יום שלישי, 9 ביולי 2019

סניף חדש בחדרה ל-Ruben - רשת המבורגרים 🍔,כריכים ובשרים חמים באווירה אמריקאית



רובן -רשת ההמבורגרים הוותיקה בפריסה ארצית ממשיכה להתרחב ופותחת סניף נוסף חדש וכשר, הפעם בחדרה. מסעדה בסגנון גריל אמריקאי עם תפריט שנותן כבוד לבשר ולהמבורגרים תוצרת בית, כריכי הרובן המעולים מניו יורק והסלופי המופלא של דרום ארה"ב. רשת Ruben שהמציאה מחדש את כריך הבשר האמריקאי האימתני והמופלא חזרה Big Time !
כריך "Ruben" הוא כריך קלאסי שהפך למפורסם הומצא אי שם במעדניות בניו יורק של אמצע שנות ה-30 והגיע לישראל לפני כעשור לארץ. אחד הכריכים המפורסמים בעולם התחיל בזכות המהגרים היהודים, הם היו כובשים חזה בקר (מכאן השם קורנדביף - בשר כבוש) ואז מעשנים ומאדים אותו. הבשר היה נמכר במעדניות היהודיות deli ,אנשים היו קונים כריכים של הבשר הזה בלחם שיפון פרוס ומרוב שהבשר היה רך וטעים הכריכים הלכו ותפחו בממדיהם עד שהגיעו לחצי קילו קורנביף (בניו יורק נקרא פסטרמי) בין שתי פרוסות לחם. זהו הכריך רובן הקלאסי הנמכר עד היום במעדניות בניו יורק וברחבי העולם. בין המפורסמות מכולן מעדניית כץ בניו יורק - שם יותר מ100 שנה ישנם תורים של עשרות רבות של אנשים מדי יום עד שהבשר נגמר.
הזמנתי לי בירה קרה וקיבלתי חמוצים של רובן -קורנישונים ופטיסונים, המאנץ' המושלם ליד הבירה. הפטיסונים הם קישואים מוחמצים שטעמתי אותם לראשונה כבר בסניף בפתח תקווה והם היו ממש טעימים ליד הדרינק.
פתחנו את הארוחה עם מנגבים - קרם טחינת הר ברכה, שווארמת שורט ריב מעושן, עשבי תיבול, חריף ושמן זית. מנת פתיחה מצויינת שעושה טייק אוף לחומוס עם בשר רק שפה זו טחינה עם בשר שורט ריב בבישול ארוך, בשר מפורק לשיערות במרקם רם שהונח על טחינה קרמית. המנה הוגשה עם פרנה טרייה.
כמו כן תמצאו ב-Ruben תמצאו מנות רבות בתפריט אשר יוצאות מהמעשנה על בסיס יומי נתחים מיוחדים הנמסים בפה שעברו עישון ארוך ואיטי. אם כבר בענייני מעשנה עסיקנן, הזמנו בשר צלעות מפורק מהמעשנה על ברוסקטה צלויה בגלייז שום, מיונז וסלט עלים עם שרי ובצל. על צלחת מתכת קיבלנו שלוש ברוסקטות צלויות בגריל בגלייז שום ומעל בשר צלעות מפורק נימוך ומלא בטעם וג'וסיות מתפרצת בכל ביס וביס ונגיעות של מיונז. המנה לוותה בסלט עלים ירוק ורענן עם עגבניות ובצל סגול.
המשכנו עם מנה ראשונה מושחתת בעליל שהיא כמו קינוח המשלבת כבד אווז שיושב על דקוואז (מרנג שקדים צרפתי) מתוק עם מרנג מלוח, שום קונפי, איולי כמהין, בטטה קריספית ומלוחה וזסט לימון מעל שמקפיץ ת'טעמים. הכבד היה רך כחמאה שכל ביס ממנו הסב עונג רב, גלגול עיניים קל ואנחות רווחה,שילובי הטעמים מרתק !

בתפריט הכריכים וההמבורגרים תמצאו בין היתר כריך Ruben הקלאסי 200/300 גרם של קורנדביף מעושן. המותג - "הסנדווץ של Ruben" הפך זה מכבר לחלק בלתי נפרד מעולמם של חובבי הכריכים בישראל. הסנדוויצ'ים של Ruben הם תו תקן של איכות וסגנון. אלו כריכים מהודקים אשר מוגשים על בסיס פסטרמות משובחות במיוחד. כל הכריכים של Ruben מגיעים עם רטבים מיוחדים וירקות רעננים. בנוסף - רובן ביף בשר צלעות מעושן ומפורק, אסאדו בורגר בורגר 225 גרם ורצועות אסאדו מוקפצות, כריך קומות- מנת הדגל ב-Ruben בקומה הראשונה בורגר 225 גרם; בקומה השנייה קורנדביף מוקפץ עם בצל וברביקיו ואיולי שום, Mighty Burger- המבורגר ממולא בראגו בריסקט מעושן, צרוב בגריל ומבושל בציר בקר ארומטי. בריסקט חזה בקר שמנמן כבוש ומעושן מוגש על מצע פירה עם בצל מטוגן וכרוב כבוש ועוד.

המשכנו למנות העיקריות, כמובן שהזמנתי את מנת הדגל של Ruben ולו בכדי - כריך קומות, בקומה הראשונה בורגר 225 גרם ובקומה השנייה קורנדביף מוקפץ עם בצל וברביקיו, איולי שום, מיונז, חסה, בצל וכרוב כבוש. זו המנה ששבתה את ליבי ובעיקר את החך שלי הכי הרבה בערב הזה למרות שאכלנו דברים מעולים כולל הכבד אווז. הייחוד של הסנדוויץ' המטורף הזה שהוא משלב את כל הטוב במסעדת Ruben. הכריך משלב שני סוגי בשר בטעמים ובמרקמים שונים, האחד -קציצת המבורגר עסיסית עם כמות גדולה של שומן שאפילו שקיבלנו אותו במידת עשייה של מידיום וול הקציצה עדיין הייתה נימוחה,ג'וסית ומלאה טעם. השני- בשר נוסף במרקם אחר הוא הקורנדביף המוקפץ עם בצל ורוטב ברביקיו שהם מכינים במקום. מדובר על בשר מפורק, רך ועסיסי בליווי רוטב בקביקיו מתקתק טעים במיוחד. בין שתי הקומות שמפרידות בין שני סוגי הבשר (המבורגר וקורנדביף עם ברביקיו) נמרח איולי שום ומיונז מצוין בשפע, חסה טרייה וקראנצ'ית, בצל וכרוב כבוש. הכריך כ"כ מעולה שהטעם שלו נשאר לי בפה ולא הפסקתי לפנטז עליו בבוקר שלמחרת והתבעסתי שאין Ruben בתל אביב. כמו הזמנו גם את ה-Dirty combo, המבורגר, ריבת בצל, חריף, סלופי ג'ו וביצת עין נוזלת -הכל כ'כ ג'וסי וטעים!

כאמור,אפשר למצוא במעשנה של Ruben על בסיס יומי נתחים מיוחדים הנמסים בפה שעברו עישון ארוך ואיטי. כמובן שהזמנו את הנתח הכי עסיסי שיש בתפריט הלא הוא השורטריבס בקר מהמעשנה, אסאדו מבקר מקומי בעישון ארוך, מוגש עם רוטב ברביקיו ציר בקר וצ'ימיצ'ורי. נהנינו מנתח אסאדו שומני ועסיסי מבקר מקומי בעישון ארוך בגלייז של ברביקיו וציר בקר. מנה שחייבים להזמין כשאתם/ן במקום. מרגישים את טביעת האצבע של השף והטיפול המקצועי שלו בבשר - פשוט נהדר !

האוכל ב-Ruben טרי, הכל עשוי מחומרי גלם איכותיים ומייצרים הכל במקום על בסיס יומי, את ההמבורגרים טוחנים במקום מבשר טרי כל יום וכל הרטבים תוצרת בית נעשים במקום אפילו הצ'יפס מתפוחי אדמה טריים וכ'.


לסיכום, ממליצה בחום להגיע ל-Ruben , מנות בשר טעימות ויצירתיות אשר מוגשות בנדיבות ויוצאות די מהר. האווירה פה צעירה ונעימה ולא פורמלית. השירות נהדר, מלצרים מאד אדיבים ושמחים לעזור עם חיוך,אני בטח אחזור לפה ! Ruben חדרה פרופסור דן שכטמן 10 חדרה, מתחם מול החוף וילג' טלפון: 04-9005888 כשר בהשגחת הרבנות חדרה לינק לעמוד הפייסבוק של רובן חדרה: 2לינק http://www.rubenisrael.co.il/branches

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה