בשבת האחרונה טיילתי עם חבר בצפון הארץ באיזור יודפת ליתר דיוק. אחרי שטיילנו בחורש טבעי ונשמו אוויר פסגות נקי שמנו פעמינו למסעדת בליקר במשגב באזור התעשייה תרדיון לאחרי שקיבלתי המלצות חמות עליה מחברים מהצפון. לוקיישן מושלם לארוחת צהריים מאוחרת במסעדה עם נוף המשקיף על נופיםמדהימים מכל כיוון שרק תרצו. מסעדת בליקר נוסדה בשנת 2006 על מנת להעניק לתושבי הסביבה ולמטיילים הרבים באזור משגב בילוי וחוויה קולינרית גלילית באווירה כפרית ונעימה ובעיקר- טעימה. אז אם אתם כמוני מטיילים בגליל זה בדיוק המקום לעצור בו לאכול ולהנות מאוכל טוב באווירה גלילית, במיקום מנצח ונוף מדהים ומופלא של גוש שגב ועמק בית נטופה שיעשה לכם את הסופ"ש טוב יותר.
חלל המסעדה מרווח ועיצוב המקום מאפשר ישיבה נוחה ונעימה לכל סועד. מדי פעם נערכים פה הופעות מוזיקליות של אמנים מובילים, הרצאות ומופעי סטנדאפ במרפסת הענקית אשר משקיפה אל נוף ההרים הגלילי, והירוק ואפשר לנשום צלול ונקי. הגענו בשעות הצהריים המאוחרות נכנסו הישר אל הדק העצום שמשקיף אל השקיעה. לא פלא שעושים כאן הופעות בערב, כי עם תפאורה כזו לא צריך הרבה מעבר.
למסעדה תפריט מגוון המתבסס על אוכל גלילי מקומי, עם נגיעות של מנות קלאסיות מרחבי העולם. חומרי הגלם הטריים והאיכותיים מגיעים למטבח מרחבי הגליל: משמן הזית שמגיע מבית בד מקומי, דרך יקבים גליליים ועד מבשלות בירה בוטיק מהאזור. בבליקר-מדובר על עסק משפחתי שהמיקום שלו קבע את אופי התפריט, הרי שהלוקיישן בין ישובים יהודים לכפרים ערביים והתפריט מגוון ויצירתי המשלב אוכל גלילי להשפעות אירופאיות. למשל, קורדון בלו מהמטבח השוויצרי ,תבשיל רועים אירי לצד סלט ג'רג'יר, קלמארי לאבנה ושווארמה דג מהמטבח הגלילי החדש. שילוב מנצח של מנות שף לבין נוף מדהים החל מארוחות בוקר מפנקות, דרך כריכים ופסטות ועד בשרים ומאכלי ים. כל זאת בסגנון, בטעמים ובצבעים ייחודים לאירוח בצפון לצד יינות משובחים ממיטב יקבי הצפון.
בתפריט מנות ראשונות: קרפצ'יו פילה עגלה, פטה כבד עוף, חציל אפוי בתנור עם סילאן, קלמארי צרוב ים לאבנה, סלט ג׳רג׳יר, שווארמה דג על לאפה ביתית ברוטב יוגורט עמבה ועוד. מנות עיקריות: קורדון בלו, אנטריקוט מיושן, פילה עגלה מקומי, תבשיל אירי-בשר בקר במשרה של בירה גינס, שניצל עוף ענק, פילה סלמון, שרימפס ברוטב שום, חמאהו יין לבן ,פפרדלה סלמון מעושן ועוד. בנוסף המבורגר בקר 220 גרם, כריך רוסטביף, כריך סלופי ג'ו, פיצות עם כתף בקר מעושן או עם ארטישוק.
תחילה הזמנתי לי יין לבן חצי יבש,נשענתי לאחור על הכסא ונהנתי מהנוף המרהיב במקום:
למנות ראשונות הזמנו סלט שרי,קלמטה, בזיליקום, פלפל חריף, בולגרית, ארטישוק, בלסמי ושמן זית - בליווי לחם בית. הסלט היה קליל ומרענן, סלט גדול ונדיב שהכיל עגבניות שרי טריות, ארטישוק רומאי, גבינה בולגרית איכותית מפוררת, זיתי קלמטה, עלי בזיליקום, שמן זית איכותי שהוגש בנדיבות, רוטב בלסמי ופלפל צ'ילי אדום חריף שעקצץ מעט את הלשון. הסלט לווה עם חלה ביתית טרייה וחמאה.
קלמארי לאבנה, קלמארי צרוב במחבת עם חמאה על מצע של לאבנה, פסטו קלמטה ופלפל קלוי. מנה מצוינת, שוב מדובר על מנת פתיחה גדולה נדיבה בגודלה. טבעות קלמארי מצופות ומטוגנות שהונחו על לאבנה עשיר בסגנון גלילי. הרי מה יותר גלילי מלאבנה ששודך לפירות ים עם פלפלים קלוים ופסטו מהמטבח האיטלקי, מן פיוז'ן כזה.
וזה עוד לא הכל, אחרי שראיתי שיש שווארמת דג בתפריט החלטנו להזמין גם את המנה הזו כי אני די "משוגעת" על דגים וזו בכלל נראית לי מנה שתפורה על הטעמים המקומיים. שווארמה דג, על לאפה ביתית ברוטב יוגורט עמבה, כוסברה ושמיר. על מצע לאפה ביתית טרייה הונחו חתיכות דג טרי מטוגנות בליווי רוטב יוגורט עמבה בטעמים מאד עדינים ,טבעות בצל סגול וצמחי תבלין בדמות עלי כוסברה ירוקים ורעננים ושמיר. מנה טעימה ומוצלחת, ממליצה להגיש את זה עם פחות עלי שמיר וזאת כי טעמם מאד דומיננטים, מספיק ממש מעט מהם בשביל להרגיש את טעמם מבלי להשתלט יתר על המידה.
המשכנו לעיקריות ובחרנו לפי המלצת המלצרית האדיבה בקורדון בלו- שהוא מנת הדגל של המסעדה. קורדון בלו, חזה עוף במילוי דוקסל פטריות ועשבי תיבול, מצופה בפירורי פאנקו, על מצע פירה ברוטב שמנת חרדל. הגרסה בבליקר היא שונה מהמקורית ששם חזה העוף ממולא בגבינת ופרוסות שינקין, פה החזה עוף מצופה פירורי פאנקו במילוי פטריות טריות עשיר וטעים אשר הונח לו על פירה ברוטב שמנת חרדל. כל ביס ממנו היה מענג וזאת בזכות רוטב השמנת חרדל שכיסה את כל הפירה והיה עשיר בטעם. מנה מצוינת ששילבה מרקמים וטעמים ומנה מאד משביעה, בקושי אכלתי חצי ממנו (בהתחשב לכל המנות הראשונות שאכלנו קודם לכן).
מנה עיקרית נוספת שהזמנו הייתה פילה דניס צלוי על הגריל על קרם כרובית, שמן כמהין ועדשים קטנטנות שחורות ועדינות. ניכרק כי בשר דג הדניס היה טרי ועסיסי , עור הדג נשמר קרסיפי כפי שמצופה ובשר הדג היה רך וטעים שלווה עם פלח לימון טרי ורענן. הפילטים של הדג הונחו על קרם כרובית מפתיע בטעמו, שהיה מתקתק ועשיר. לצד המנה הוגשו עדשים שחורות עדינות וסלט ירוק טרי חתוך גס בתיבול פשוט של שמן זית, לימון , מלח ופלפל.
בגזרת הקינוחים בתפריט: סופלה שוקולד, ליילות ביירות, קרם ברולה,כדור שוקולד ממולא בקרם עוגיות, טירמיסו, קראק פאי ועוגת תפוחים אפויה. אנחנו בחרנו בקראק פאי תחתית שיבולת שועל פריכה במילוי קרם וניל עשיר בחמאה מוגש עם שמנת חמוצה. קינוח מושחת וטעים ללא ספק, קינוח מתוק אך לא מדי, פשוט מושלם. אהבתי את השמנת החמוצה מעל שהייתה בטעם ניטרלי ואיזה את מתיקת הקינוח. מושלם כבר אמרתי ?! בנוסף, קיבלנו על חשבון הבית - ליילות ביירות, קינוח לבנוני מבוסס על פודינג וסולת המוגש לרוב באירועים מיוחדים, חגים וכן בסיום יום עאמר. קינוח שעשוי משכבות של פודינג סולת, קצפת ביתית ,קראנץ' של פיסטוקים, סירופ ורדים לימוני מתקתק ומקרון פטל.
חלל המסעדה מרווח ועיצוב המקום מאפשר ישיבה נוחה ונעימה לכל סועד. מדי פעם נערכים פה הופעות מוזיקליות של אמנים מובילים, הרצאות ומופעי סטנדאפ במרפסת הענקית אשר משקיפה אל נוף ההרים הגלילי, והירוק ואפשר לנשום צלול ונקי. הגענו בשעות הצהריים המאוחרות נכנסו הישר אל הדק העצום שמשקיף אל השקיעה. לא פלא שעושים כאן הופעות בערב, כי עם תפאורה כזו לא צריך הרבה מעבר.
למסעדה תפריט מגוון המתבסס על אוכל גלילי מקומי, עם נגיעות של מנות קלאסיות מרחבי העולם. חומרי הגלם הטריים והאיכותיים מגיעים למטבח מרחבי הגליל: משמן הזית שמגיע מבית בד מקומי, דרך יקבים גליליים ועד מבשלות בירה בוטיק מהאזור. בבליקר-מדובר על עסק משפחתי שהמיקום שלו קבע את אופי התפריט, הרי שהלוקיישן בין ישובים יהודים לכפרים ערביים והתפריט מגוון ויצירתי המשלב אוכל גלילי להשפעות אירופאיות. למשל, קורדון בלו מהמטבח השוויצרי ,תבשיל רועים אירי לצד סלט ג'רג'יר, קלמארי לאבנה ושווארמה דג מהמטבח הגלילי החדש. שילוב מנצח של מנות שף לבין נוף מדהים החל מארוחות בוקר מפנקות, דרך כריכים ופסטות ועד בשרים ומאכלי ים. כל זאת בסגנון, בטעמים ובצבעים ייחודים לאירוח בצפון לצד יינות משובחים ממיטב יקבי הצפון.
בתפריט מנות ראשונות: קרפצ'יו פילה עגלה, פטה כבד עוף, חציל אפוי בתנור עם סילאן, קלמארי צרוב ים לאבנה, סלט ג׳רג׳יר, שווארמה דג על לאפה ביתית ברוטב יוגורט עמבה ועוד. מנות עיקריות: קורדון בלו, אנטריקוט מיושן, פילה עגלה מקומי, תבשיל אירי-בשר בקר במשרה של בירה גינס, שניצל עוף ענק, פילה סלמון, שרימפס ברוטב שום, חמאהו יין לבן ,פפרדלה סלמון מעושן ועוד. בנוסף המבורגר בקר 220 גרם, כריך רוסטביף, כריך סלופי ג'ו, פיצות עם כתף בקר מעושן או עם ארטישוק.
תחילה הזמנתי לי יין לבן חצי יבש,נשענתי לאחור על הכסא ונהנתי מהנוף המרהיב במקום:
למנות ראשונות הזמנו סלט שרי,קלמטה, בזיליקום, פלפל חריף, בולגרית, ארטישוק, בלסמי ושמן זית - בליווי לחם בית. הסלט היה קליל ומרענן, סלט גדול ונדיב שהכיל עגבניות שרי טריות, ארטישוק רומאי, גבינה בולגרית איכותית מפוררת, זיתי קלמטה, עלי בזיליקום, שמן זית איכותי שהוגש בנדיבות, רוטב בלסמי ופלפל צ'ילי אדום חריף שעקצץ מעט את הלשון. הסלט לווה עם חלה ביתית טרייה וחמאה.
קלמארי לאבנה, קלמארי צרוב במחבת עם חמאה על מצע של לאבנה, פסטו קלמטה ופלפל קלוי. מנה מצוינת, שוב מדובר על מנת פתיחה גדולה נדיבה בגודלה. טבעות קלמארי מצופות ומטוגנות שהונחו על לאבנה עשיר בסגנון גלילי. הרי מה יותר גלילי מלאבנה ששודך לפירות ים עם פלפלים קלוים ופסטו מהמטבח האיטלקי, מן פיוז'ן כזה.
וזה עוד לא הכל, אחרי שראיתי שיש שווארמת דג בתפריט החלטנו להזמין גם את המנה הזו כי אני די "משוגעת" על דגים וזו בכלל נראית לי מנה שתפורה על הטעמים המקומיים. שווארמה דג, על לאפה ביתית ברוטב יוגורט עמבה, כוסברה ושמיר. על מצע לאפה ביתית טרייה הונחו חתיכות דג טרי מטוגנות בליווי רוטב יוגורט עמבה בטעמים מאד עדינים ,טבעות בצל סגול וצמחי תבלין בדמות עלי כוסברה ירוקים ורעננים ושמיר. מנה טעימה ומוצלחת, ממליצה להגיש את זה עם פחות עלי שמיר וזאת כי טעמם מאד דומיננטים, מספיק ממש מעט מהם בשביל להרגיש את טעמם מבלי להשתלט יתר על המידה.
המשכנו לעיקריות ובחרנו לפי המלצת המלצרית האדיבה בקורדון בלו- שהוא מנת הדגל של המסעדה. קורדון בלו, חזה עוף במילוי דוקסל פטריות ועשבי תיבול, מצופה בפירורי פאנקו, על מצע פירה ברוטב שמנת חרדל. הגרסה בבליקר היא שונה מהמקורית ששם חזה העוף ממולא בגבינת ופרוסות שינקין, פה החזה עוף מצופה פירורי פאנקו במילוי פטריות טריות עשיר וטעים אשר הונח לו על פירה ברוטב שמנת חרדל. כל ביס ממנו היה מענג וזאת בזכות רוטב השמנת חרדל שכיסה את כל הפירה והיה עשיר בטעם. מנה מצוינת ששילבה מרקמים וטעמים ומנה מאד משביעה, בקושי אכלתי חצי ממנו (בהתחשב לכל המנות הראשונות שאכלנו קודם לכן).
מנה עיקרית נוספת שהזמנו הייתה פילה דניס צלוי על הגריל על קרם כרובית, שמן כמהין ועדשים קטנטנות שחורות ועדינות. ניכרק כי בשר דג הדניס היה טרי ועסיסי , עור הדג נשמר קרסיפי כפי שמצופה ובשר הדג היה רך וטעים שלווה עם פלח לימון טרי ורענן. הפילטים של הדג הונחו על קרם כרובית מפתיע בטעמו, שהיה מתקתק ועשיר. לצד המנה הוגשו עדשים שחורות עדינות וסלט ירוק טרי חתוך גס בתיבול פשוט של שמן זית, לימון , מלח ופלפל.
בגזרת הקינוחים בתפריט: סופלה שוקולד, ליילות ביירות, קרם ברולה,כדור שוקולד ממולא בקרם עוגיות, טירמיסו, קראק פאי ועוגת תפוחים אפויה. אנחנו בחרנו בקראק פאי תחתית שיבולת שועל פריכה במילוי קרם וניל עשיר בחמאה מוגש עם שמנת חמוצה. קינוח מושחת וטעים ללא ספק, קינוח מתוק אך לא מדי, פשוט מושלם. אהבתי את השמנת החמוצה מעל שהייתה בטעם ניטרלי ואיזה את מתיקת הקינוח. מושלם כבר אמרתי ?! בנוסף, קיבלנו על חשבון הבית - ליילות ביירות, קינוח לבנוני מבוסס על פודינג וסולת המוגש לרוב באירועים מיוחדים, חגים וכן בסיום יום עאמר. קינוח שעשוי משכבות של פודינג סולת, קצפת ביתית ,קראנץ' של פיסטוקים, סירופ ורדים לימוני מתקתק ומקרון פטל.
לסיכום, בין אם אתם מטיילים באיזור הצפון או שאתם עובדים קרוב ליד או לסרוגין בא לכם ארוחת ערב זוגית רומנטית או מפגש עם החברים מסעדת בליקר היא הפינוק המושלם. המסעדה רומנטית ומלאת אווירה, פנינה קולנירית קסומה אשר ממוקמת במרומי ההר ומשקיפה על נוף ירוק מדהים. מומלץ לשבת על המרפסת ולהתרווח על הכסא ופשוט להנות מאוכל טעים ונוף מקסים.
בלילות חמישי בקיץ,במרפסת ענקית אל הנוף אפשר ליהנות מהופעות מוזיקה של אמנים מובילים, מהרצאות וממופעי סטנדאפ.
מסעדת בליקר - Bleecker במשגב
להזמנת מקום (כולל שישי שבת)
053-9376588
פארק תעשיות תרדיון, משגב
לינק לאתר: http://bleecker.rest.co.il/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה