בשבת האחרונה הייתי בטיול עם חברות בצפון, בסוף היום היינו מורעבות ובמוד להמבורגר טוב אז קפצנו לאנגוסרי בעין המפרץ, מסעדת בשרים ידועה וטובה של של משפחת דבאח. את רשת "אנגוס" אני אוהבת ומכירה מזה שנים, אכלתי כבר מספר פעמים ארוחות בשרים איכותיות ומשגעות בסניפים שלהם בתל אביב, כפר סבא ובצפון הארץ.
"אנגוס" היא מסעדת הבית של משפחת דבאח מדיר אל אסד,בין מגדלי הבשר המקצועיים והמובילים בארץ. הרשת הוקמה ב-2010 על ידי פאדי דבאח. שלושת הסניפים הראשונים של הרשת נפתחו בצפון הארץ וב-2015 נפתח סניף הדגל ברחוב הארבעה בתל אביב. ההתמחות של מסעדת אנגוס היא בבשר איכותי, מקומי וטרי. כל מנות הבשר לרבות המבורגרים, נקניקיות, תבשילים וכמובן נתחי הבשר האימתניים מגיעים לצלחת היישר מהעדר הפרטי של הבעלים, במרעה בהרי הגליל. דבח הפך לשם נרדף לבשר טרי ומשובח הרי שכל הבשרים שמוגשים במסעדה מגיעים בשיטת ה-FARM 2 TABLE, מהשדה לצלחת. רב הבקר בעדר מזן האנגוס – בקר סקוטי הידוע בעולם כולו באיכותו הגבוהה.
בתפריט מנות ראשונות כמו חציל צלוי עם טחינה, נקניקיות צ'וריסו טלה, עראיס, כרובית מטוגנת, כנפי עוף קריספיות, שווארמה עגל וסלטים טריים. אנחנו בחרנו בשלוש מנות ראשונות:
עראיס, מיקס של בשר טלה ובקר בתוך פיתה טרייה צלויה על הגריל, העראיס הכיל כמות יפה של בשר טלה ובקר עסיסיים, בשר מלא טעם. העראיס הוגש עם טחינת עמבה בטעמים מעודנים של עמבה שהשתלבו נהדר עם הבשר העסיסי. עם העראיס הוגש סלט ירקות טרי.
צ'וריסו טלה, שלוש נקניקיות צ'וריסו על מצע חצילים קלויים, טחינה, פטרוזיליה, עגבניות קצוצות וחריף. על צלחת אובלית קיבלנו שלוש נקניקיות צ'וריסו עסיסיות ופיקנטיות שהונחו על מצע חצילים קלויים, זילוף של טחינה סמיכה וטעימה וסלטון עגבניות קצוץ וחריף. כמו כן אכלנו סלט טאבולה, עשבי תיבול קצוצים, בורגול, בצל סגול, שמן זית ומיץ לימון. סלט טאבולה קלאסי מהמטבח הערבי שמכיל עשבי תיבול ירוקים קצוצים, שמן זית, הרבה לימון ובצל. סלט סופר מרענן וקליל שבא טוב ליד מנות הבשר הכבדות יותר.
צ'וריסו טלה, שלוש נקניקיות צ'וריסו על מצע חצילים קלויים, טחינה, פטרוזיליה, עגבניות קצוצות וחריף. על צלחת אובלית קיבלנו שלוש נקניקיות צ'וריסו עסיסיות ופיקנטיות שהונחו על מצע חצילים קלויים, זילוף של טחינה סמיכה וטעימה וסלטון עגבניות קצוץ וחריף. כמו כן אכלנו סלט טאבולה, עשבי תיבול קצוצים, בורגול, בצל סגול, שמן זית ומיץ לימון. סלט טאבולה קלאסי מהמטבח הערבי שמכיל עשבי תיבול ירוקים קצוצים, שמן זית, הרבה לימון ובצל. סלט סופר מרענן וקליל שבא טוב ליד מנות הבשר הכבדות יותר.
המנות הראשונות בהחלט פתחו לנו את התאבון והמשכנו למנות העיקריות. תפריט הבשרים של אנגוס הוא רחב ותמצאו בו סטייקים מבשר בקר טרי מזן אנגוס ישראלי מובחר ומיושן במקום. מבחר המבורגרים מבשר טרי עם תוספות שונות, סינטה מיושנת, אנטריקוט משויש ומיושן, פילה בקר, אסאדו בבישול איטי ועוד.
בתפריט מנות המבורגרים שעשויים 100% בשר טחון טרי לבחירה בין בקר אנגוס למיקס בקר אנגוס וטלה מהעדרים בגליל. אנחנו בחרנו ב-המבורגר שחיתות, 230 גרם עם פרוסות אסאדו מעושן, ביצת עין, חסה, עגבניה ובצל, מוגש בלחמניה עם רוטב אנגוס. ביקשנו את הקציצה במידת עשייה מידיום וכך קיבלנו אותה, קציצה עסיסית מלאת מיצים, הבשר ורוד ורך, מתמסר לכל ביס וביס. ביקשנו תוספת לשחיתות הנ"ל עם גבינת צ'דר שנמסה מעל וביצת עין שהותקנה כהלכה שהחלמון נשאר נוזלי וצבע את כל המנה בצהוב והוסיף טעמים להמבורגר. לצד ההמבורגר קיבלנו טבעות בצל גדולות וקראנצ'יות, הום מייד שמוכנות במקום בטמפורה נהדרת.
כמו כן הזמנו סטייק אנטריקוט 300 גרם, בשר אנגוס משיוש ומיושן. בשר שומני ועסיסי במיוחד שהוכן במידת עשייה של מידיום לפי בקשתינו, קיבלנו סטייק אנטריקוט, בשר אדום ורך, רוטב צ'ימצ'ורי נהדר, בצל ועגבניה שנצלו על הגריל. עם הסטייק קיבלנו סלט ירוק רענן שהכיל חסה, עלי רוקט ובצל סגול ברוטב ויניגרט והום פרייז נימוכים ברוטב פינקטי.
קינחנו עם ברד פודינג נהדר שמורכב מקראסון וקרם ברולה שהוגש בצלוחית עגולה מקרמיקה לבנה, פשוט לנעוץ את הכף לתוך הברד פודינג החמים ולהנות.
לסיכום,נהנינו מארוחה קרניבורית באנגוסרי בעין המפרץ, בשר ברמה גבוהה מבשר בקר טרי מזן אנגוס מובחר שמישנים במקום. ניכר כי החב'רה פה יודעים לעבוד עם בשר והשירות מצוין.
ממליצה בחום לאלו שגרים בסביבה ולאלו שמטיילים בצפון!
לינק לאתר: www.angus.co.i
סניף עין המפרץ, טלפון: 04-6731724
סניף תל אביב: מסעדה,אנגוסרי וקצבייה.
רחוב הארבעה 20 תל אביב.
טלפון: 03-7715733
סניף כפר סבא: מסעדה.
מתחם G כפר סבא - ויצמן 207 כפר סבא.
טלפון: 09-9796655
פתוח א-ש 11:45- 23:30
סניף מגדל: מסעדה ואנגוסרי .
כביש 90 מתחם ויתנייה (טבריה).
טלפון: 04-6950967
חנות המפעל כרמיאל - כל מוצרי הבשר במחירים סיטונאיים לצרכן.
כרמיאל, רחוב המגל 16.
טלפון: 04-6130000
פתוח ב-א´ - ה´ 09:00-19:00
שישי שבת 09:00-16:00
חנות המפעל טירה - כל מוצרי הבשר, דגים וירקות במחירים סיטונאיים לצרכן.
טארק עבד אלחי, טירה - בכניסה לטירה.
טלפון: 09-7400500
א´ - ה´ 09:00-20:00
שישי שבת 09:00-16:00
נקודת הקצביה החדשה בדוכן גן שמואל
נקודת הקצביה החדשה בדוכן גן שמואל
ממוקמים במתחם גן שמואל בתוך סופר הדוכן.
פתוחים כל יום 8:00 -22:00
שישי עד 19:30
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה