יום שלישי, 17 בדצמבר 2019

Lujo לוג'ו מסעדת טאבון עכואית חדשה ומעולה !


שבת בצהריים ואנחנו בעכו בעיר העתיקה, אחד מהמקומות הכי כייפים לבילוי סוף שבוע בצפון, השוק שוקק חיים בשישי ובשבת ויש בו היצע קולינרי משגע. הגענו ל-Lujo מסעדת טאבון חדשה שנפתחה בניצוחו של השף שאדי בשארה. פירוש השם לוג'ו הוא הנאה בספרדית ואנחנו באנו להנות ! המסעדה מצטרפת לסצנה הקולינרית התוססת של העיר עכו, ותמצאו בה שילוב של מטבח טאבון ומטבח עכואי מקומי במגע שף. המסעדה נפתחה לפני כחודש והיא נמצאת במרחק 10 דקות הליכה מהכניסה לעיר העתיקה, ברחוב המרכזי בן עמי מספר 6.

למרות שעכו ידועה במסעדות הדגים שלה יש פה הרבה מסעדות של דגים ופירות ים בגלל הסיבה הפשוטה של הקרבה לנמל ולחומרי הגלם הכי טריים. לוג'ו מביאה אל העיר דווקא משהו אחר, שילוב של מטבח טאבון ומטבח עכואי מקומי, במגע שף, עם מגוון מנות לא רק מהים, אלא גם בשרים ובצקים, ואפילו ארוחות בוקר ומנות בראנץ'.

Lujo כאמור ביסטרו שף שמביא בשורה קולינרית לעיר בדמות מנות מהטאבון ותמצאו פה שילוב בין המטבח הערבי המסורתי לבין המטבח האיטלקי הקלאסי. מגוון מנות לא רק מהים, אלא גם בשרים ובצקים, ואפילו ארוחות בוקר. מי שאחראי על השילוב המעניין הזה הוא השף שאדי בשארה (לשעבר הבעלים של מסעדת ״אוליבו״) שמוציא מהמטבח הפתוח של המסעדה בצקים משגעים, מנות בשר ודגים, מנות יצירתיות עם שילובים לא שגרתיים. בשארה יצר בלוג'ו תפריט המבוסס על המטבח העכואי המקומי, עם הנגיעה האיטלקית הייחודית שלו.

אז מה בתפריט? מנות ראשונות מקוריות כמו שווארמה קלאמרי עם סלט עגבניות ברוטב טחינה עמבה, חציל קלוי עם ראגו בקר בטחינה לימונית, ברזאולה שנכבש במקום, סשימי סלמון , קרם פרש ורוטב צדפים, עראיס, נקניקיות ביתיות צרובות בטאבון, טורטליני לאבנה בחמאת נענע ועוד. יש גם מבחר גדול של סלטים רעננים עם גבינות או בשר לבחירה. בנוסף כמובן יש מאפים ופיצות מהטאבון כמו פיצה אסאדו עם נתחי עגל, מסח'אן עוף, תבשיל עוף עם בצל ותבלינים על בצק, פיצה עם עוף מוקרם ועוד. במנות העיקריות, מנות דגים ובשר כמו טאג'ין עכואי עם פילה דניס בתבשיל טחינה ובצל צרוב, מולים ברוטב שום ולימון, שרימפס קריספי בציפוי פירורי לחם מתובלים, קבב חלאבי, המבורגר ותוספות, נתחי בשר שונים כמו אנטריקוט, סינטה, פילה בקר, צלעות טלה ועוד. אגב, את הסלמון הכבוש, הברזאולה והנקניקיות שמגישים כאן שף בשארה מכין במקום.

במסעדה אווירה של עכו החדשה ויש בה מוזיקה מערבית, המסעדה רחבת ידיים ובמרכזה מוצב טאבון אבן שממנו יוצאים רב המנות בתפריט כמו קלצונה, פוקאצ'ה, מבחר פיצות, נתחי בשר משובחים, דגים ופירות ים טריים. השף שאדי בשארה מתמחה בשילוב של מטבח גלילי מקומי עם המטבח האיטלקי. הוא יצר בלוג'ו תפריט המבוסס על המטבח העכואי המקומי, עם הנגיעה האיטלקית הייחודית שלו. מהטאבון תוכלו לקבל כל מיני סוגים של פיצות וסמבוסק כמו סמבוסק אסאדו עגל עם גבינת גאודה, עגבניות, רוטב ברביקיו ובצל מקורמל או פיצה לוג'ו- פיצה שלוש גבינות עם ארטישוק וסלט רוקט לצד קלצונות ועוד.

היינו חמישה אנשים ובחרנו מנות ראשונות ביחד: טורטליני לבנה- בחמאת נענע, קיבלנו מספר טורטילינים יפים כמו תכשיטים במילוי בשר מפורק ברוטב חמאת נענע, הרוטב עדין בטעמו. המנה הוגשה עם נגיעות קרם סלק.

ברזאולה, בשר עגל כבוש ברוטב חרדל ומלפפון חמוץ. הבראזולה וגם הסלמון כאמור במסעדה נכבשים במסעדה. מנה פשוטה וקלאסית בצילחות יפיפה. על צלחת קרמיקה בצבע טורכיז הוגשו פרוסות דקיקות של ברזאולה עם קורנישונים, רוטב חרדל ועגבניות צלויות.

שווארמה קלאמרי עם סלט עגבניות, בצל, עשבי תיבול ברוטב טחינת עמבה, מנה שאני באופן אישי "עפתי" עליה. על צלחת עגולה גדולה קיבלנו שלוש טורטיות במילוי פרוסות קלאמרי ברוטב טחינה עמבה. ניכר שהקלאמרי טרי שזה תענוג. את הקלאמרי ליווה סלט עגבניות צלויות, פרוסות בצל לבן צלויות אף הן , בצל סגול טרי קצוץ וטחינה. מנה משגעת - לא לוותר עליה כשאתם כאן !
סלט שנקליש, מיקס עלים ירוקים, עגבניות, רימונים בעונה, בורגול דק וגבינות. סלט טרי ורענן שכלל מיקס עלים ירוקים, צנוברים קלויים וקראנצ'ים, גבינת חלומי מטוגנת, קרעי מוצרלה טרייה וגבינת שנקליש, גבינת לבּנה חמצמצה אשר מתובלת בתערובת תבלינים ייחודית.

ואיך אפשר בלי מנת הטרנד העכשווי- עראיס קבב - פיתה צרובה במילוי קבב לצד חמוצי הבית וטחינה פיקנטית. הפיתה יצאה מעט שרופה מהטאבון, אני אישית אהבתי את זה מאד כי אין על פיתה כזו בטעמים שרופים במילוי קבב עסיסי לצד עגבניות צלויות ורבעי בצל, טחינה וקורינשונים.

המשכנו לעיקריות: מנה שאני מאד אוהבת, קבב חלאבי, קבב טלה על תבשיל עגבניות, בצל, שום, פלפלים במעטפת בצק אפוי בטאבון. מנת הקבב הגיעה עטופה בתוך בצק פריך וכייפי. העלתי סרטון בפייסבוק בו המלצר הגיע וחתך את הבצק וחושף את מנת הקבבים, דבר שמעורר את התאבון בטירוף ! הקבב היה עסיסי ומתובל טוב ששודך לתבשיל עגבניות מופלא. בקיצור, זללנו !

וכך זה נראה אחרי החשיפה:

סטייק לוג׳ו, סטייק סינטה + שרימפס שמוגש עם שני רטבים לבחירה, גבינה כחולה או רוטב פלפלת. ראשית המנה הייתה יפיפייה ומגרה על הצלחת, מדובר על שילוב נהדר בין בשר טוב לשרימפסים טריים ברוטב גבינה כחולה חלומי, סמיך וטעים. ביקשנו את הבשר במידת עשייה מידיום כך שהוא נותר אדום וג'וסי, פשוט מצוין !

הביס המושלם, בשר אדום במידת עשייה מידיום כפי שביקשנו:

דג לברק, שמן זית, עגבניות שרי וטחינה. בתוך צלחת מתכת עגולה קיבלנו דג לברק צלוי בטאבון כאשר העור שלו למעלה נותר קריספי וטעים ובשר הדג היה כ"כ לבן ורך, דבר שמעיד על טריותו (הרי שהמסעדה בעכו וקרובה לנמל עם חומרי הגלם הכי טריים שיש). הדג היה כאמור טרי, רך ובשרי כ"כ. הדג לוטף עם המון אהבה ושמן זית איכותי, עגבניות צלויות בשפע שהעניקו טעם נוסף לדג, טחינה סמיכה ופלחי לימון. מנה מעולה שכל השולחן זלל בהנאה רבה ותשבוחות רבות עפו באויר (:

קינחנו עם כנאפה ביתית מעוטרת בגלידה וגולת הכותרת הייתה הבקלאווה הענקית שמכינים במקום במילוי פיסטוקים וגלידת וניל. קינוח מתוק אך לא מדי ומכביד. הכנאפה הייתה קראנצ'ית ובמילוי ובשפע של פיסטוקים קצוצים, סירופ מתוק וגלידת וניל רכה, שילוב מצוין שעובד ! קינוח מושחת וכ"כ טעים מהמטבח הערבי.


לסיכום, האוכל ב-Lujo עם השף שאדי בשארה אותנטי וטעים, מטבח גלילי בשילוב מטבח איטלקי כאשר מרבית המנות יוצאות מהטאבון הענק שבמרכז המסעדה. * השירות פה בגובה העיניים. בטוח שאחזור לפה שוב לנסות עוד מנות טעימות וטריות מהתפריט הרחב - מומלץ בחום ! Lujo רחוב בן עמי 6 עכו. טלפון: 04-649-7907 שעות פתיחה: כל השבוע מ 08.00 עד אחרון הלקוחות. לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/pages/category/Restaurant/Lujo-Taboon-Restaurant-117079326334653/
בנוסף מגישים פה מבחר ארוחות בוקר, מנות כמו "בוקר עכואי״ עם פול ירוק ופול חום ברמות בישול שונות המוגשים מעל טחינה גולמית ועם ביצה קשה מעל, steak & eggs, סלמון מעושן על פוקאצ'ה, סלט עלים, ביצת עין וגבינת שמנת ועוד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה