פאסט פוד חדש נפתח באבן גבירול שזהו ציר מרכזי ואחד הרחובות היותר עמוסים במסעדות ודוכני אוכל רבים. בפפוש אוכל רחוב שמגיש מאפים במילויים שונים ומגוונים לצד סלטים שהכל מוכן ונאפה במקום.
מדובר על מאפה בצק שנראה כמו סמבוסק או קלצונה מקמח מחמצת עגולים ובתוכם מילויים שונים ומגוונים,המאפה מותקן אל מול עינכם במילוי הנבחר מתוך 10 אפשרויות בתפריט ונכנס לתנור, אין יותר טרי מזה !
המילויים פה מפתיעים ולא שגרתיים למה שמציעים לרב פה על הרחוב בדוכנים האחרים.המאפים נאפים במקום מקמח מחמצת ומקבלים מילויים בסגנונות שונים,בשר,דגים וצמחוני. מנות כמו סופלקי פרגיות,אסאדו מפורק בסגנון ארגנטינאי, שווארמה ישראלית עם מטבוחה, קורנדביף עם ברביקיו ,רצועות עוף במרינדה הודית ואיולי קארי, פריקסה עם סלמון צלוי, אריסה תוניסאית ולימון כבוש ועוד. כמו כן במקום בירות מהחבית וקינוח של בצק במילוי שוקולד ומרשמלו ובוטנים מלוחים.
תומר גרינוולד ולוטן חביב הם הבעלים בפפוש והם גם הבעלים של פרוג ושות' שזהו בר קוקטיילים ברמת גן,תומר מגיע מעולם הקונדטורייה ביחד חברו יצרו תפריט של המאפה ב10 וראיציות שונות.
התפריט:
לשומרים על המשקל יש גם סלטים כמו סלט שווארמה,סלט קיסר עם תפוח אדמה וביצה,אסאדו על ירקות וקוסקוס מלא וסלט עם סלמון צלוי,תפוח אדמה,שעועית ירוקה וביצה קשה. אנחנו בחרנו בסלט קיסר,לבבות חסה,עגבניות שרי,בצל סגול,ביצה קשה,חזה עוף צלוי וג'עלה. מנת הסלט הייתה גדולה ואסטטית למראה, לצד עלי החסות הטריים ועגבניות השרי הונחו חתיכות חזה עוף צלויית ששודכו לרוטב קיסר (בלי אנשובי ופרמז'ן כי המקום כשר) ותערובת ג'עלה שנתנה את ההתפצפצות והקראנצ'יות הזו בפה.
הזמנו פפוש פריקסה,סלמון צלוי,אריב טוניסאית,לימונים כבושים, תפוח אדמה וביצה קשה. הבצק היה חם וקראנצ'י מבחוץ והמילוי היה עשיר טעים ועסיסי. חתיכות הדג הצלוי שודכו לרוטב העריסה שהיה בחריפות עדינה בתוספת לימון כבוש, תפוח אדמה וביצה קשה כמו במנת הפרקיסה הקלאסי. הבצק תפוח יוצא לוהט וריחני מהתנור - חובבי הפחמימות יתקשו לעמוד בפני מנה כזו ! יחד עם מאפה הפפוש מוגש סלט מוחמץ ושלושה סוגים של רטבים תוצרת בית שמשדרגים את הארוחה ונותנים איזה טוויסט למנה כמו אלף האיים,טחינה וסוג של צ'אטני-עמבה. המנה הזו הייתה מנצחת מבחינתנו, הייתה סופר עסיסית וטעימה!
המשכנו עם פפוש ארחניטנאי,אסאדו מפורק,צ'ימיצ'ורי ביתי,פלפל קלוי,זיתים שחורים וביצה קשה. על הביס הראשון הרגשתי כאילו היה ונגסתי באמפנדס ארגניטאי טעים ומוכר. השילוב של הבשר הרך והמפורק לטעמם של הזיתים וחמיצות הצ'ימיצ'ורי והביצה הקשה יצרו מאפה טעים ועסיסי במיוחד. במקום מזנון עם סלטים טריים של עגבניות,תפוחי אדמה, כרוב, מלפפונים חמוצים ופלפלים ירוקים חריפים מטוגנים.
קינחנו עם עם מאפה שוקולד מרשמלו ובוטנים מלוחים שהזכיר בנראות שלו את הרוזעלך והוא היה בעצם סוג של מאפה פוקצ'ה במילוי שוקולד בנדיבות - אולי אף בנדיבות יתר שהיה מתוק מדי ובכ"ז היינו אחרי שני מאפים כך שהיינו די שבעים.כן הייתי רוצה לראות פה איזה פלאן או קינוחים קלילים יותר מאחר ומדובר על מקום שמגיש מאפים שזה דבר די משביע.
לסיכום,פפוש היה בהחלט נעים להכיר, המאפה עם דג סלמון הצלוי בסגנון הפריקסה ללא ספק היה לגמרי שיחוק, מנה טעימה ומפתיעה,לגמרי שונה מרב המנות הסטנדרטיות והמקובלות שמוכרים לאורך הרחוב. אהבתי !!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה