יום שישי, 8 בפברואר 2019

Cordero מסעדה אירופאית חדשה,קלאסית ואלגנטית בנווה צדק


אמש הלכתי עם חברים למסעדת Cordero,מסעדה חדשה שנפתחה במקומה של "בליני" שעבדה יותר משני עשורים במתחם סוזן דלאל בנווה צדק בתל אביב. Cordero נמצאת בהרצה מזה כשלושה שבועות והמטבח המוצע בה הוא דרום אירופאי,משלב שלושה מטבחים מצוינים מצרפת,איטליה וספרד. נדמה כי לאחרונה ישנה פריחה מחודשת של מסעדות אירופאיות שנפתחו והגיע הזמן להחזיר עטרה ליושנה. הבעלים של המסעדה הם הבעלים שהיו של מלון בוטיק "עדן" שהיה בכרם התימנים ונהנתי שם מבראנץ' מצוין מלפני עשור והתרשמתי שם לטובה מהקסם במלון ומהבראנץ'.

על התפריט אמון השף יבגני קובל שעבד במספר מסעדות בארץ ובחו"ל. ישנם שני סוגים תפריטים במסעדת Cordero, האחד - תפריט א-לה קארט חלוקה לפי מנות ראשונות,עיקריות וקינוחים. השני- תפריט של טאפסים קטנים כאופציית נשנוש לצד אלכוהול בשעות אחה"צ שאפשר להנות משהו בקז'ואל אחרי העבודה. בין המנות הראשונות תמצאו כאן טונה אדומה בעישון קר עם גבינת פקורינו,סביצ'ה, פולנטה עם שקדי עגל ועוד. במנות העיקריות קלאסיקות כמו ביף בורגיניון וקדרת פירות ים עם רוטב בויאבז מהמטבח הצרפתי, לחם ספרדי עם ממרח עגבניות ושום,בשר טלה בבישול ארוך ועגבניות מיובשות וגם מחיונס קאליינטס- מולים חריפים בסגנון ספרדי עם אניס,ירקות שורש וקרם שומר מהמטבח הספרדי לצד פוקאצ'ה מהמטבח האיטלקי עם שום קונפי,ממרח שעועית לבנה וממרח זיתים.
עיצוב המסעדה חמים ומזמי ובה חלל מהודר ומקסים,בהחלט מתכתב עם סגנון האוכל האירופאי. ישנם מקומות ישיבה ברחבה החיצונית המשקיפה אל סוזאן דלל בנווה צדק הציורית ומקומות ישיבה אינטימיים יותר בחלל הפנימי באווירה אירופאי אינטימית. במסעדה כורסאות מקטיפה מפנקות לצד שולחנות מסודרים עם מפות לבנות וכוסות יין, קורות עץ על הגג,ריהוט מעץ כהה בסגנון וינטאז' ומנורות לילה צבעוניות מאירות בצבע אדום בוהק באווירת סלון יוקרתית וחמימה. כמו כן ישנם מקומות ישיבה על הבר המוארך עם כסאות גבוהים. מוזיקת ג'אז נעימה התנגנה לה חרישית ברקע להשלמת האווירה בסגנון של מסעדה אירופאית קלאסית.
לCordero יש טאבון גדול המשמש להוצאת מנות רבות מהתפריט במרכז המסעדה ומעשנת בשר.
ב-Cordero מועדון חברים שמצטרפים אליו דרך חברים ודרכו צוברים 10% בהם ניתן להשתמש לקניית מוצרי מעדנייה הביתה כמו גבינות,בשרים ויינות איכותיים שמחירם יכול להיות אף זול יותר מהמחיר על המדף בחנויות היין. למסעדה בר עשיר ותפריט יינות רחב עם למעלה מ-80 יינות איכותיים מכל העולם שניתן להזמינם בכוסות וכך מתאפשר יותר לטעום ולהנות ממבחר יינות שונים מבלי להתחייב על בקבוק למשל. היינות מאיטליה,ספרד,צרפת וישראל.
בהמשך לקו האלגנט והאירופאי במסעדה התאימו לנו את היין לסוג המנות שאכלנו. פתחנו את הערב עם יין טלאמונטי טרבוצ'טו פקורינו. יין לבן פירותי ומרענן המגיע מאזור היין אברוציו האיטלקי.
בתפריט כאמור מנות משלושה מטבחים- צרפת, איטליה וספרד כאשר שמות המנות בתפריט הם השמות המקוריים. תחילה קיבלנו את הפוקאצ'ה,פוקאצ'ת הבית עם שום קונפי וממרחי הבית. פוקאצ'ה טרייה וחמימה שהרגע יצאה מהטאבון עם מלח גס מעליה. לצד הפוקאצ'ה קיבלנו שלוש קעריות זכוכית מהודרות שכללו שום קונפי,פסטו וממרח עגבניות מיובשות. תוספות נהדרות וטעימות כל אחת בפני עצמה,השום הקונפי מתקתק וממרח העגבניות המיובשות מלוח ונהדר במידה טובה כך שזו אופציית נשנוש להתחלה מעולה.
קיבלנו עם המנה הראשונה שהזמנו לה פאן,סלסלת לחמים,לחם כפרי צרפתי לבן,חום ולחם קינואה, מוגש עם חמאת קורדרו. סלסלת לחמים טרייה שלוותה עם חמאה נהדרת שפיזרו מעליה מלח גס הרי שזה שילוב מצוין בין לחם טוב וחמאה, לפעמים אעדיף אפילו רק את זה במקום ארוחה (:
פתחנו את הארוחה עם ברוסקטה טונה מעושנת וגבינת בוראטה. פרזנטציית הגשה יפיפיה,הברוסקטה נמשחה בכמות יפה של שמן זית ומעליה הונחה כמות יפה של חתיכות טונה אדומה בשרניות שעברו עישון קר עם נגיעות של גבינת בוראטה ובעיטור של עלי זעתר ופלפל צ'ילי אדום קצוץ. ניכר בטעם שימוש בחומרי גלם איכותיים וטעמי המנה מאד מעודנים. כמו אכלנו גרסה דומה לברוסקטה עם טונה בעישון קר עם גבינת עזים.
טרטר דה ביף,טרטר בקר,איולי אנשובי,קינואה קריסיפית,שרי וינגרט,צנונית כבושה,חלמון מיובש,שאלוט חרדל ופרמז'ן. על צלחת עגולה לבנה קיבלנו טרטר בקר שהגיע עם תוספות רבות,על הטרטר פוזר גרידת חלמוני ביצים מיובשים,גילוחי גבינת פרמז'ן ושמן זית שזולף מעל. הטרטר מבשר בקר נחתך גס ולצד הטרטר הייתה צנונית כבושה חתוכה לעיגולים שלרגע באור המעומעם חשתי שזה טורטליני ואחרי שטעמתי זה הרגיש לי מעט קריספי. הטרטר לווה עם רוטב איולי אנשובי במליחות עדינה ובמרקם עשיר וחרדל. בד"כ אנו רגילים לקבל חלמון ביצה נא מעל הטרטר והטוויסט שלהם במנה היה לגרד את חלמוני הביצה המיובשת מעל טרטר הבקר. מנה מעולה שנזללה חיש קל ובהנאה רבה.
אוס אה מואל גרילה, מח עצם בגריל,שום קונפי,רוזמרין,לחם קלוי ופטרוזילה. מנה שאני באופן אישי התענגתי עליה מכל ביס וביס, אכלתי עם הכפית לאט ופשוט התמוגגתי. בפועל קיבלנו מח עצם בכמות די יפה לצד טוסטונים, קונפי שום מתקתק וקרם פטרוזיליה סמיך וטעים. אני מאד אוהבת את השמנוניות בזה ובשבילי זה היה מעדן.
המשכנו עם פולנטה קון מנדרולה די ויטלו,פולנטה מתירס טרי,שקדי עגל,פטריות יער ופרמז'ן. מנת פתיחה נוספת ונהדרת, פולנטה מתירס טרי עשירה וחמאתית. שקדי העגל היו רכים והותקנו כהלכה והם השתלבו נהדר עם הפולנטה הקרמית המתקתקה ועם גילופי הפרמז', עלי הרוקט הטריים מעל הוסיפו רעננות למנה. פולפו אלה פולנטה,תמנון בגריל עם פולנטה מתירס טרי,עגבניות שרופות,סלסת עגבניות ופרמז'ן. שוב כאמור מדובר בפולנטה עשירה וחמאתית שעשויה מתירס טרי ועם חתיכות תמנון שהותקנו כהלכה והוסיפו טעמי ים למנה, גילוחי פרמז'ן,עגבניות שרופות ועלי רוקט רעננים. שילוב טעמים ומרקמים,מנת פתיחה אמנם לא גדולה אבל מאד מנחמת במיוחד לערב הקר בו הגענו למסעדה.

חלקנו שתי מנות עיקריות,האחת מהמטבח הצרפתי- קאסרול דה מר,קדירת פירות ים ודג מוסר ים ברוטב בויאבז. בתוך מחבת קיבלנו קדירת פירות ים במרקם סמיך,עשיר וטעים שהכילה מולים,קלאמרי,שרימפס ונתח דג מוסר ים עסיסי. מנה עם טעמים עשירים מהים ובתיבול מאוזן,מנה טעימה ששמחנו לנגב עם הלחם את הרוטב הרבה שנשאר ממנה בצלחת.
כפי שציינתי קודם לכן התאימו לנו את היין לסגנון המנות והפעם נהננו מיין איטלקי אדום יבש Castello Monaci Piluna Primitivo, יין מחבל סלנטו בעל צבע ארגמני כהה מזן ענבים פרימיטיבו, בוקה מודגש של פירות אדומים וקונפיטורת דובדבנים עם דגשים של פלפל, וניל, פירות שחורים וליקוריץ. * יקב קסטלו מונאצ’י.
מנה עיקרית שניה שנבחרה- סטייק האשה,בשר בקר חתוך דק ושקדי עגל עם יין אדום ומח עצם מעושן,גראטן תפו"א. מדובר על קציצה גדולה שמורכבת מבשר בקר חתוך דק ותערובת הבשר הכילה שקדי עגל קצוצים דבר שהוסיף שמנוניות ועסיסיות לכל הקציצה. מנת הבשר בושלה ברוטב יין אדום ומח עצם מעושן, הרוטב היה סמיך ומרוכז ועטף את הקציצה בטעמים נפלאים. טעמי בשר חזקים והקציצה כאמור היית עסיסית ושקדי העגל העניקו לה מרקם נוסף ושומני ומעל הבשר פוזרו עלי תבלין כקישוט. לצד המנה קיבלנו סירות תפוחי אדמה ולא גראטן כפי שצוין בתפריט וקרם פטרוזילה בטעמים מעודנים. מנה מצויינת עשויה ללא דופי ! יש לציין את היד העדינה של השף שמוציא מנות מוקפדות , טעימות ומאוזנות בטעם.
תפריט הקינוחים כלל אפשרויות קלאסיות כמו טארט סיטרון (לימון) ,פלאן גבינה, מילפי או פלטת גבינות למי שחשקה נפשו לסגור את הארוחה כמו הצרפתים.
בחרנו בקפה שחור תורכי שנטחן במקום ונעשה במכונת קפה שייבאו אותה במיוחד מתורכיה.
אנחנו בחרנו בטארט סיטרון (לימון) בהמלצה חמה של המקום ואחרי טעימה מהקינוח המופלא הזה בהחלט אחד הנדירים שאכלתי ! הטארט מורכב מבצק פיננסייר קליל ואווירירי,מעליו הונחה שכבת קרם לימון משגעת המשלבת חמיצות טובה ובאיזון של מתיקות ומעליה מרנג ועיטורי חתיכות מבצק סאבלה בצבע זהב בוהק. קינוח מושלם ומוקפד המשלב מרקמים בין הפריך לקרם לימון הסמיך והעשיר.
כמו כן נהננו מקארק פאי נהדר,עשירבחמאה,מתוק אך לא מדי,כל ביס ממנו היה מענג לא פחות. התרשמתי מאד לטובה מהקינוחים המוצעים במקום והייתי חייבת לשאול מתוך הסקרנות מי הקונדיטור/ית שמכינים את הקסם הזה ונאמר לי ששמו טל.
לסיכום, היה לי העונג להכיר ולהנות מהטעמים ב-cordero-מסעדה אירופאית קלאסית,חדשה ואלגנטית באווירה חמימה. המחירים סבירים והוגנים ביחס לאוכל המוקפד שעשוי לעילא ולעילה. הבעלים נותנים יחס חם והם מאד נוכחים לאורך כל הארוחה ושמחים לעזור ולענות על כל שאלה. מאד אינפורמטיבים ומסבירי פנים שזהו ערך מוסף למסעדה בה שלא רק האוכל טעים ומוקפד אלא גם השירות בו ללא דופי דבר שמשלים את האווירה. אני לגמרי מחכה לביקורי הבא פה כי היה כ"כ כייף,טעים, חמים ומחבק.
Cordero
יחיאלי 6, תל אביב טלפון: 03-5178486 ראשון-שישי 18:00-00:00 לא כשר. לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/corderotlv/ כמו כן לחברי מועדון המסעדה תהייה אופציה להזמין גבינות ומבחר יינות במחירים אטרקטיבים לקחת הביתה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה