יום חמישי, 9 באוגוסט 2018

אפטר דארק בחיפה -בר מסעדה שהוא בית לחובבי בירה ואוכל טוב ומושקע


לאחרונה התפתחה אצל מסורת קבועה כשאני מגיעה לאמי שבצפון אז במוצש אני נפגשת עם חבר גרגרני לדרינק ואוכל לפני שאני עולה בחזרה לרכבת שתוביל אותי לביתי הקט שבתל אביב. הפעם בהמלצה חמה של חבר מקומי הגענו לבר בשם אפטר דארק, המקומיים יכירו את השם עוד כשהיה לפני שנים בגן האם בכרמל. אפטר דארק הוא פאב-מסעדה אשר ממוקם בעיר התחתית בחיפה מתחם שוקק חיים שרק ממשיך במגמת צמיחה והפך להיות מרכז הבילויים לצעירים החיפאים.

אפטר דארק מתהדר במגוון חביות בירה גדול במיוחד,32 ברזי בירה מהחבית ליתר דיוק. כמו כן במקום נמכרת בירה to go שזו בירה טרייה מבוקבקת שניתן לשתות בחוץ או בבית במחיר ממש מצחיק.

הגענו בשעת ערב מוקדמת,הבר היה כבר עם אורות מעומעמים ובאווירה אינטימית ורגוע כשברקע התנגנה לה מוזיקת רוק בווליום נעים כזה שמאפשר לנהל שיחה בכייף מבלי שצריך לצעוק.

התפריט באפטר דארק הוא תפרטי ברים קלאסי אבל פה הדג הוא על עשיר ומגוון בסגנון דיינר אמריקאי. מה נאכל? מנות פתיחה כמו אצבעות מוצרלה,קסדייה,שניצלונים,מבחר סלטים: יווני או סלט קיסר עם עוף,סנדוויצ'ים כמו סלופי-ג'ו ו-BLT,צ'ילי קון קרנה לצד בשרים המעושנים במקום, נקניקיות מתוצרת הבית והמבורגרים מעולים הנטחנים במקום מדי יום. בנוסף,
סטייק צוואר לבן,ספריבס מבשר לבן,פיש אנד צ'יפס מפילה דג לבן,שרימפס ברוטב שום,חמאה ויין ועוד. כייף לגלות מקום שמגיש כ"כ הרבה בירות כי אפשר לטעום ולהפתח לטעמים חדשים מעבר לבירות הרגילות שמוגשות בכל בר/מסעדה כאלו או אחרים. אז בין אם בא לכם ללכת ולהתפרע ממבחר ענק של בירות מהעולם לצד בירות בוטיק ישראליות זה ה-מקום בשבילכם.

באפטר דארק מותקן חדר קירור מתקדם אליו מוכנסות חביות הבירה מיד עם הגיען ושם הן שוכנות בטמפרטורה של 2 מעלות ונמזגות משם ישר לכוסות ללא הצנרת הארוכה הרגילה דבר המאפשר עבודה בלחצים נמוכים,בירה הנשמרת בצורה אופטימלית, טעם "נקי" וטרי ממש כמו במבשלה. פתחנו את הערב בטעימות בירה ואחרי שטעמתי כ"כ הרבה חזרתי לבירה הקלילה שלי-קסיטאל רוז'. בדיעבד מרגישה פיספוס קל כי זה ה-מקום לבירות מיוחדות.

הזמנו פלטת דגים מעושנים שמליחות הדגים הולכת יד ביד עם בירה צוננת וקרה זאת לאחר בירור קל שנתי הבעלים מעשן דגים לפי מיטב המסורת של אביו ז"ל. הפלטה כללה דגים בעישון ביתי: סלמון,טונה ומקרל והוגשה עם ירקות,לחם וחמאה. אהבתי במיוחד את חתיכות דג המקרל שהיה בשרני ושומני,היה לו מרקם כזה נעים שמתגלגל על הלשון. היה קשה להפסיק לנשנש מהפלטה כי על כל ביס מעוד דג מעושן מלוח שתיתי עוד בירה ואכלתי עוד בצל וחוזר חלילה.

גולת הכותרת מבחינתי בבר הזה הוא עישון הבשרים. אם מאסתם בעוד בייגלה וזיתים ליד הבירה או מנות סטנדרטיות ליד הדרינק אז אפטר דארק יפתיע אתכם בגדול. כי בנוסף למבחר המטורף של 32 ברזי בירה ישנו תפריט אוכל עשיר עם בשרים מעושנים דבר שגרם לעיניי לנצוץ מהתלהבות כמו ילדה קטנה בחנות ממתקים,והפעם אישה בוגרת שקוראת את תפריט הבשר ומתרגשת קלות מהבאות. אז ברור שבחרנו בפלטת בשרים מעושנים שנתי הבעלים מעשן במסעדה. אז מה זללנו? כנפיים מעושנות רכות,בייקון שומני וטעים כי ביקשתי שיוסיפו לפלטה,ספירבס טלה חלומי שומני שבשרו כ"כ רך ושמן שנשר מהעצם-פשוט זללתי אותם בידיים (השארתי את הגינונים למלכת אנגליה) ובקר מעושן פרוס. אני בד"כ לא מתלהבת מנקניקיות ובאפטר דארק הנקניקיות הן תוצרת הבית מבשר בקר וטלה טחון במקום שנטחנו פעמיים וטעמן היה שונה מכל נקניקייה שאכלתי. הבשר דמה יותר לתערובת של המבורגר מאשר נקניקייה, היא הייתה רכה,סופר עסיסית ומתובלת טוב. כמו כן אכלנו המבורגר מצוין אשר נטחן במקום מדי יום וירקות קלויים דמות קלחי תירס,פלפל חריף ועגבניות שרי. עם הבשרים קיבלנו רוטב חריף עם אזהרה קטנה תחילה שצריך לשים לב אליו כי הרוטב מתחיל מתוק ואז מקבלים איזה בוסט חריף שנשאר איתך בגרון.




קינחנו עם תפוחים פרוסים לעיגולים בציפוי טמפורה עם בירה, אבקת סוכר וקונופטרייה מתקתקה כאשר הציפוי היה קראנצ'י ואוורירי, קינוח טעים, קליל ולא מתוק מדי לסגור את הערב בכייף.

כל הסופרלטיבים פה לא יספיקו - פשוט חייבים להגיע ולטעום את פלטת המעושנים,כ"כ מפתיע שיש מבחר כזה גדול של בשרים ומעושנים בבר והתמחות בבירות-32 סוגים מהחבית עם אופציה לקנות את הבירות 2 go בבקבוק של 1 ליטר במחיר ממש מצחיק.
אפטר דארק
דרך יפו 30 חיפה
053-5216076




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה