יום שבת, 16 בפברואר 2019

מסעדת BP בנתניה עם תפריט מגוון הכולל מבחר בשרים על הגריל ומהמעשנה לצד תפריט המבורגרים רחב ומיוחדים


את מסעדת BP Burger Place הוותיקה בחיפה אני מכירה בתור קרייתית לשעבר יותר מעשור כי זה היה מקום המפגש הקבוע שלי עם החברות שלי מהצפון. המסעדה נפתחה בחוצות המפרץ בחיפה ב-2004 ועיקר התפריט היה סביב ההמבורגרים ומנות נלוות לקונספט הזה עד אשר הרחיבו את התפריט לעשיר ומגוון יותר לפי דרישת הקהל וצוות המסעדה מרענן ומחדש את התפריטים אחת למספר חודשים. הפעם הגעתי עם חבר מנתניה לסניף הנוסף של BP שנפתח בתחנת פז מחלף נתניה בכביש החוף. הסניף מותאם למסעדת דרכים (DINER CONCEPT) שבו ניתן לקחת TA מהיר לדרך וגם אפשר לשבת ולהינות מהתפריט המוכר של הסניף החיפאי.

BP מקום אידיאלי להעביר את הערב עם חברים בכייף באווירת בר מסעדה בשילוב מוזיקה ברקע בווליום הנכון,או לחגוג אירועים משפחתיים באווירה טובה או אפילו לקיים פה פגישה עסקית. המקום בעל חלל רחב ידיים עם שפע מקומות ישיבה בספות בסטייל דיינר אמריקאי,סביב שולחנות וכסאות ומקומות ישיבה על הבר מול המטבח הפתוח בו רואים את כל ההתרחשות כמו התקנת המנות על ידי הטבחים מול עיניי הסועדים דבר שיוצר שקיפות מול קהל הסועדי, איכות טריות ובחירה בחומרי הגלם הטובים ביותר.

הגענו ביום ראשון בערב וכבר בכניסה השתרך תור ארוך של סועדים רבים שהמתינו בסבלנות. התפריט כאמור עשיר ורחב כולל את מנות הדגל במסעדה ב-BP בחיפה כמו ההמבורגר המוכר, המבורגר תוצרת בית מבשר משובח שנבחר בקפידה ונטחן במקום מדי יום. אז מה עוד בתפריט? לצד ההמבורגרים תוכלו למצוא בתפריט מבחר בשרים מיוחדים, מנות בשריות מהמעשנה, כריכים יחודיים ,מנות ראשונות, סלטים עשירי מרכיבים וצבעים, דגים טריים, ושלל ארוחות עסקיות המתאימות לכל שעה ביום. בנוסף לתפריט המגוון תמצאו מבחר משקאות בבר האלכוהולי שכולל מבחר סוגי וודקה, וויסקי, טקילה, קוקטיילים מרעננים ומקבץ יינות מובילים של יקבי רמת הגולן. בחלל המסעדה לצד ה-BP יש גם פינת שווארמייה וחומוסיה לישיבה במקום ולקחת לדרך.
חברי הזמין בירה סטלה קרה וצוננת מהחבית ואני בחרתי בקוקטייל BP טרופי, ג'ין ,מונין, אננס, מיץ BP, לימון וקונפיטוריית פירות יער, קוקטייל קליל המשלב טעם חמוץ ומתקתק.

בחרנו לחלוק מספר מנות ראשונות: ברוסקטות אסאדו מעושן, 100 גרם אסאדו מעושן מפורק מהעצם, מוגש על ברוסקטות, חסה ואיולי שום ובצל. מנות הפתיחה הגיעו מהר אל שולחנינו היו טעימות והיוו יריית פתיחה די מוצלחת לארוחה במקום. קיבלנו 3 יחידות של ברוסקטה עם בשר אסאדו מפורק המעשנה שהיה עסיסי ומלא טעם שהונח מעל חסה טרייה ואיולי שום בצל שהעשיר את טעמי הבשר המעושן. המנה לוותה עם סוכריות עגבניות שרי וגזר שגם יצאו מהמעשנה. 
יקיטורי חליאוות,100 גרם שקדי עגל צרובים על הגריל.קיבלנו שתי יחידות של שיפודי שקדי עגל צרובים בגריל,בשר שקדי העגל היה עסיסי ובתיבול פשוט וטעים של מלח פלפל. המנה לוותה עם ירקות טריים,פרוסות מלפפון,צנונית,חסה, קולרבי חתוך למקלות וזיתים.
באן שווארמה,2 יחידות של באן שווארמה תרנגול, קולי שיפקה,טחינה ועמבה. שתי יחידות של באן (לחמניות מאודות) במילוי שווארמת עוף שתובלה טוב. השימוש בבאן ולא בפיתה הפך את המנה לקלילה יותר, מנה שאפשר לנשנש ממנה כמנה ראשונה ולא בהכרח כמנה עיקרית. השווארמה לוותה בטחינה ועמבה מצוינת שהוכנה במקום שהייתה סמיכה ומעט חרפרפה והקפיצה את כל הטעמים במנה. כמו כן קיבלנו שומר צלוי שלווה עם הרבה פלפל שחור גרוס.
יקיטורי חזה אווז,3 שיפודי יקיטורי (150 גרם) במרינדת סילאן ושום צלויים על הגריל. בתוך צלחת עגולה קיבלנו 3 שיפודי חזה אווז, הבשר מלא שומן, רך, עסיסי וטעים להפליא. המנה לוותה עם סוכריות עגבניות שרי וגזר מהעשנה, קונפי שום במתיקות מעודנת וריבת בצל.
כמו כן פונקנו וקיבלנו על חשבון הבית מנה ש"רצה" עם תפריט ה-BP כבר שנים, כרובית מצופה, פרחי כרובים מטוגנים בציפוי פריך ורוטב צ'ילי וטחינה. הכרוביות טוגנו בטמפורה והוגשו ברוטב צ'ילי חריף/מתוק ובזילוף של טחינה מעל. הכרוביות היו קראנצ'יות מבחוץ ובשרניות מבפנים.
לעיקריות הזמנו בהמלצת המלצרית שהייתה חייכנית ובקיאה בתפריט מנות בשר מהמעשנה: עוף מעושן,עוף בעישון של שעות בתיבול מתקתק. מה שמיוחד בעוף מהמעשנה שהוא שמר על עסיסיותיו וצבעו הוורוד מבפנים דבר שיכול להטעות ונוכל לחשוב בטעות שהבשר לא נצלה מספיק,אך הדרך הזו שהעוף נצלה באיטיות במעשנה דבר ששומר על עסיסיות הבשר והעור שלו כלפי חוץ נשאר קריספי וטעים.
כמו כן נהננו מאסאדו מעושן במקום בעישון איטי במשך כ-12 שעות שלוק מהעצם ובקראסט מתקתק. כמות בשר האסאדו הייתה נדיבה בגודלה והכילה בשר אסאדו שנפל מהעצם והיה עסיסי ומלא בטעם. המנה לוותה עם קונפי שום מתקתק,עגבניות שרי,גזר ושומר אף הם הוכנו במעשנה והוסיפו צבעוניות וטעם נוסף לבשרים המעושנים.
אי אפשר שלא להיות ב-BP ולא להזמין מנת המבורגר שכאמור הוא מבשר טרי אשר נטחן ועשוי במקום נתח צלעות בקר איכותי שנצלה על הגריל לפי רצון הלקוח. מבחר ההמבורגרים פה הוא ענק,תמצאו פה המבורגר קלאסי, המבורגר עם כבד אווז וריבת בצל / המבורגר עם שקדי עגל / המבורגר עם חזה אווז / או אסאדו מעושן ויש גם המבורגר צמחוני. תוספות מעל ההמבורגר: בצל מקורמל ,בצל וצ'ילי, בצל ופטריות, ביצת עין, ריבת בצל, קונפי שום ,פטרית פורטובלו קראנץ', חזה אווז מעושן, אסאדו מפורק וכבד אווז. גם פה לפי המלצה בחרנו ב"המבורגר של דן" שנקרא על שמו של השף של BP. ההמבורגר של דן מורכב מ-220 גרם של נתח צלעות בקר שנטחן במקום ומגיע בתוספת ריבת בצל, אבוקדו, ביצת עין ומיונז.
קציצת ההמבורגר כפי שזכרתי שאכלתי בסניף החיפאי הייתה ג'וסית ומלאת טעם. אז קודם כל שאפו להם כי לא פשוט להכין תערובת של קציצת המבורגר עסיסית שתהייה לא דחוסה אלא עסיסית ומלאת ג'וסיות וטעם. ההמבורגר לווה עם פרוסות אבוקדו טרי, ביצת עין שהותקנה כראוי שחלמון הביצה צבע את כל מנת ההמבורגר לאחר נעיצת הביס בצהוב נוזלי וסקסי.
לשלב הקינוחים הגענו עם הלשון בחוץ כי כאמור המנות פה ב-BP גדולות אבל לא יכולנו שלא לוותר על הביס המתוק הזה שיסגור לנו את הארוחה. קינחנו עם סורבה פסיפלורה חמצמץ וטעים שלווה עם קרמבל עוגיות מעליו ומלאבי, בווראסיה אחת -בזילוף בהרט, הל ומי זהר ומלאבי ובווראסיה שניה ושונה עם קונפיטורת פירות יער בבלסמי, קרמבל עוגיות ואגוזי מלך מקורמלים. המלבי היה עשיר ואני העדפתי את הווראסיה עם הבהרט, הל ומי זהר שהתחבר טוב למלבי.
לסיכום,ממליצה בחום על BP התפריט פה מגוון ,המנות ענקיות, האוכל טעים ומרגישים ביד מקצועית במטבח ובמחיר משתלם. האווירה פה מעולה,השירות מהירהאוכל הגיע מהר למרות שהמסעדה מלאה והמלצרית שלנו הייתה חייכנית, סבלנית ובקיאה בתפריט. ממליצה בחום ! 
BP ביסטרו כשר תחנת דלק פז (מחלף נתניה) כביש החוף לכיוון דרום טלפון: 074-7100017‏ ראשון-רביעי 1:30-10:30 חמישי 2:00-10:30 * כשר. לינק לאתר הבית: http://natanya.bprest.co.il/


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה