ברביעי בערב הגענו לירושלים אחרי העבודה ובהמלצת חברים שמנו פעמינו לשלומי חי, מוסד קולינרי בן 30 שנה שרבים אוהבים ומכירים אותו. מסעדה שכונתית וותיקה בלב קטמון והחברים מספרים שמפוצץ פה בצהריים. אי שם ב-1989 הבין מאיר שהוא פשוט מאוהב באוכל ישראלי, אוכל רחוב ירושלמי, את האהבה והחלום הוא הפך למציאות יומיומית במשך 30 השנים הבאות. לשלומי חי קהל לקוחות שכבר מזמן הפכו למשפחה. וותיקי העיר בירושלים יזכרו איך לפני 3 עשורים פעלה חנות ירקות קטנה מצליחה וזו הפכה למסעדה וותיקה ובעיקר טעימה ומיוחדת.
האוכל פה טעים וביתי, אותנטי ומרגש, אוכל שמוכן עם אהבה שרגישים זאת בכל ביס והרבה מסורת. מסעדה שכונתית שלא השתנתה כ"כ הרבה וטוב שכך. שמואל הבן ממשיך דרכו של האב ערך מספר שינויים במקום כמו החלפת הכסאות לעץ אשר החליפו את כסאות הכתר פלסטיק. סמוך למטבח ניתן לראות את הארגזים מעץ עם הירקות הטריים באווירה של שוק ושהכל צועק טריות. עיצוב המסעדה חמים, זמין ומשפחתי.
מעת לעת משתנה התפריט העשיר בהתאם למציאות הישראלית, אך את האהבה והמסורת לא ניתן לשנות, מרגישים זאת בכל ביס, בכל חיתוך ובכל מנה. אז כאמור המקום התחיל כדוכן פלאפל וע"פ בקשת הלקוחות הוכנסו גם תבשילים ביתיים ועכשיו השדרוג האחרון בשלומי חי היא ההחלטה לפתוח את המקום גם בשעות הערב. מיד כשהתיישבנו והזמנו שתייה קרה וקיבלנו פלטת סלטים שמוגשת לכל סועד/ת. כבר פה אפשר לראות את השילוב של הסלטים האותנטיים שיש במסעדות פועלים עממיות רבות לבין סלטים מהמטבח המודרני החדש. לצד החמוצים, סלט הכרוב הירוק החי, הכרוב הסגול במיונז תמצאו גם טחינה עמבה טעימה, סלט של עשבי תיבול עם חמוציות, "עמבה בלאגן" שזה עמבה עם סלט עגבניות מקורי, סוג של חריף וקרם חציל שחור מתקתק. הסלטים טריים וביתיים והם הוגשו לצד פיתות שעברו חימום קל על הגריל.
בנוסף הזמנו מהמנות הראשונות, פרחי כרובית מטוגנים שהיו קריספייים ונהדרים אשר הונחו על תלולית של טחינה עם פטרוזיליה קצוצה מעל. המנה הוגשת עם פלחי לימון.
חומוס ביתי גרגירים, שמן זית ופטרוזילה. חומוס טרי שהיה במרקם סמיך וגרגירי, כשמעליו זולף שמן זית ופטרוזילה קצוצה, ממש חומוס מעולה.
המנות העיקריות מוגשות עם סלטי הבית, פיתות חמות ותוספות חמות משתנות, אורז אחד אחד, תבשיל שעועית ברוטב אדום,סלט ירקות גדול וטרי וצ'יפס שהיה רך ושומני:
אנחנו בחרנו ב-2 שיפודים, האחד של חזה אווז והשני של שקדי עגל. שני השיפודים היו בטעמי חריכה של הגריל שאני כ"כ אוהבת, הבשר היה רך ועסיסי. עם השקדי עגל הוגשו פלחי לימון, כידוע שקדי עגל וזסט לימון זהו שילוב נהדר !
כמו כן הזמנו סטייק אנטריקוט מיושן, 300 גרם בשר עם מדליוני כבד אווז מעליו. הסטייק היה עסיסי והותקן כהלכה במידת עשייה מידיום כפי שביקשנו כך שהבשר נשאר אדום ורך ומעליו כבד אווז. תאוות בשרים כ"כ מושחתת ומענגת כאחת!
וכך הוא נראה לאחר החיתוך, שחיתות קווים לדמותה:
קינחנו עם מאלבי שהפתיע אותי לטובה כי הוא היה פרווה (כאמור הבעלים של שלומי חי הוא איש דתי והכל נעשה פה בהתאם רק אין תעודה פורמלית). המאלבי מבוסס על חלב שקדים היה שמנתי, מתוק אך לא מדי. מעל המאלבי נמזג סירופד אדום מתוק עם מי ורדים ופיסטוקים טחונים:
בשורה התחתונה יש מה לאכול בקטמון, ממליצה לכם בחום כשאתם בירושלים להכנס לשלומי חי, מוסד קולינרי וותיק, האוכל פה טרי וטעים, כשמסורת פוגשת בחדשנות.
ממליצה על החומוס הנהדר פה ועל השיפודים על הגריל. היחס פה הוא חם ומשפחתי וזה שווה הכל! שלומי חי כתובת: יוסי בן יועזר 13, ירושלים. טלפון: 02-678-7949 לינק לפייסבוק: https://www.facebook.com/shlomihai13/ תפריט הערב:
ממליצה על החומוס הנהדר פה ועל השיפודים על הגריל. היחס פה הוא חם ומשפחתי וזה שווה הכל! שלומי חי כתובת: יוסי בן יועזר 13, ירושלים. טלפון: 02-678-7949 לינק לפייסבוק: https://www.facebook.com/shlomihai13/ תפריט הערב:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה