יום שלישי, 7 במרץ 2017

MAIAR , אוכל ערבי עכואי בפרשנות מודרנית

מאייר מסעדתו החדשה של השף אוסמה דלאל מעכו ממוקמת בטרקלין של מלון בוטיק עלמה ברחוב יבנה בליבה הפועם של הסצנה הקולינרית בת אביב. מאייר שוכנת היכן ששכנה עלמה לאונג' מסעדתו של השף יונתן רושפלד. פודיז מכירים את אוסמה ממסעדת דלאל בבזאר התורכי בעכו העתיקה כך שהמעבר לתל אביב הוא די מבטיח ונושא איתו הברקות אוכל וקסם ייחודי לו היישר מהצפון מהמסעדה הקטנטנה מעכו לחלל במלון הבוטיק בתל אביב.
עיצוב המקום נעים ופשוט, 
הרצפה במאייר מקושטת באריחים שחור לבן,הריהוט רטרו,פרחים בצנצנות שקופות ותמונות בשחור לבן.














בכניסה,חצר יפה עם גינה חמודה ושולחנות מעוטרים במפות לבנות. החצר מוקפת בעצים בלב השכונה האורבנית בין בניינים היסטוריים לשימור לבניינים מודרניים. מקום ישיבה אידיאלי לסועדים המעשנים.

במאייר,מטבח ערבי תל אביבי, מטבח עז טעמים אך בגרסה של דלאל- גרסה מעודנת יותר. מנות ערביות מהמסורת הקולינרית של עכו,עיר הנמל העתיקה ולה דגה טריה בגלל הקרבה לים,חיבור בין האותנטי למה שטרנדי,חם, אורבני ונכון בתל אביב. מסעדה המשלבת מסורת של אוכל אותנטי מעכו, תבשילים מבית סבתא ובישול עכשווי בפרשנות אישית ומודרנית ובהשפעת המטבח העכואי המסורתי עליו גדל, אוכל ערבי גלילי אוכל פשוט אך מקורי. 
מה בתפריט? מנות מסורתיות מהמטבח הערבי,מנות ראשונות, ביניים ועיקריות ורובן מן הים,סלט ג'רג'יר ,קוסא מחשי במילוי שוק טלה על מצע יוגורט וזעפרן, קבב סורי, כיסוני שושברק, כנאפה דג עם קרם ארטישוק ואספרגוס, קלאמרי בזעתר, דג בנדורה ועוד.

תחילה בחרנו במנה ראשונה, קוסא מחשי,קישואים ממולאים בשוק טלה,עגבניות וצנובר על מצע יוגורט זעפרן, 63 ש"ח. מנה פשוטה,מסורתית וטעימה. שלושה קישואים קטנים ורכים ממולאים בבשר שוק טלה עם עגבניות וצנובר בתיבול מדויק על מצע של יוגורט זעפרן חמצמץ ומעודן. 




לעיקריות בחרנו בכנאפה דג, דג קצוץ בקדאיף,קרם ארטישוק ואספרגוס וירוקים ליד ברכז רימונים,103 ש"ח. כנאפה ממולאת בנתחי דג קצוצים עם שכבה של קרם ארטישוק ואספרגוס חמצמץ שמחמיא מאד לטעמו של הדג עם פיסטוקים שמעטרים את שיערות הקדאיף וגבינה מלוחה. אהבתי את הקראסט של שיערות הקדאיף שניכר כי טוגנו בחמאה. שילוב של טקסטורות  וטעמים, בסה"כ מנה די מאוזנת ומעודנת. הכנאפה הוגשה עם סלט עלי רוקט טרי ומרענן ברוטב רכז רימונים ולימון. מנה די מיוחדת ועדינה בטעמה שכן הייתי באה במיוחד שוב למאייר בכדי להנות ממה שוב. 

כמו כן הזמנו קלאמרי בזעתר, עגבניות,גרידת לימון,טחינת קצח ולאבנה,87 ש"ח. 
גודל המנה בגודל מנת ביניים. קלאמרי עסיסי ברוטב עגבניות חלוטות עם מריחות של טחינת קצח שחורה ובוהקת ולאבנה חמצמץ שהשתדך נהדר לקלאמרי ועיתור עלי זעתר שפוזרו מעל. עלי הזעתר היו דומיננטיים ונתנו את הטון בטעמם והוסיפו ללא ספק איזה טוויסט למנה שהיא די מוכרת,אך עדיין לא היה בה משהו חדשני,משהו שלא טעמתי קודם.

 

חברי לארוחה הסתקרן ממנת הטרידי כרובית וגרגירי חומוס ברוטב יוגורט שום וסלסת עגבניות,53 ש"ח. אז לא מן הנמנע שהזמנו גם אותה. מנה טובה בסה"כ של כרוביות במעטה מעט פריך ורך מבפנים עם סלסת עגבניות ושום מעט חריפה בליווי יוגורט מרענן. שוב מנה די סטנדרטית בביצוע טוב אבל שוב לא היה פה איזה חידוש או משהו שלא אכלתי בעבר.


קינחנו עם לילות ביירות, עוגת סולת ספוגה בסירופ סוכר ומי גרניום,41 ש"ח. עוגת ספוג לא דחוסה מדי, די אוורירית עם קצפת מתוקה מעל אך לא מדי-דבר שאני אוהבת ומעריכה שלא יהיה מתוק מדי ומכביד, עם שקדים ותותים טריים מעל. קינוח פשוט אולי פשוט מדי, בטח שלא לזה ציפינו במסעדת שף ובטח שלא במחיר הזה.

דלאל שף צעיר ומבטיח של המטבח הערבי העדכני מציע במאייר תפריט אוכל ערבי בפרשנות מודרנית. הארוחה היתה די טעימה, אהבתי את טביעת ידו של אוסמה שהגיש אוכל ערבי בטעמים עדינים ולא מוגזמים מדי. 
השירות מקצועי ולבבי, בכייף הייתי חוזרת לאכול פה ולהזמין עוד מנות עם דגים כי נראה שבזה הוא מתמחה והביא את הנסיון מעכו. 

MAIAR 

יבנה 23 , מלון עלמה 
תל אביב
03-9017652









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה