Ya-Pan ביסטרו תל אביבי שכונתי מבית היוצר של השף יובל בן נריה. מסעדה עדכנישמצטרפת לרפטואר שלו בנוסף למסעדת טאיזו היוקרתית והמצליחה ובר הראמן מיאזקי בשוק צפון ברמת החייל. הביסטרו החדש והטרנדי ממוקם ברחוב נחמני פינת אחד העם, הביסטרו שואב השראה מהאיזקיות,מסעדות קז'ואליות ביפן שאליהן נוהרים בסיום יום עבודה כדי להנות מאוכל יפן והרבה אלכוהול באווירה משוחררת ולא רשמית.
הביסטרו במבנה ארכיטקטוני מרהיב ובעיצוב אלגנטי. מקומות הישיבה על כסאות גבוהים בתוך החלל הפנימי בישיבה על הבר המוארך או סביב שולחנות זוגיים אינטימיים לאור מעומעם מהפנסים שתלויים ומאירים את החלל באווירה רומנטית ורכה.
כמו כן ישנם מקומות ישיבה נוספים במרפסת שפונה אל הרחוב. האווירה משוחררת וקלילה אך עדיין שומרת על אלגנטיות.
אסטטיקה ניכרת בכל החל מעיצוב הביסטרו,התפריט,הכלים והמנות, כולם יוצרים חווית אכילה יוצאת דופן במסעדה.
ב-YA PAN סטנדרט גבוה של אוכל רחוב יפני בשימוש באלמנטים של בישול מהמטבח הצרפת. מנות באוריינטציה יפנית בפרשנות האישית של השף נריה בעקבות מסעות מחקר שלו ביפן. האוכל כאמור מוקפד ומהנה שעשוי טוב,רמה גבוהה של מקצוענות,מנטליות יפנית,חומרי גלם טריים ומינמליזם בעיקר.
מה בתפריט? מנות פתיחה ראשונות כמו סביצ'ה,סלט לבבות חסה,מרק מיסו, סושי בהרכבה עצמית, תבשילי דונבה של
בשר או דגים שמוכנים בכלי חרס יפניים לצד מנות קלאסיות מהביסטרו הצרפתי שקיבלו אף הן את
הפרשנות האישית שלו. נתח קצבים בציר עוף חם,מח עצם וגראטן תפו"א, סלמון צלוי,יוגורט,דבש
וחמאה חומה, סנדוויצ'ים מלחמניות רכות ומיוחדות במגוון מילויים,המבורגר נוסח
יפן, קימצ'י, מלפפונים,רוטב ברביקיו וצ'יפס, מבחר מנות קארי בבישול ארוך,הרי שאין
מנחם יותר מתבשילי קארי חמים ומהבילים. בנוסף קטגוריה של של שיפודים שנצרבים על גריל יפני מיוחד שקיים גם בשוק
צפון במיזאקי ומבחר קוקטיילים על בסיס סאקה,יינות לבנים או אדומים, מיסו וסויה הום מייד.
הגענו לעסקית צהריים שמוגשת עד השעה 17:30,העסקית כוללת מנה ראשונה במחיר העיקרית. בחרנו למנות ראשונות את הסלט דג הצלוי,אטריות קומבו,שומשום קלוי ומלפפונים, +14 ש"ח. סלט מרענן,הכי אוממי שיש-לחובבי הז'אנר כמוני למשל בקטע טוב ואהוב עלי, במליחות הממכרת הזו וחתיכות דג פריכות. מרק מיסו,מיסו לבן, דאשי,טופו משי ופולי סויה, ציר צלול וטעים מאד.
הגענו לעסקית צהריים שמוגשת עד השעה 17:30,העסקית כוללת מנה ראשונה במחיר העיקרית. בחרנו למנות ראשונות את הסלט דג הצלוי,אטריות קומבו,שומשום קלוי ומלפפונים, +14 ש"ח. סלט מרענן,הכי אוממי שיש-לחובבי הז'אנר כמוני למשל בקטע טוב ואהוב עלי, במליחות הממכרת הזו וחתיכות דג פריכות. מרק מיסו,מיסו לבן, דאשי,טופו משי ופולי סויה, ציר צלול וטעים מאד.
אחת מהסיבות שהגעתי ל-YA PAN מאחר וראיתי בתפריט שיש פרייד צ'יקן ותהיתי מה תהייה הפרשנות של נריה למנת טראש האמריקאית הנ"ל ובכן,WOW אחד לגמרי,אחת המנות! ספייסי קריספי צ'יקן,לחמניה רכה, גבינת צ'דר,חסה אייסנברג ,קימצ'י כרוב וצ'יפס,64 ש"ח. ראשית אתחיל בלחמניה הרכה הזו שהיתה אווירירית ומדהימה,שנית,העוף בטמפורה היה כ"כ רך,חתיכות עוף דקות ולא יבשות אלא די עסיסיות ובטמפורה מושלמת-ציפוי קראנצ'י ובטעמים ותבלינים יפניים. באמת שהתענגתי על כל ביס וביס ועצרתי לחשוב איך הוא עשה את זה? הרי גם אקח עוף בבית ואשרה ברוויון וחמאה לא תצא לי כזו טמפורה מדהימה כמו שלו. תוסיפו לזה את הרטבים האסייתים בפיקנטיות שנמרחו על הלחמניה וגבינת הצ'דר
כל אלו יצרו מנה מדהימה בטעמה ונדיבה בגודל. הקימצ'י כרוב שהיה מונח לצד הצלחת איכזב כי היה מתוק ודי מיותר למנה,פחות אהבתי או התחברתי לטעמים החמוצים שם כי כאמור הוא כבוש, לעומת זאת הצ'יפס שהוגש היה פריך וטוב.
לא מדובר פה בעוד מנה מעודנת בטאיזו אלא במנת רחוב שעשויה לעילא ולעילא ,כ"כ מהנה שגם אם זה לא גורמה זה פשוט טעים ונעים בבטן.
חברתי בחרה בדג דניס שלם מטוגן,קוג'י ותבלינים יפנים, פונזו שרי,סויה לבנה ואורז עגול,110 ש"ח. ניכר היה כי הדג טרי, בשרו לבן ורך והעור שלו היה קריספי ובתבלון טוב. התוספת שהיא בחרה במקום אורז היה שעועית פריכה שאהבתי את הקראנצ'יות שבה שהיא סוג של חצי בושלה/הוקפצה ושמרת על הפריכות בכל ביס וביס.
לסיכום, נהננו מעסקית מצוינת בYA PAN באווירה קלילה וטעמים מהמזרח הרחוק. עסקית די משתלמת ואיכותית הן במחיר והן בגמישות השעות בה היא מוגשת כאמור עד
השעה 17:30.
YA PAN
נחמני 26 תל אביב
03-6487796
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה