אפשר לאמר שהצפון מתעורר לחייים, הרי לא חסר אנשים שנהנים מארוחה טובה לצד כוס יין שמחפשים להעביר איזה ערב נעים וטעים מבלי להתניע את הרכב ולנסוע עד המרכז.
הגיע הזמן שלקרייתים תהיה גם מסעדת שף, אז הבשורה המשמחת שנפתחה מסעדת שף, ג'ינוס שמה, בקריון שבקרית ביאליק בניצוחו של השף ג'ינו יהב בעבר היה השף של מלון הנסיכה באילת. התפריט במסעדה כשר, והבשרים מאד איכותיים .בג'ינוס ,האוכל איכותי ומושקע בנגיעות אותנטיות ופרשנות מודרנית, שילוב בין המטבח המרוקאי המסורתי למנות ברמה גבוהה בפרשנות עכשווית. גם פה ניתן להתפעל מהצילחות המדהים,היופי שבפרזנטציה. ניתן להרגיש ולטעום נגיעות מרוקאיות במנת הפתיחה כמו בסיגרים המרוקאיים במילוי בשר טלה ושקדי עגל שמגיעה עם מטבל עריסה אותנטי ,בשרים טובים שכולנו אוהבים ומעריכים כמו: אנטריקוט וסינטה מנתחים משובחים ומיושנים, צלעות טלה והפתעה, חזה מולארד (מנה אירופאית קלאסית). המקום מציע תפריט ג'ינוס אקספרס -פאסט פוד, מנות בפיתה, טרנד שמאד תפס בת"א ואין ספק שיתפוס גם בצפון כי כמה כבר אפשר לאכול את אותה שווארמה??? חייבים גיוון ואם כבר מוציאים את ה40-50 ש"ח על אותה שווארמה ברגיל למה לא ללכת על מנות מיוחדות יותר וסופר מפנקות כמו סינטה צרובה עם בצל ופטריות מקורמלים בתוספת ביצת עין, מעורב ג'ינוס מנתחי פרגית, אנטריקוט וחלקי פנים ,קבב פרגית וטלה טחונים עם עשבי תיבול וטחינה. תפריט האקספרס מתאים לאלו שממהרים ואין להם זמן לשבת, אז פה תפריט האקספרס נכנס לתמונה, מס' וראציות קרניבוריות מושחתות שהן הרבה מעבר לעוד שווארמה, אם כבר באותו המחיר למה לא לכוון לגבוה יותר לאיכותי יותר? זה ה50 סנט שלי בכל מקרה.
הגעתי לג'ינוס בצהרי שישי נטולת תוכניות ודאגות, הדבר שהכי רציתי זו בירה צוננת ואוכל שווה ליד. א' בחרה בסיידר תפוחים ואני בויינשטפן.
למנה ראשונה בחרנו את הסיגר במילוי בשר טלה ושקדי עגל בליווי סלטון ומטבל עריסה פיקנטי. כולנו גדלנו על הסיגרים המרוקאים, זכור לי שקראנו להם פאסטלים, חלקנו מכירים אותם בגרסה הביתית (למי שהיה לו מזל גדול ובשלניות בבית, אמא סבתא וכ') או את גרסת הפאסטלים הנוראית משנות ה80 שכיכבו בכל בר לצד כל בירה ופינה קולדה (: בג'ינוס כמובן נתנו את הכבוד למנה הזו, הסיגרים היו פריכים, ממולאים בבשר מצוין בתיבול מזרחי מדויק שהשתדך מצוין למטבל עריסה שהוגש ליד שהיה טיפה חרפרף ולימוני. אני חייבת לשבח את הסלט שליווה את המנה הזו, ירקות טריים,הרבה עשבי תיבול, תיבול פשוט (מלח,פלפל, שמן זית והרבה לימון) דבר שיצר סלט טעים ומרענן שכייף לאכול ולהתרגש מהטריות שבו (אין דבר יותר מבעס מסלט עם עלי חסה שחורים או ירקות אחרים שראו ימים טובים יותר).
באתי בכוונה תחילה של זלילה קרניבורית אז היתי חייבת להזמין מנה מושחתת גם בראשונה, הלכתי על הדה בסט: מדליוני כבד אווז ( 150 גרם) מוגשים על מצע צנים בליויי קונפוטרייה ביתית. מנה חלומית, להתענג על כל ביס. בחירת חומרי הגלם הטריים ניכרת גם בטעם ( איך לא ) כל ביס היה מושלם. כבד אווז נימוך שנצרב וקיבל שחימות קלה, ביס מהכבד אווז ונגיעה של הריבה פשוט חלום. #פה התמוגגתי .
המקום מתגאה ולא סתם בחומרי הגלם האיכותיים אז בחירתי היתה קלה ולקחנו אנטריקוט 300 ג' , נתח אנטריקוט צלוי מוגש לצד תפו"א מדורה וירקות אש. הוגש לבקשתי במידת עשייה מדיום, שחום מבחוץ אדום ורך מבפנים. אין על בשר אנטריקוט בתכלס זה הפייבורטי שלי, נתח שומני ורך, פשוט ללכת שבי אחריו.
המשכנו עם חזה מולארד צרוב על מחית ערמונים ורוטב יין אדום מתקתק וארמוטי. מנה אירופאית קלאסית דיי מפתיעה וזוהי הדוגמא לדעתי למסעדת שף שיש ביטוי לאוכל אותנטי כדוגמת הסיגרים המרוקאים שנשענים על טעמים וזכרונות מהבית וגם מטבח עדכני שמיישר קו עם מטבחים אחרים מהעולם. חששתי מעט שהתיבול והרוטב יהיו מתוק עם הברווז (נראה לי שפשוט ברב המסעדות מגישים ברווז ברטבים מתקתקים משהו) ולהפתעתי המנה היתה חפה ממתקתקות יתרה (כמעט ולא הרגשתי את היין האדום). נתחי הברווז היו רכים ובעלי צבע אדום ומשגע, המרקם היה נימוך זו היתה מנה פשוט מעולה.
לצד המנה בחרתי בפוטטוס בתערובת תיבול יחודית שהיו פריכים ומתובלים בפיקנטיות ובמליחות שכזו שאי אפשר היה להפסיק לנשנש. זה ממכר !
קינחנו בסוג של קוקילדה שופעת בשוקולד מעל.
לסיכום, היה לי העונג להכיר ולגלות מסעדה חדשה בקריות (בקריון,קרית ביאליק) מסעדת שף עם תפריט בשרים עשיר, שימוש בחומרי גלם מצויינים, מתאים לישיבה במקום או על הדרך בזמן עבודה וכ' בגרסת הפאסט פוד כדוגמת הסינטה בפיתה, השירות חייכני והתמחור סביר.
ג'ינוס, תאווה קרניבורית חדשה בצפון, נעים להכיר.
ג'ינוס
קריון קריית ביאליק
04-8100700
כשר
הגיע הזמן שלקרייתים תהיה גם מסעדת שף, אז הבשורה המשמחת שנפתחה מסעדת שף, ג'ינוס שמה, בקריון שבקרית ביאליק בניצוחו של השף ג'ינו יהב בעבר היה השף של מלון הנסיכה באילת. התפריט במסעדה כשר, והבשרים מאד איכותיים .בג'ינוס ,האוכל איכותי ומושקע בנגיעות אותנטיות ופרשנות מודרנית, שילוב בין המטבח המרוקאי המסורתי למנות ברמה גבוהה בפרשנות עכשווית. גם פה ניתן להתפעל מהצילחות המדהים,היופי שבפרזנטציה. ניתן להרגיש ולטעום נגיעות מרוקאיות במנת הפתיחה כמו בסיגרים המרוקאיים במילוי בשר טלה ושקדי עגל שמגיעה עם מטבל עריסה אותנטי ,בשרים טובים שכולנו אוהבים ומעריכים כמו: אנטריקוט וסינטה מנתחים משובחים ומיושנים, צלעות טלה והפתעה, חזה מולארד (מנה אירופאית קלאסית). המקום מציע תפריט ג'ינוס אקספרס -פאסט פוד, מנות בפיתה, טרנד שמאד תפס בת"א ואין ספק שיתפוס גם בצפון כי כמה כבר אפשר לאכול את אותה שווארמה??? חייבים גיוון ואם כבר מוציאים את ה40-50 ש"ח על אותה שווארמה ברגיל למה לא ללכת על מנות מיוחדות יותר וסופר מפנקות כמו סינטה צרובה עם בצל ופטריות מקורמלים בתוספת ביצת עין, מעורב ג'ינוס מנתחי פרגית, אנטריקוט וחלקי פנים ,קבב פרגית וטלה טחונים עם עשבי תיבול וטחינה. תפריט האקספרס מתאים לאלו שממהרים ואין להם זמן לשבת, אז פה תפריט האקספרס נכנס לתמונה, מס' וראציות קרניבוריות מושחתות שהן הרבה מעבר לעוד שווארמה, אם כבר באותו המחיר למה לא לכוון לגבוה יותר לאיכותי יותר? זה ה50 סנט שלי בכל מקרה.
הגעתי לג'ינוס בצהרי שישי נטולת תוכניות ודאגות, הדבר שהכי רציתי זו בירה צוננת ואוכל שווה ליד. א' בחרה בסיידר תפוחים ואני בויינשטפן.
למנה ראשונה בחרנו את הסיגר במילוי בשר טלה ושקדי עגל בליווי סלטון ומטבל עריסה פיקנטי. כולנו גדלנו על הסיגרים המרוקאים, זכור לי שקראנו להם פאסטלים, חלקנו מכירים אותם בגרסה הביתית (למי שהיה לו מזל גדול ובשלניות בבית, אמא סבתא וכ') או את גרסת הפאסטלים הנוראית משנות ה80 שכיכבו בכל בר לצד כל בירה ופינה קולדה (: בג'ינוס כמובן נתנו את הכבוד למנה הזו, הסיגרים היו פריכים, ממולאים בבשר מצוין בתיבול מזרחי מדויק שהשתדך מצוין למטבל עריסה שהוגש ליד שהיה טיפה חרפרף ולימוני. אני חייבת לשבח את הסלט שליווה את המנה הזו, ירקות טריים,הרבה עשבי תיבול, תיבול פשוט (מלח,פלפל, שמן זית והרבה לימון) דבר שיצר סלט טעים ומרענן שכייף לאכול ולהתרגש מהטריות שבו (אין דבר יותר מבעס מסלט עם עלי חסה שחורים או ירקות אחרים שראו ימים טובים יותר).
באתי בכוונה תחילה של זלילה קרניבורית אז היתי חייבת להזמין מנה מושחתת גם בראשונה, הלכתי על הדה בסט: מדליוני כבד אווז ( 150 גרם) מוגשים על מצע צנים בליויי קונפוטרייה ביתית. מנה חלומית, להתענג על כל ביס. בחירת חומרי הגלם הטריים ניכרת גם בטעם ( איך לא ) כל ביס היה מושלם. כבד אווז נימוך שנצרב וקיבל שחימות קלה, ביס מהכבד אווז ונגיעה של הריבה פשוט חלום. #פה התמוגגתי .
המקום מתגאה ולא סתם בחומרי הגלם האיכותיים אז בחירתי היתה קלה ולקחנו אנטריקוט 300 ג' , נתח אנטריקוט צלוי מוגש לצד תפו"א מדורה וירקות אש. הוגש לבקשתי במידת עשייה מדיום, שחום מבחוץ אדום ורך מבפנים. אין על בשר אנטריקוט בתכלס זה הפייבורטי שלי, נתח שומני ורך, פשוט ללכת שבי אחריו.
המשכנו עם חזה מולארד צרוב על מחית ערמונים ורוטב יין אדום מתקתק וארמוטי. מנה אירופאית קלאסית דיי מפתיעה וזוהי הדוגמא לדעתי למסעדת שף שיש ביטוי לאוכל אותנטי כדוגמת הסיגרים המרוקאים שנשענים על טעמים וזכרונות מהבית וגם מטבח עדכני שמיישר קו עם מטבחים אחרים מהעולם. חששתי מעט שהתיבול והרוטב יהיו מתוק עם הברווז (נראה לי שפשוט ברב המסעדות מגישים ברווז ברטבים מתקתקים משהו) ולהפתעתי המנה היתה חפה ממתקתקות יתרה (כמעט ולא הרגשתי את היין האדום). נתחי הברווז היו רכים ובעלי צבע אדום ומשגע, המרקם היה נימוך זו היתה מנה פשוט מעולה.
לצד המנה בחרתי בפוטטוס בתערובת תיבול יחודית שהיו פריכים ומתובלים בפיקנטיות ובמליחות שכזו שאי אפשר היה להפסיק לנשנש. זה ממכר !
קינחנו בסוג של קוקילדה שופעת בשוקולד מעל.
לסיכום, היה לי העונג להכיר ולגלות מסעדה חדשה בקריות (בקריון,קרית ביאליק) מסעדת שף עם תפריט בשרים עשיר, שימוש בחומרי גלם מצויינים, מתאים לישיבה במקום או על הדרך בזמן עבודה וכ' בגרסת הפאסט פוד כדוגמת הסינטה בפיתה, השירות חייכני והתמחור סביר.
ג'ינוס, תאווה קרניבורית חדשה בצפון, נעים להכיר.
ג'ינוס
קריון קריית ביאליק
04-8100700
כשר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה