יום ראשון, 5 באוגוסט 2018

ערב מעושנים אצל מסעדת נחמן- מטבח נשמה במדרחוב זכרון יעקב


הגענו לנחמן-מטבח נשמה בזכרון יעקב בערב יום חמישי, ערב בו מתקיים ספיישל מעושנים במקום וזה גם היה טו באב. כל המדרחוב הציורי של זכרון התמלא בדוכנים של אמנים, לצד הופעות חיות של אמנים באווירת טו באב קייצית וחגיגית במיוחד. בלב המדרחוב שוכנת לה חצר קסומה,חצר רביב ובה מסעדה שלה פנים רבות. קצת על נחמן מטבח נשמה, נחמן אבא של השף רונן רביב היה דמות מוכרת במושבה של פעם זכרון יעקב, בכל פעם שהיה עוצר למנוחה מעבודתו ככורם או סתם באתנחתא היה יושב ומדליק סיגריה, נרגע ומרגיע את סביבתו. קראו לו נחמן המעשן בסביבתו. לכבודו הבאנו מעשנה אותנטית והחזרנו לתחייה את המונח "נחמן המעשן" אבל הפעם כמעשן בשר מובחר.

האוכל בנחמן עשיר בטעמים,טעים להפליא, משביע ועמוס בכל טוב בצלחת או בכריך. מלבד שילובים מנצחים של חומוס יש גם בשרים מעושנים במעשנה המפורסמת של רונן, מנות גריל, תוספות, עולם אוכל לצמחוניים וטבעוניים,חומוס עם טחינה, פטריות, גרגירים, פול, מסבחה, פלאפל חצילים ועוד. המומחיות בנחמן היא של תבשילי בשר, נתחי קצבים, אסאדו תבשילים ביתיים עשירים בטעמים,מרקים, שקשוקה וגולת הכותרת: "נחמעג'ון" – מאפה מבצק דק וקריספי עם מילוי לפי בחירה,סביח לחמעג'ון -בשר צלוי בבישול ארוך,חצילים, טחינה וגרגירים,כרובית וטחינה. קצת על המסעדה,נחמן אבא של השף רונן רביב היה דמות מוכרת במושבה של פעם זכרון יעקב, בכל פעם שהיה עוצר למנוחה מעבודתו ככורם או סתם באתנחתא היה יושב ומדליק סיגריה, נרגע ומרגיע את סביבתו. קראן לו נחמן המעשן בסביבתו. לכבודו הבאנו מעשנה אותנטית והחזרנו לתחייה את המונח "נחמן המעשן" אבל הפעם כמעשן בשר מובחר. הישיבה במקום על ספסלים מעץ בחצר באווירה כפרית.

מסעדת נחמן מתמחה גם בחומוס אז נהננו ממנות פתיחה בטרם שקיבלנו את הבשר המעושן. סלט ירקות טרי ובתיבול טוב,חומוס מסבחה טעים שרונן השף מכין בעצמו וידוע בכל זכרון,חומוס עם גרגירים במרקם חלק מעל נמזג שמן זית ולימון ,ובאבא גנוש חצילים וטחינה שילוב טוב של השניים. סלט חצילים חם וטעים להפליא.



בכל ערב שלישי חצר רביב לובשת סארי ומגישה את מיטב המאכלים ההודיים אנחנו נהננו מפפדם,מעין לחם דק מטוגן העשוי מקמח עדשים הוא קראנצ'י ,בקר בקארי - תבשיל עגל בקארי קלאסי ברוטב קרם קוקוס עם ניחוח תבלינים נהדר,אורז ודאל - אורז עם נזיד עדשים,.פאני פורי - כוסות קטנות העשויות מסולת מוגשות עם גרגירי חומוס ומטבלים שונים.



רונן השף עם המעשנה שבנה מחבית עץ:


כאמור הגענו לערב מעושנים ורונן רביב הוא שף וותיק. ניתן לקבל צלחת שירינג של בשר איכותי, מעושן ורך להפליא. הבשר שעושן כמספר שעות במעשנה מתפרק בפה.

כל הנתחים נצלים בחום נמוך עד אשר הם עשויים,הבשר נופל מן העצם ונקצצים במקום ומוגשים באהבה. הרטבים לבחירה הם ברביקיו BBQ וצ'ימיצ'ורי. תוספות לבחירה,אורז או תפוח אדמה.


אונטריב מעושן,בשר צלעות נימוח ועסיס,חלק מדהים בין הצוואר לאנטריקוט מתרכך בעישון נכון כמעט ללא שומן, יכול להתאים בתור סנדוויץ' או כארוחות PALEO עם מזלג מתוך הצלחת.


פרגיות רכות רכות מהמעשנה,פרגית קצוצה מעושנת עם רצועות בצל בתיבול טעים, בשר הפרגית שמר על עסיסיותו, מנה שמאד אהבתי !

את הקינוח הגישו לנו בתוך צנצנת של פירורי שוקולד, קרם טבעוני ושוקולד מומס למעלה. הקינוח פרווה מאחר והמקום כשר והוא טעים במיוחד,לא ממש הרגשתי את ההבדל.
נחמן מטבח נשמה המייסדים 37 מדרחוב המושבה "חצר רביב" זכרון יעקב טלפון להזמנות: 054-554476004-6390133 * כשר שעות פתיחה: ראשון - חמישי 11:30 - 15:30 שישי: 08:30 - 15:00 בכל יום החל מהשעה 12:00 ועד השעה 15:00 מסעדות נחמן - מטבח נשמה -מנות חומוס ובשר.
כל יום רביעי וחמישי בערב בחצר רביב ערב של בשר מעושן איכותי ובירה. כל יום שלישי בערב ארוחת הודית טאלי בנשיקה. בתפריט פאני פורי,כוסות קטנות העשויות מסולת מוגשות עם גרגירי חומוס ומטבלים שונים,פפדם-מעין לחם דק מטוגן העשוי מקמח עדשים,בהג'ה-לביבות בצל וקמח חומוס,בטטה וואדה -כדורי תפוחי אדמה מתובלים ומטוגנים בבלילה של קמח חומוס,אורז ודאל-אורז עם נזיד עדשים,עוף טיקה מסאללה - פרגיות ברוטב אדום, סמיך ומטובל במיטב התבלינים ההודיים,בקר בקארי-בקר ברוטב קרם קוקוס עם ניחוח תבלינים נהדר,מלאי כופתה-כופתאות תפוחי אדמה, טופו ומלא דברים טובים ברוטב עגבניות ולקינוח טפיוקה מתוקה בניחוח הל. כל הערב מלווה במוזיקה הודית,בעלות של 95 ש"ח לאדם. בנוסף בנשיקה מקיימים ארועים ושמחות עד ל-100 איש,מתאים ליום גיבוש מהעבודה,מקום שקט לסדנא/הרצאה,חתונה,בר מצווה או חגיגת יום הולדת תוך התאמת התפריט בעבורכם. * ישנה גינה כפרית ויפיפייה-אפשר לראות פה בתמונה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה