יום ראשון, 11 באוגוסט 2019

תכירו את Craft TLV - בית הבירה הישראלי, בר חדש בבן יהודה תל אביב


פעם לפני 20 שנה כשישבתי בברים הייתי מזמינה בקבוע בירה גולדסטאר ואם הייתי ממש מתפרעת אז הייתי מזמינה קרסלברג, טובורוג ודומיו בבקבוקים מזכוכית. היום בכל בר אפשר למצוא מספר בירות בוטיק ישראליות טובות שנמזגות מברזים מהחבית או כאלו שמגיעות בבקבוקים. אז אחרי כל ההקדמה הזו אני רוצה לספר לכם שהגעתי למקום חדש שנפתח לא מזמן, Craft TLV שמו והוא ממוקם בחלק הצפוני של בן יהודה במרחק חמש דקות מחוף הים. בבר החדש לא פחות מ-30 ברזים מבריקים על הקירות כשבכל אחד מהם בסיבוב אחד בלבד זורמת בירה צוננת ומרעננת. רוב הבירות כאן - בירות בוטיק ישראליות, או כפי שנהוג לקרוא להן בירות קראפט. לצד הבירה תפריט אוכל מגוון עם מנות בגדלים ובמחירים שונים, מטאפאס קטנים ועד מנות כמו המבורגר או עוף צלוי. לכל המנות יש מרכיב אחד משותף - הבירה. כן, אפילו בקינוח! במקום תנור גחלים שבקומה התחתונה שלו צולים נקניקיות, המבורגר וירקות, ובקומה העליונה - פיצות ופוקאצ‘ות פריכות.
המקום מעוצב באווירה ביתית, הריהוט פה מעץ חום ובברזים כאמור זורמים בירות בוטיק ישראליות לצד מותגים אהובים וטובים מחו"ל.
הגעתי עם חבר מיד אחרי העבודה ונהנינו מ-HAPPY HOUR שבין השעות 18:00 ל-21:00 יש מבצע 1+1. רב הברזים פה הם של בירות בוטיק ישראליות - אז שאפו לישראלים שעומלים קשה על הכנת בירות בוטיק משובחות ומסקרנות ! התיישבנו על הבר ולאחר התייעצויות רבות עם הברמן שניכר כי יש לו שפע אינפורמציה על מבחר הבירות במקום ולאחר מספר טעימות שניתנו לנו ברצון בחרנו בשתי בירות קרירות שציננו את החום הכבד בחוץ. אני בחרתי בבירה בזלת אייל ענברי. אין ספק שבין כל מבשלות הבוטיק בארץ הבזלת צועדת בגאון והפכה לשם דבר בקרב חובבי בירות הבוטיק הישראליות. הבזלת מגיעה אלינו היישר ממבשלת הגולן האיכותית שמתפארת בתהליך בישול מודרני ומתקדם. הבזלת היא הבירה היחידה בארץ ממי מעיין, טרייה ולא מפוסטרת. מה שמאפשר לה לבדל את עצמה גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם. הבירה של מבשלת הגולן לא מסוננת ואינה מכילה חומרים משמרים. האייל הענברי לא נחשבת אמנם לבירה קלילה מדי, היא בירה חזקה, מתקתקה ולא מרירה מדי. החבר שאיתי בחר בבירה שושנע, בירה עם נענע, בירה טעימה ומסקרנת כי וואלה לא הייתי חושבת בכלל לחבר בין בירה לנענע אבל וואלה מישהו חשב על זה ופיתח את זה והתוצאה טעימה ומפתיעה ממש לטובה. זוהי בירה בהירה וקלילה, מורגש בה טעם חמוץ והיא מחליקה בגרון ממש כמו כל משקה קל מוגש נטול אלוכוהול ואני לא מגזימה, אין בה את המרירות ואת התחושה הכבדה ששותים בירה רגילה. שושנע זו בירה סופר אידאלית לימי הקיץ החמים, המרעננת הרשמית !
המשכנו עם בירה נגב אואזיס ממבשלת הארץ אשר ממוקמת בקרית גת והוקמה בשנת 2008. בירת האואזיס היא בירה שאינה מסוננת, בירת אייל מעורפלת, בעלת גוון זהוב. לבירה ניחוחות נעימים של פירות הדר, מאד קלילה. בנוסף הזמנו בירה ברנרד מצ'כיה, בחרנו בברנרד הבהירה, בירת לאגר לא מפוסטרת, פילזנר צ'כית קלאסית בעלת צבע זהוב וגוף מורגש, מתיקות מאלטית וסיומת מרירה אך מאוזנת.

תפריט האוכל פה מגוון והרבה מנות בו מכילות בירה בווראציה כזו או אחרת. התפריט מחולק לפי מנות במחירים שונים, מנות שמתומחרות ב-25 ש"ח כמו חמוצים, חומוס, הרינג עם בצל כבוש ותפו"א, ירקות בטמפורה, סלט יווני וקרפים עם ריבת תפוחים. מנות ב35 ש"ח: שקשוקה, כנפי עוף, מעורב ירושלמי, פטה כבד, פיש אנד צ'יפס וקרפים במילוי בשר/ סלמון/ פטריות/גבינה. מנות ב55 ש"ח: המבורגר הבית מבשר שנטחן במקום, עוף בבירה, סנדויץ' אנטריקוט/סלמון, שרימפס במגוון רטבים, קבבים , פרגיות ואצבעות קלאמרי. תחילה הזמנו את מנת הכנפיים שהגיעו בצבע קרמל משגע והיו מעט חרפרפות שמסתבר שבושלו בבירה:
כמו כן הזמנו fish & chips, נתחי דג קראנצ'ים שהיו נימוכים שהוגשו מעל צ'יפס עם רטבים של טרטר ומיונז חרפרף.
לעיקרית חלקנו המבורגר הבית, בשר שנטחן במקום אשר מגיע בתוך לחמניה מרוחה באיולי עם חסה, עגבניה, חמוצים ובצל כבוש. תוספות אופציונליות על ההמבורגר: גבינה, בייקון, טבעות בצל וביצת עין. ההמבורגר לגמרי הפתיע אותי לטובה כי מדובר על בר ולא על מסעדה. הבשר היה ג'וסי, הוגש במידת עשייה מידיום לפי בקשתינו, בשר אדום ורך ובמרקם הנכון. ניכר כי הלחמנייה עברה קלייה על הגריל והייתה חמימה ופריכה. הרוטב שנמרח על הלחמניה היה חריף (וטוב שכך) כי זה מוסיף הרבה טעם. הזמנו תוספת של בייקון וגבינה מעל ההמבורגר ונאמר לנו שנגמר באותו היום (וחבל). יחד עם ההמבורגר הוגשו לנו פלחי תפוחי אדמה דקים וקריספים שהוכנו במקום שמאד אהבתי כי לא מדובר בעוד צ'יפס תעשייתי קנוי וסלט ירקות טרי עם ירקות חתוכים גס ברוטב שמן זית ולימון. כמו הוגשו לנו 2 פנכות עם מיונז וקטשופ.
וכך הוא נראה מבפנים:
ב- Craft TLV ניתן לקחת בירות מהחבית הביתה בT.A בבקבוק מיוחד השומר על הקצף ועל ההגזה!
קראפט כתובת: בן יהודה 148, ת"א.
לא כשר. שעות פעילות: א'-ה' 17:00-24:00.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה