יום שני, 24 ביולי 2017

ביר גארדן חיפה המקום שעושה לכם שמח * המקום נסגר*

הביר גארדן הראשון בחיפה ממוקם על חורבות קפה גרג, על ציר מוריה ליד ככר ספר. מקום לא שגרתי בנוף החיפאי, קונספט חדש בחיפה  זה לא באמת בר אפלולי וזו גם לא מסעדה זהו מקום לאוהבי בירות מיוחדות מהחבית עם ברז לאגר בהיר במזיגה עצמית. האווירה קלילה ולא מחייבת,תפריט בווארי שעושה הרבה כבוד למקור ואף משלב פיצות מעולות בתפריט. איך זה משתלב אתם שואלים בביר גארדן גרמני? לאורי הדר הבעלים היתה פיצריה קטנה בשם "פיטצה" עם טאבון ערבי לא גדול שהפכה לשם דבר ומקום מוכר לבלייני העיר. חיפה ביר גארדן מתאים למפגש חברתי, מקום נעים ומחבר, מוזיקה שקטה יחסית שמאפשרת לקיים שיחה מבלי לצעוק כי לא שומעים בגלל מוזיקה מחרישת אזניים. מקום כייפי למי שרוצה לשבת לאכול ולהנות מבירה טובה או לחטוף נקניקיה או כריך על הדרך במחירים משתלמים מאד.



המקום מעוצב כביר גארדן לכל דבר,ישיבה נינוחה בחוץ במרחב הפתוח סביב שולחנות מעץ ספסלים ארוכים משותפים בחוץ לחיבור בין אנשים שלא מכיריםף אם כבר זו הדרך הכיר (:  דגלי בוואריה וצמחיה ירוקה מסביב.


תפריט 
אוכל בווארי אותנטי במחירים סבירים לצד בירות גרמניות מהחבית כמו ארדינגר, שאפטן כהה ולוונבראו. המטבח מעבר לדלפק הישיבה, פשוט לשבת על הבר ולהציץ בנעשה במטבח והריחות הוי הריחות.

התפריט מעוצב כדרכון גרמני שזה חמוד לגמרי. 
אלכוהול: בירת הבית-לאגר גרמני בהיר טעים, לוונבראו-לאגר גרמני בהיר, מרירות עדינה, שפטן כהה-לאגר גרמני כהה ומפתיע בטעמים,
ארדינגר-חיטה גרמני מעוננת, הנפוצה בעולם,סיידר תפוחים אלכוהולי,בירה ללא אלכוהול. 

בירת הבית במילוי חופשי בימים א-ד עד השעה 19:00

מה בתפריט? הרינג, פרעצל וחמאה, איקרה אדומה עם עגבניה ובצל אדום, פלטת קורנביף פרוס דק, קרטופל, צ'יפס עם תוספת הקרמה או צ'יפס שחיתות -מוקרם עם חתיכות ירך לבן מעושן מעל, מבחר נקניקיות כמו קאריוורסט -נקניקיית עגל,נירנברג-נקניקיה לבנה עם עשבי תיבול,נקניקיית עגל פיקנטית, נקניקיית עגל עבה עם גבינה בפנים,עוף מעושן ברוטב וצ'יפס ליד,פילה לבן המוגש עם קרטופל,כרוב כבוש ורטבים. הנקניקיות מוכנות אצל מרסל - אחד הקצבים הנודעים בחיפה לפי מתכונים מגרמניה. בנוסף לכל המקום מציע תפריט פיצות. תפריט הפיצות מופיע כנספח לתפריט הגרמני שמעוצב כמו דרכון והתוספת לפיצה מעוצב ככרטיס טיסה מרומא למינכן.
על אף ברזי המזיגה בחרתי בבירת קסטיל רוז'-קורונה,30 ש"ח. בירת דובדבנים שהיא די חזקה ברמת האלכוהול. היא אמנם מתוקה וטעימה כך ששותים לא מרגישים  את אחוז האלכוהול שגבוה יחסית מהבירות הרגילות. 

תחילה בחרנו בנתחי הרינג מוגש עם ירקות חתוכים ולחמניה,35 ש"ח. מנת פתיחה מצוינת שהולכת טוב עם בירה קרה בשל מליחות הדג. מעל הדג פוזר בנדיבות בצל סגול קצוץ, לחמנייה טעימה בצד עם חמאה,ירקות טריים,מלפפון,עגבניה ופרוסות בצל סגול. ידעתי שעלי לאכול מעט מהלחמניה הטעימה בכדי להשאיר מקום לשאר המנות.

בחרנו בנקניקיות בצלחת: נקניקיית ברלין-נקניקיית עגל פיקנטית וברלין שחיתות-נקניקיית עגל עבה עם גבינה בפנים,35 ש"ח,אם כבר שחיתות אז עד הסוף. נקניקיות עסיסיות ומלאות בטעם הוגשו בצלחת לצד כרוב כבוש חם ומתובל עם מבחר רטבים,חרדל, קטשופ ומיונז. הנקניקייה החריפה הגיעה עם קיסם נעוץ בה בכדי להבדיל אותה מהנקניקייה האחרת. לבחירה גם כריך נקניקייה עם נקניקייה אחת לבחירה בלחמניה עם חרדל/קטשופ/מיונז/רוטב חזרת ב20 ש"ח. 

לא מן הנמנע שהזמנתי תפ"וא אפוי כי אני חולת תפוחי אדמה מוקרמים עוד מה90'S. הזמנתי את האופן קרטופל, תפוח אדמה אפוי מוקרם בתנור עם תערובת גבינות,35 ש"ח. לא מכירה אדם שפוי שיכול לסרב לכזו שחיתות מענגת בגבינות מבעבעות בתוך תפו"א, חלומי. 

בהמלצתו החמה של  אורי הזמנו את העוף המעושן כי הוא אמר שזו המנה הכי נמכרת כאן ובתכל'ס בצדק. קוריצה מעושנת,רוטב שמלכלך את הידיים וצ'יפסהעוף היה נימוח ורך בעל צבע ורדרד אבל לא לדאוג הבשר אכן מוכן הוא פשוט מעושן ובהחלט עשוי well done. תערובת התיבול מעל מוסיפה הרבה טעם, בהחלט מנה מנצחת. לא באמת חשבתי שאזמין עוף אבל הופתעתי לטובה בע נ ק. 

לסיכום, העברתי ערב כייפי עם החברים בביר גארדן חיפה, נהננו מאוכל גרמני אותנטי לצד בירות צוננות באווירה ביתית, בפשטות נינוחה ושירות מסתחבק והכי חשוב במחירים משתלמים.
עסקיות בימים א'-ה' עד לשעה 18:00

ישנם גם מנות לילדים: שניצלונים עם צ'יפס או פיטצה קימי- פיצה אישית עם זיתים.



חיפה ביר גארדן 

שד' מוריה 105

חיפה 


052-3520220



































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה