יום רביעי, 9 במרץ 2016

מטבח מקומי The Local בליבו של אבן גבירול *נסגר *


שמחתי לקבל הזמנה ממטבח מקומי שמחדשים את התפריט וריעננו אותו עם מנות חדשות.זו לא פעם ראשונה שלי במקום, הייתי כבר מספר פעמים שם במס' הזדמנויות שונות. המסעדה ממוקמת בלב אבן גבירול  בת"א, האוכל טעים ותמיד שמח שם וקליל. התפריט מכיל מנות קלאסיות לצד מטבח בפרשנות מקומית ואינטרפטציה אישית של השף ערן צור (שעבד בטורקיז ובכרמלה בנחלה) ועכשווית ,תפריט המתבסס על חומרי גלם מקומיים,טריים ורעננים ביותר. במטבח מקומי ישנו בר קוקטיילים עשיר ויחודי, משקאות מקומיים תוצרת בית על בסיס וודקה בטעמים, ליקריץ, תות שדה טרי, ורדים ,אשכוליות, תפוחים, וניל ועוד מהם נרקחים קוקטיילים מרהיבים. השקנו כוסות לחיים, אני הזמנתי קוקטייל SHABO ,רום,ליקר תפוזים, לימון ומחית פירות יער ביתית. קוקטייל קליל,מתקתק ומרענן.
אט אט הוגשו מנות ראשונות על השולחן, תחילה הוגשה ג'בטה טרייה וצלחת חריפים וטחינה ליד.



היה גם פלאפל חציל על יוגורט עשבי תיבול שהיוגורט החמיא לו בעדינות חמוצה.


המשכנו עם מנה שכבר הזמנתי אותה בעבר לפחות איזה פעמיים, סלט חלומי נענע בוינגרט נענע,תותים ותפוחים. סלט ברוטב ארומטי, וינגרט נענע משגע, לימוני וחמצמץ עם חתיכות גבינת חלומי שנצרבו והוגשו מעל, שוב הרוטב עשה את הכל ונתן את הטון והפך את המנה הזו לסופר טעימה. 

                                

והמנות ממשיכות לזרום אל השולחן, קרפצ'יו דג ים ,פלחי הדרים,זרעי עגבניה ,פיסטוקים וצ'ילי. מנה שנטרפה חיש קל, מנה עם דג טרי ופלחי הדריים פרשיים וחמצמצים, נראה כמו ציור על הצלחת.

עוד בגזרת הדגיםסביצ'ה דג  ים,עגבניות שרי, בצל,צ'ילי פטרוזיליה ומיקרו בזיליקום על לאבנה. מנה מיוחדת בשל טעמו הדומיננטי של הכורכום בלאבנה (שאף צבע אותו בגוון זהוב). אין שילוב טוב יותר מאשר דג נא עם לימון וטעמים חמוצים שמחמיאים מאד לדג וכובשים אותו.













המשכנו עם עוד קלאסיקה  מהמסעדה ,שאני באופן אישי משוגעת על המנה הזוארטישוקים צרובים,וינגרט לימוני, שרי, מנצ'גו, קרם פרש. מנה כשאני תמיד במקום אני נוהגת להזמינה בשנית כי כ"כ טעים ומענג בפה, רוטב הוינגרט הלימוני מאד מחמיא לארטישוקים הצרובים ועגבניות השרי, הקרם פרש ריענן את המנה והשתלב מצוין עם גבינת המנצ'גו, פשוט מנה טעימה שחובה להזמין כשאתם במקום.


בגזרת פירות הים הוגש לשולחננו קלאמרי על הפלנצ'ה ,שום, קונפי שרי על יוגורט עשבי תיבול. מנה מצוינת עם קלאמרי צרובים בתיבול מדויק ומלא טעם  שהונחו על תלולית של יוגורט חמוץ ומרענן ובזילוף שמן זית.















בגזרת הבשר, בורקס זנב שור,פטריות פורצ'יני וביצה רכה. בורקס מעלים פריכים ומעליהם בשר זנב שור שעבר בישול ארוך, הבשר היה נימוח עם טעמים עמוקים וציר בקר עם פטריות פורצ'יני בשרניות וטעימות.


ממשיכים עם מנות ביניים כמו פולנטה מתירס טרי ,קונפי פטריות ומנצ'גו. פולנטה רכה ומנחמת עזת טעם שלא רוצים להפסיק לנשנש וללקק עם הכף עד תום. היתי מוסיפה עוד פטריות מעל כי כאלו ביסים בשרנים בפה מהפטריות עם הקרמיות של הפולנטה פשוט חלום.

עוד על השולחן נתח קצבים, קרם ארטישוק ירושלמי ושום אפוי. הבשר נצרב ושמר על העסיסיות והאדמומיות שלו מבפנים, אזי היה רך , הוא הונח על קרם ארטישוק במרקם קרמי ועדין ושום אפוי בטעם קרמל ששדרג כל ביס וביס.


נקניקיות עגל תוצרת בית, כרוב כבוש, עגבניה שרופה ופירה חצילים. הנקניקיות היו עסיסיות ופירה החצילים היה מיוחד כי הוא משלב טעמים של חציל מעושן בתוך הפירה.

המשכנו עם חריימה דגים, לחם חם מטבוחה ופלפל חריף.  נתחים בשרנים של דג שחו ברוטב מרוקאי אדום ועז צבע , בעיני לא היה חריף מספיק והיה מקום לשים עוד תבלינים וחריף.






היינו כבר מפוצצים מכל השפע והמבחר על השולחן אבל לא יכולנו לסרב לסטייק סינטה 220 גר' על הגריל, ציר בקר אריטישוק ירושלמי ופירה חצילים. מנה שנראית מגרה וסקסית על הצלחת בשל האדמומיות שבבשר,טעימה בפה (ברובה). הסינטה נצרבה לטעמי טיפה יותר מדי על הפלנצ'ה , הרוטב שליווה את המנה, ציר הבקר היה מתובל בדיוק  שהחמיא לנתחי הבשר.

פונקנו וקינחנו במספר קינוחים שבתפריט, תחילה - מוס שוקולד קראמבל קפה וקרם פרש שהיה עשיר בשוקולד  במרקם אוורירי ולא מתוק מדי (לשמחתי) שמר על האיזון הנכון, כל ביס נמס בפה.
















קרם ברולה סמי פרדו ( חצי קר מעין מוס גלידה), קינוח קלאסי במסעדה the local , על צלחת אובלית לבנה הוגשו 3 פסים של קרם ברולה מעט קפואים ומתוקים  במרקם עשיר ובעל נוכחות, התותים ריעננו  והקלילו את המנה בטעמם החמוץ והפרשי.

ועוד קצת מהמתוק, מסקרפונה וניל קולי תותים וקראמבל עוגיות שהיה במרקם נעים ולא מתוק מדי (שוב למזלי) עם תותים טריים וכל הצלויחת הזו לא רק נראית טוב  אלא גם נזללה בהנאה רבה ובאיטיות ...

לסיכום, היה כייף לחזור שוב למטבח מקומי כי האוכל בו טעים, מטבח שלא מחפש להתחכם רק להגיש אוכל מחומרי גלם טריים ומנות טעימות. הVIBE במקום צעיר ושמח יכול להתאים לדייט או פגישה עם חברה על קוקטייל נשנוש מנות ראשונות והרבה יותר. 

מטבח מקומי   The Local
אבן גבירול 22
תל אביב
053-9365868

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה