יום ראשון, 15 ביולי 2018

המקדש -מסעדת בשרים חדשה ומפתיעה בכפר סבא -לקרינבורים מביני עניין וחובבי בשר מעושן


ערב חמישי הגעתי עם חברה למקדש -מסעדת בשרים חדשה שמתמחה בעישון נמצאת באופן מפתיע בכניסה לקניון אושילנד בכפר סבא ומביאה סוג של בשורה לתושבי שרון הפודיז חובבי הבשר והאוכל האיכותי שהוא שונה מהמבחר הקיים ברשתות בתי הקפה למינהם. המקדש זה ה-מקום לאוהבי הבשר,הרבה הפתעות וריגושים שקרינבורים אוהבים,בשר מעושן ונתחים לצריבה אישית שבהם הסועד קובע את מידת העשייה וטכניקות מפתיעות.
כבר בכניסה למסעדה מבחינים בריח משגע של בשר מעושן גם אם לא ממש באתי רעבה נה]כתי לכזו בין רגע! תפריט אוכל יצירתי ומושקע בניצוחו של השף לירן בלו (בנדיקט,טצ'ה דורו, קורדיליה ואמיליה רחובות לשעבר). לירן התמחה בבשר ודגים בניו אורלינס ושנים שלמד את תולדות הבישול ביפן. במקדש הוא משתמש בטכניקות בישול מגוונות ומלהטט בין שיטות מסורתיות וקדומות של עישון בשרים בשבבי עץ בניחוחות דובדבן או חביות ברנדי לבישול מודרני ומולקולרי כמו שימוש בסו וויד-בישול בוואקום. בנוסף במקדש הסועד צולה את הנתחים על אבן לוהטת שמוגשת למרכז השולחן ועליה ניתן יהיה לצרוב אישית את נתחי הבשר ע"פ רצונותיו וחשקיו. כמובן שההתעסקות הזו שלך כסועד עם הבשר על האבן היא מאד ייחודית וחוויתית וריחות הצלייה פשוט מגרים בטירוף. כאמור בשר הוא במרכז המסעדה שהיא מגנט ומוקד משיכה לקרניבורים. הנתחים עוברים תהליכי בישול ועישון בשיטות מסורתיות לצד מודרניות,טיפול נכון ומדוייק .בתפריט בשר בשילובי טעמים מעניינים במיוחד. מנות ראשונות לבחירה: קרפצ'יו לשון בקר מעושנת בעצי דובדבן עם גלידת חרדל,ברזאולה מסינטה כבושה בניחוח של אניס וקינמון על אבטיח בוואקום,פרוסות צוואר כבש ורוטב חרדל וצ'ימיצ'ורי סלק וכנפי עוף מעושנות חריפות מוקפצות בגרמולטה של הדרים. בעיקריות: טרין שוק טלה בבישול ארוך ,אנטריקוט על העצם שנצרב לעיני הסועדים, אסאדו מעושן ורוטב ברביקיו תפוחים, פילה בקר, פיקניה, סטייק פרגית מעושן שלוש שעות,סינטה צרובה ועוד.

עיצוב המקום מושקע בדגש על שפע של עץ,מתכת ומראות ולוק חם בסגנון ניו אורלינס ומרתפי הג’ז והבלוז שלה. מוזיקת בלוז מתנגנת ברמקולים בנעימות וברוגע. פתחנו את הערב בקוקטיילים, חברתי הזמינה קוקטייל מתקתק על בסיס קוקוס ואני בחרתי בקוקטייל על בסיס ג'ין וטוניק, שניהם היו קלילים ומרענננים.
ביקשנו כמו כן קנקן מים שהגיע בצורה מקורית,קנקן בצורת גולגולת שקופה.
פתחנו את הארוחה מתחילה עם קרפצ׳יו לשון בקר קרפצ'יו לשון,פרוסה דק ובעישון קר עם גלידת יוזו, קורנישורים, פלפל מדגסקר וצ'ילי,52 ש"ח. פייר עם יד על הלב אני לא מאותם אנשים חובבי הלשון זה תמיד נראה לי קצת הארד קור. הפעם חשבתי לוותר על הספק והחשש ולאכול את הלשון בקר שנפרס כקרפצ'יו דק דק ופרוסות הלשון היו קרות ונימוכות ,ממש מעדן. הקרפצ'יו הוגש עם גלידת יוזו,קורינישונים,גרגירי פלפל מדגסקר וצ'ילי פלייקס אדומים. מנה שלא רק נראית אסטטית אלא טובה ובעלת טעמים מעודנים.
ארטישוק א-לה רומנה עטוף בבבייקון טלה והוגש עם סלטון ירוקים שהכיל כוסברה,נענע,פרוסות צנונית ופרוסות צ'ילי חריף. הסלטון היה בסגנון אסייתי בתיבול לימוני חמצמץ,מאד מרענן וכמובן שהטעמים החמוציים מאד החמיאו לאריטשוק החמים שנצרב קודם לכן. המנה הייתה טעמה ומופלאה ומעולם לא אכלתי אטרישוק בתוספת של בשר מעושן,אני רגילה לשילובים ש של ארטישוק רומאי עם גבינות והפעם עם הבשר המעושן היה שיחוק,נ נראה שזה שידוך מהשמיים!
הזמנו גם ברזאולה בכבישה ביתית על אבטיח דחוס, סלט מיקרו עשבים, בלסמי ענבים ותה פירות יער,42 ש"ח. המנה הגיעה עם חנקן שפוזר מעל. הברזואלה,בשר הסינטה הכבוש בניחוח אניס קינמון הוגש על אבטיח. את טעמי הברזואלה של השף לירן בלו אני כבר מכירה עוד מהימים של מסעדת אמילה ברחובות אהבתי אותה אז גם עכשיו.
מעל פרוסות הברזואלה הונחה סלטון עשבים ירוק,צנוניות וצ'ילי עם בלסמי ענבים מתקתק וכל אלו הונחו על אבטיח דחוס.
למנות העיקריות הזמנו תחילה טרין שוק טלה,250 גרם בבישול ארוך מגולגל בתוך עצמו עם נגיעת רוזמרין,ב-115 ש"ח. אהבתי מאד את המנה,הבשר עסיסי ונימוח הונח בתוך חמאת מרווה שהמשיכה לבעבע בזמן ההגשה לשולחן. הסלט הירוק היה רענני וקייצי. המנה הוגשה עם בטטה אפויה במלח,רכה,מתוקה וטעימה במיוחד ותפוח אדמה מעושן. לאורך כל הארוחה טבלנו את הבשרים במטבלים שקיבלנו ליד וזה הלך מצויין עם הצ'ימיצ'ורי הנהדר שהיה עשיר בטעמים שומיים ורוטב ברביקיו ביתי מתקתק ומעודן בטעמו.
המשכנו עם רולדת ואסיו,250 גרם מעושנת קלות במילוי שומן טלה ופריקה לצד אבן לבה חמה לצריבה אישית,82 ש"ח. עליי לציין שכל החוויה שאני זו שמשחקת עם הבשר על האבן הרותחת היא דיי מהנה ובעיקר מגרה בזכות הריחות שעולים תוך כדי שהבשר נצלה על אבן הרותחת עם שומן הטלה. ואסיו זה חלק שפחות מזמינים אותו במסעדות זהו נתח סיבי,לעיס ובעל טעמים עשירים אשר מתאים לסטייק או לרולדה. פה במקדש גילגלו את בשר הוואסוי שמעושן קלות לרולדה ומילאו אותה בתבשיל פריקה ושומן טלה. התבקשנו למרוח את שומן האווז על האבן ולהניח מעל את חתיכות הבשר,הריחות שעלו באפינו היו מגרים. היה כייף לשחק עם צליית הבשר על האבן רחשי הבשר מרגשים לגמרי וככל שהשארנו את זה ליד קצת זמן על האבן החמה זה העשיר את טעמי הבשר.
ניכר כי הבשר טרי ואיכותי והוא עסיסי ושומני. הבשר הוגש עם רטבים שמוכנים במקום: חרדל מצוין,צ'ימיצ'ורי נהדר עשיר בטעמי שום,רוטב ברביקיו נהדר, מתקתק ומעודן. לצד המנות העיקריות קיבלנו בטטה אפויה במלח שהייתה נימוכה וטעימה ותפוחי אדמה מדורה בטעמים ממכרים! ת'כלס הופתעתי לטובה מהמחיר כי ידוע שבפרפריות המנות גדולות יותר ומתומחרות סביר לעומת המרכז.
קינחנו עם מוס שוקולד,פתיתי צ׳ילי יבש ופירורי במבה,42 ש"ח. המוס עשיר בשוקולד מתוק,במידה ואז בסיום הביס מרגישים את המליחות והחריפות שמעקצצת בלשון בעדינות. הקינוח טעים,אהבתי את שילוב הטעמים והמשחקים בין המתוק למלוח והחריף שמאזן את המתיקות.
לסיכום,העברנו ערב משגע במסעדת המקדש בו כל קרינבור ימצא את אשר יחפוץ,בשר מעושן ונתחים לצריבה אישית במקום על אבן חמה. ניכר כי השף אוהב בשר, מבין בשר ויודע איך להגיש בשר טוב!

מסעדת המקדש עתיר ידע 4, מתחם אושילנדא.ת כפר סבא 09-7488824. ראשון-שבת 12:00-22:30. לא כשר ראשון עד שבת 12:00-22:00

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה