בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות
כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום ראשון, 6 בדצמבר 2015
היווניה גדולה שמחה *המסעדה נסגרה *
אם אתם מתגעגעים כמוני לחופשה הקייצית שלכם ביוון אז הדרך הכי טובה לעשות כן מבלי לעלות למטוס זה פשוט להכנס למסעדה יוונית שמגישה אוכל אותנטי כמו היווניה למשל, להנות מהמבחר הטעים ומהאווירה.כבר מהלגימה הראשונה מהאוזו ומהביס הראשון אתם נזכרים בערגה ביוון ובחופיה התכולים, אנשים שמחים ואוכל ססגוני. היתי 3 פעמים ביוון בשנים האחרונות והזכרון הכי ברור משם זה הרבה ים ,אוזו, מצב רוח מרומם, סופלאקי וצזיקי מצוין. היוונים יודעים לשתות את האוזו שלהם ,להשתכר קלות ולנחם את הבטן במאכלים יוונים. היווניה מציעה תפריט אוכל וטעמים שמחברים וזורקים אותך בשניות ליוון ובכן בראשון לציון תתנהג כמו יווני (: היווניה ,נפתחה לפני מס' חודשים ברוטשילד 67 בראשון לציון בציר מאד מרכזי והומה אדם,המסעדה קטנטנה ואינטימית, מעוצבת בצבעים של לבן וכחול ים (הכי זכרון מהים מהיוון). המסעדה מסוגננת עם אלמנטים יוונים מובהקים (כמו כלי מוזיקה אותנטים שפזורים על המדפים), המוזיקה שמחה וצבעונית כמו בטברנה יוונית עם הרבה אוזו ומצב רוח טוב. היווניה, מקום מפגש בין אלכוהול ואוכל, בית לחיים הטובים והססגוניים. המקום מציע קוקטיילים משובחים המבוססים על פירות סחוטים במקום,תפריט עשיר שמציע את כל הטוב שליוון יש להציע: צזיקי,עלי גפן ממולאים,דגים ופירות ים טריים, סופלאקי (מבשר עגל או פרגיות) ומוסקה משובחים. תחילה פתחנו את הערב אני עם קוקטייל רוזה:רכז שקדים ,אוזו נענע טריה,לימון סחוט נגיעת קמפרי, השני משמאל ללחברתי, קוקטייל give me a breake: ובעברית סחה תעזבו אותי באמא שכ'ם, בזיליקום אשכולית אדומה גרוס עם וודקה. קוקטיילים פירותיים קלילים ונעימים עושים מצב רוח ופותחים את הצ'אקרה לנשנוש ויותר. הברמן החביב המליץ לנו לקחת מנות פתיחה ראשונות שילוו את האלכוהול ליד,התחלנו עם סקרולידה: ממרח שום ותפו"א עם שמנת ובצל ירוק וג'בטות טריות ליד ופלטת מטבלים. פתיחה מושלמת, בפנכה של הרטבים היה גם חריף עם המון שמן זית, שום קונפי ונגיעות שמנת.
המשכנו עם מאפה 12 האלים: גבינת פטה עטופה בפילו בבריכה של דבש ושומשום. ניתן לקרוא לזה האהבה החדשה שלי,המאפה הזה שבה את ליבי,השילוב בין העלים הפריכים,הגבינה המלוחה והדבש שעטף את הכל הפך לכל ביס פשוט מושלם.
אמרנו יוון אמרנו דגים מטוגנים לצד האוזו, אלכוהול ומטוגן זה שילוב קדוש. אני תמיד אבחר בבירה או בצ'ייסר אלכוהולי כזה או אחר ומנה מטוגנת ליד, אז פה בחרתי בדגי רשת מטוגנים טריים כמובן, הנשנוש האולטימטיבי. ועוד קצת מהמטוגן לא יזיק : קלאמרי פריכים עם זסט לימון וזה הפינוק שליד האלכוהול.
למנה העיקרית בחרנו מאחת ממנות הדגל של המסעדה ולו בכדי, מנת גירוס: נתחי עגל וכבש על שיפוד שווראמה מוגש על פיתה יוונית שטוחה, בצל סגול פרוס דק,עשבי תיבול, יוגורט וירקות צלוים בטאבון. המנה ברובה היתה עשויה טוב למעט הבשר שהיה טיפה יבש אבל ירקות השורש הצלוים היו נהדרים וועזי טעם מהחריכה בטאבון. ניתן לקבל את המנה לשומרי הכשרות עם טחינה כמובן, אבל היי אני נאמנה למקור ומתה על יוגורט על בשר.
המשכנו עם מוסאקה, שכבות תפו"א מטוגן,חציל קלוי ,עגבניות צלויות, בשר טחון ברוטב באשמל בתרד, מנה נהדרת מנת נחמה מושלמת. הבאשמל כיסה את כל המנה במן שמיכה חמימה שלא יכולתי להפסיק ללקק את הרוטב מהכף כי לא רציתי שיגמר לי מהבאשמל.
יוון מאופיינת במאכלים מהים אז הבחירה בקדירת פירות ים לא היתה מפתיעה, קדירת פירות ים,מולים,שרימפס וקלאמרי בפרפיום עגבניות ואוזו. הרוטב היה חמאתי וספג את הטעמים של פירות הים דבר שהעניק עומק וניחוח מהים. פשוט לקחתי את הלחם וניגבתי מתוך המחבת כי זה היה פשוט טעים.
היינו שבעות למדי אבל חייבות איזה משהו מתוק לסיום אז קינחנו "בקטנה" עם גלילות מסקרפונה וקרמל המסקרפונה לשמחתי לא היתה מתוקה למדי אז היא לא הכבידה וגם ככה יש את הקרמל המתוק מעל , הכל שאלה של איזונים בחיים וגם כאן, מאחר והיינו ממש מפוצצות כל אחת אכלה צינור כזה מלא ודי.
לסיכום,היה שמח וטעים ביווניה, אוירה תוססת וצעירה כמו בטברנה יוונית, מנות יווניות רבות שיוצאות מהטאבון, האוכל מגוון וצבעוני, השירות אדיב והתמחור שפוי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה