שרקייה,בית קפה מסעדה בהשראה הודית ובקונספט אומנותי ממוקמת ברחוב סלמה מול רביעיית פלורנטין בת"א. המסעדה בבעלותם של שרון שלומי ובן זוגה אורן נעים, שניהם אמנים יוצרים שחזרו משהות ארוכה בהודו והתאהבו בתרבות ההודית והחליטו לפתוח מקום בהשראת הודו, מקום המשלב אוכל ביתי,תרבות ואמנות. בחלל העליון של המסעדה בקומת הגלריה נערכים ארועים אומנותיים ,ערבי במה לשירה וכתיבה ,הופעות חיות,אירועי מחול,תאטרון,מוזיקה ויצירה.
מיד כשנכנסים לשרקיה מרגישים בבית כי די נח,נעים ומפנק. מקום אינטימי בעל ניחוחות וטעמים מהמזרח הרחוק באווירה צעירה,יצירתית וחמה. מקום שנותן במה לבישולים ההודים ולאומנות שלהם לדבר עם תפריט שמתאים לכל חך וכיס,אוכל עם הרבה טעמים וצבעים. על המטבח הופקד השף ריאד סלמאן כך שתמצאו בשרקיה מאכלים הודיים אותנטיים לצד מנות מהמטבח הערבי והישראלי כמו שקשושה,טחינה מנסף וכו'. אגב,את התבשילים ההודים מבשלים שרון ואורן בעצמם והם מביאים תבלינים מהודו אחת לחודש.
מה בתפריט? ארוחות בוקר מגוונות, מבחר סלטים טריים כמו סלט פנצנלה עם טופו,סלט קינואה וסלט לבנוני,סנדוויצ'ים ומנות ראשונות לצד הדרינק. במנות העיקריות תמצאו תבשילים בשריים וטבעוניים,ספיישלים מתחלפים בסגנון ביתי. תבשילים הודיים מהסירים כגון מלאי קופתה -קציצות תפו"א, גזר וטופו ברוטב עגבניות מסאלה ושמנת,דאל מקאני- עדשים שחורים ברוטב עגבניות מסאלה ושמנת,אלו גובי-תפוח אדמה וכרובית ברוטב עגבניות מסאלה,טעמים וריחות שזורקים אותך ליבשות רחוקות למסע בזמן. האוכל קל,לא יקר וטבעוני פרנדלי.
המסעדה מעוצבת באווירה צבעונית,ביתית וחמימה,המוזיקה אתנית ונעימה. בקומת הגלריה ניצבת מערכת תופים ששם כאמור מתקיימים מופעים וארועים מוזיקליים משתנים.
פתחנו את הערב במשקאות קרים,הוא בבירה KINGFISHER צוננת וקלילה,בירה אנגלית שדי נפוצה בהודו וחטיפי הימלאיה בחריפות מעודנת. אני בחרתי במשקה לאסי,יוגורט מוקצף עם מלון,די מרענן ומרווה ולא מתוק מדי, מאד אהבתי.
אט אט התחיל השולחן להתמלא במטעמים שהזמנו. ראשית הוגש לחם שרקייה עם מטבלי שרקייה. "לחם פועלים" טרי שנפרס לחתיכות עבות לצד חמוצים בכורכום, טפנד עגבניות, ממרח פסטו שהיה מצוין בטעמו המופלא,טחינה עם לימון כבוש מעל וסלסת עגבניות חריפה.
צ'יקן טיקה,נתחי חזה עוף ביוגורט ותבלינים הודים בטנדורי. נתחי העוף היו עסיסיים בתיבול פיקנטי ולא חריף במיוחד כפי שציפיתי ורציתי. המנה הוגשה עם יוגורט, אורז לבן וסלט כרוב.
הזמנו סלט אבוקדו ועוף שמורכב מחסה,עלי בייבי, אבוקדו וקוביות עוף מוקפצות ברוטב עשבי תיבול. הסלט טרי ומרענן ובתיבול טוב, בהחלט לא מהמטבח ההודי ומוצלח למדי.
בחרנו בתבשיל עגל ותפוחי אדמה שהיה במנת ספיישל היום, תבשיל בטעמים ביתיים. התוספות ליד, אורז עם ירקות ברוטב עגבניות מסאלה,
תבשיל עדשים שחורות פיקנטי ועשיר בטעמו ותבשיל תרד וטופו בשמנת שפחות אהבתי כי היה לי תפל למדי.
קינחנו עם אספרסו ובסבוסה רכה עם מי סוכר, קינוח מתוק שסגר לנו את הערב בנעימות.
לסיכום,בשרקיה מבשלים ומארחים באהבה רבה וביחס אישי,האוכל בטעמים מהבית ועד הודו הרחוקה דיי מגון ומקורי והאווירה כייפית ובמחירים מאד נוחים.
שרקיה
סלמה 44 תל אביב
052-2515152
שעות פעילות:
א' - ה' מ09:00 בבוקר ועד חצות
ימי ו' מ10:0 בבוקר ועד השקיעה
*לא כשר.
לסיכום,בשרקיה מבשלים ומארחים באהבה רבה וביחס אישי,האוכל בטעמים מהבית ועד הודו הרחוקה דיי מגון ומקורי והאווירה כייפית ובמחירים מאד נוחים.
סלמה 44 תל אביב
052-2515152
שעות פעילות:
א' - ה' מ09:00 בבוקר ועד חצות
ימי ו' מ10:0 בבוקר ועד השקיעה
*לא כשר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה