גל הפיצות עדיין ממשיך לדהור קדימה והפעם הגעתי לטעום את Mucha החדשה- פיצה ובר סלטים חדש שפתוח כבר מזה חודש ברחוב אבן גבירול שהוא ציר מרכזי בתל אביב,ידוע בשפע הקולינרי שיש לו בדמות דוכני אוכל רבים,ברים ומסעדות רבות לאורכו של הרחוב. שחקן נוסף שהצטרף עתה לסצנה הקולינרית הוא Mucha,פיצה בר בהובלת השף גיל כהן ששנים עבד לצד רושפלד במסעדותיו השונות. גיל נכח במקום בביקורי שם ושמעתי ממנו על Mucha הבייבי החדש שלו ועל איך שחודשים הוא חלם על פיצות ועל סוגי הבצקים והטופינג השונים. Mucha-מקום אידאלי לתושבים,הבליינים הרעבים והעובדים באיזור,לחטוף איזה סלט או לשבת עם החברים על פיצה ונשנושים נוספים שיש בתפריט.
Mucha זה הרבה בספרדית והמשמעות פה היא המון אפשרויות,הקונספט -הרכבה עצמית של הסלטים ופיצה אם זה בבחירת סוג הבצק,רטבים שונים ותוספות רבות ומגוונות. הרכבת הפיצה מתבצעת בארבעה שלבים: בשלב הראשון תבחרו את סוג הבצק לבסיס שבו תחפצו,תוכלו להעדיף בצק איטלקי,בצק כפרי,בצק עם זעתר טרי ובצק ללא גלוטן. בשלב השני תבחרו מבין שמונה סוגי רטבים: עגבניות קלאסי,רוטב פולנטה,רוטב חצילים,רוטב מקסיקני עם שעועית,מטבוחה,רוטב קרם קוקוס ועוד.
בשלב השלישי תוכלו לבחור את סוג הגבינה מתוך 8 סוגי גבינות כמו גבינה כחולה,גאודה,בולגרית,יוונית, גבינה כחולה וגבינות טבעוניות או פשוט להשאר עם גבינת המוצרלה שמגיעה בסטנדרט מעל הפיצה. בשלב הרביעי תוכלו לבחור טופינגס ולהתפרע מתוך 50 תוספות שבא לכם: ביצת עין, פפרוני, אנשובי, ארטישוק,בייקון טלה,סלט ביצים,שום קונפי ,ריבת בצל,אספרגוס ועוד כאשר על כל תוספת משלמים בנוסף.
יש גם אופציה לפיצות מובנות שמתאימות לאחת כמוני עם הפרעת קשב וריכוז שמתקשה להתמקד בכל המבחר העצום הזה והולכת לאיבוד בכל ריבוי המרכיבים של הפיצה. אז למתלבטים עם העיניים הגדולות שרוצים הכלללל ישנה אופציה של פיצות מובנות כמו:מרגריטה קלאסית,העשב של השכן עם ברוקולי,תרד ובצל ירוק,קוק מדאם שמנת,כמהין,בזיליקום יבש,פטריות וארטישוק,מטבוחה,עגבניות ופלפלים בבישול ארוך,מוצרלה,פטה ושעועית בובס,פיצה פולנטה ועוד.
הזמנו בירות סטלה קרות וצוננות תחילה ועיינו בתפריט המגוון,מודה שהיה מאד קשה להחליט על כיוון מסוים כי המח "השמן" שלי רצה להזמין את כללללללל התוספות על פיצת החלומות,אבל א. זה יצא יקר ומוגזם כמו המחשבה המוגזמת. ב.אפילו money isn't the issue לא כל התוספות תלכנה יד ביד,יש תוספות שלא ישתלבו ויזרמו ככל הנראה ביחד כמו אנשובי עם פפרוני למשל.
ב-Mucha הפיצה מגיעה בגודל אישי ובמחיר 40 ש"ח שזה אומר מחיר לבצק ורוטב בסיסי. אחרי עיון בתפריט היינו צריכים לבחור כאמור בין ארבעה סוגי בצק איטלקי,בצק זעתר,בצק כפרי ובצק ללא גלוטן. לבסוף נפל הפור והזמנו בהמלצה חמה של העובד בקופה ובהמלצת השף שנכח במקום את הפולנטה-קלחי תירס אמיתיים בחמאה ופרמז'ן,מוצרלה,בלו צ'יז וריבת בצל. נתחיל מזה שהפיצה הוגשה כמספר דקות קצר לאחר שהזמנו אותה,היא יצאה חמה ומבעבעת,נראית כ"כ מגרה ומריחה נפלא. בחרנו בבצק האיטלקי והבנתי שחלק ממנו עשוי מחמצת וזו ככל הנראה הסיבה שהוא כזה קליל ואוורירי. הבצק המיוחד של Mucha דק במרכז הפיצה ועבה וקריספי בשוליים. נדמה כי בחרנו מעולה,ניחוח של של חמאה ותירס עדינים עלו באפי. קיבלנו את הפיצה עם הפולנטה הרכה והחמימה וגבינת מוצרלה בכמות נדיבה עם ריבת בצל שפוזרה בחלקים מסוימים בפיצה שהוסיפה מתיקות שהשתלבה נהדר עם הפולנטה,פשוט ליקקנו את השפתיים בהנאה רבה. פיצה מ-א-ד טעימה בעיני וממש בא לי לחזור במיוחד לפה ולהזמינה בשנית כי פולנטה זו אהבה. בנוסף הרכבנו סלט שירענן לנו את הארוחה וישקיט גם את נקיפות המצפון. הסלט הורכב מעלי רוקט,חסה מסולסלת,ברוקולי, פולי סויה ,עגבניות שרי,קרעי מוצרלה,רוטב בוטנים מתקתק וטבעות פלפל צ'ילי חריף שאיזנו את הטעמים. סלט קליל,טרי, מרענן ומלא בטעמים.
בנוסף הזמנו פיצה קארי צ'ופ,קרם קוקוס וצ'או צ'או,גם פה בחרנו בבצק איטלקי קלאסי, פיצה דקה במרכזה ובעלת שוליים עבים,קראסט מצויין ובצק אווירירי מאד. ברגע הראשון שנגסתי בפיצה זה מיד חיבר אותי למטבח האסייתי,היה שם קרם קוקוס עשיר וחמים,רוטב חריף בסגנון אסייתי,נקניק פפרוני פיקנטי שהוספנו,כוסברה רעננה מעל,בצל ירוק ובצל סגול טרי. שילוב של המתיקות מקרם הקוקוס לחריפות ורעננות בדמות העלים הירוקים הטריים. התוספות פוזרו בנדיבות והטעמים היו מתונים,הכל עבד שם בביס המושלם הזה ששילב את הכל ויצרו פיצה מאד מיוחדת וטעימה,לא שגרתית,בהחלט שונה בנוף הפיצות.
שורה תחתונה,מאד נהננו ב-Mucha ,האווירה שם משוחררת והכי בקז'ואל,הפיצות מוגשות די מהר מרגע ההזמנה. התפריט מאד מגוון והפיצות שאכלנו היו מצויינות ומוצלחות הן בבחינת הבצק והן בבחירת התוספות והרטבים שהיו מעל. יש גם T.A,אני כבר זוממת להזמין לי כזו הביתה ולהתפנק מול סרט ברגוע.
יש גם עסקיות:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה