יום שבת, 21 בדצמבר 2019

Craft TLV - בית הבירה הישראלי


פעם לפני 20 שנה כשישבנו בברים היינו מזמינים בקבוע בירה גולדסטאר ואם היינו ממש מתפרעים אז היינו מזמינים קרסלברג, טובורוג ודומיוהם אשר הגיעו בבקבוקים מזכוכית. היום בכל בר אפשר למצוא מספר בירות בוטיק ישראליות טובות שנמזגות מברזים מהחבית או כאלו שמגיעות בבקבוקים. אז אחרי כל ההקדמה הזו אני רוצה לספר לכם שהגעתי למקום חדש שנפתח לא מזמן, Craft TLV שמו והוא ממוקם בחלק הצפוני של בן יהודה במרחק חמש דקות מחוף הים.

בבר החדש לא פחות מ-30 ברזים מבריקים על הקירות כשבכל אחד מהם בסיבוב אחד בלבד זורמת בירה צוננת ומרעננת. רב הבירות כאן - בירות בוטיק ישראליות, או כפי שנהוג לקרוא להן בירות קראפט. לצד הבירה תפריט אוכל מגוון עם מנות בגדלים ובמחירים שונים, מטאפאס קטנים ועד מנות כמו המבורגר או עוף צלוי. במקום תנור גחלים שבקומה התחתונה שבו צולים נקניקיות, המבורגר וירקות, ובקומה העליונה - פיצות ופוקאצ‘ות פריכות.
המקום מעוצב באווירה ביתית, הריהוט פה מעץ חום ובברזים כאמור זורמים בירות בוטיק ישראליות לצד מותגים אהובים וטובים מחו"ל.

רב הברזים ב-Craft TLV הם של בירות בוטיק ישראליות - אז שאפו לישראלים שעומלים קשה על הכנת בירות בוטיק משובחות ומסקרנות !

אני בחרתי ביין אדום חם עם תערובת תבילנים וחתיכות תפוח טרי שחימם אותי כהוגן בלילה קר כזה וזרק אותי בשניה אחת לגלוויין שהייתי שותה בגרמניה בשווקים בכריסמס:
כאמור התיישבנו על הבר ולאחר התייעצויות רבות עם הברמן שניכר כי יש לו שפע אינפורמציה על מבחר הבירות במקום ולאחר מספר טעימות בחרתי בבירה ללא גלוטן, שהיא בשורה למי שנמנע מגלוטן והחבר שאיתי בחר לשתות בירה ספרדית אסטרייה דאם, בירה עם 2 כוכבי מישלן. 
תפריט האוכל פה מתחיל עם נשנושים כמו לחם שום, צ'יפס עם מוצרלה/בולגרית/בייקון, ממשיך עם מנות ביניים כמו פיצה, ירקות בגריל וקציצות סרטן. ממשיכים עם סלט יווני, קרפים עם גבינה /בשר/ סלמון, כנפי עוף ברוטב, כיסונים עם גבינה, נקניקיות בוואריות ועוד. בנוסף יש גם נקניקיות הונגריות, פילמני עם בשר, פיש אנד צ'יפס, צלעות כבש/חזיר, אסאדו, שרימפס ברוטב שמנת ועוד. פונקנו ע"י הברמן החמוד עם צ'ייסרים של וודקה ופטל שמכינים במקום:
הזמנו תחילה קציצות סרטן עם רוטב צ'יפוטלה מדובר בעצם על מקלות סורימי ברוטב צ'יפוטלה חרפרף, אחלה נשנוש לצד הבירה !

שרימפס ברוטב שמנת שהיה קשה להפסיק לנשנש מהרוטב ולנגב עם הלחם.
גולת הכותרת, פלמיני בשר בעבודת יד שלנה מכינה במקום ( שאלתי במיוחד את שמה כי היה חשוב לי לדעת למי לפרגן). פלמיני הם כיסוני בצק ממולאים בתערובת בשר שמחממים את הלב וממלאים את הבטן. הפלמני אהודים כל כך ברחבי רוסיה, עד שזכו למעמד של סמל לאומי. הפלמיני של לנה היו פשוט עננים של אושר, כיסונים מבצק דק ורך במילוי של בשר שכל ביס מהם היה חלום.
קינחנו" בצלעות חזיר מעושנות בזיגוג ברביקיו, ההגשה למראית עין נראית ביתית ומרושלת אולי על הצלחת אבל בבחינת התוצאה, מנת צלעות חזיר מענגות שבשר החזיר היה במעשנה ולאחר מכן עבר זיגוג של רוטב ברביקיו והבשר פשוט נשר מהעצם. הבשר הוגש עם תפוח אדמה אפוי, חרדל ביתי וחמוצים.

לסיום מתוק קינחנו עם פאי תפוחים ביתי, מעטפת הבצק הייתה פריכה ומילוי התפוחים עם הקינמון היה מתוק אך לא מדי, היה די מאוזן בטעמו.

לסיכום, העברנו ערב כייפי וטעים בCRAFT, המקום פה באווירת חו"ל, מוזיקת רוק קלילה ברקע, מבחר בירות ענק ואוכל שווה, אהבתי !
ב- Craft TLV ניתן לקחת בירות מהחבית הביתה בT.A בבקבוק מיוחד השומר על הקצף ועל ההגזה! קראפט כתובת: בן יהודה 148, ת"א. לא כשר. שעות פעילות: א'-ה' 19:00-24:00. לינק לעמוד הפייסבוק: ps://www.facebook.com/craft.tlv/photos/a.2227017087559108/2227019460892204/?type=1&theater

תגובה 1:

  1. נראה מקום מעניין, אבל אם כבר כתבת על המקום בעבר, לפחות תשני את הפתיחה שלא תהיה אותו הדבר

    השבמחק