יום חמישי, 3 באוקטובר 2019

חמסה 🤚, מסעדה מומלצת עם אוכל ביתי בקיבוץ שער העמקים שבעמק יזרעאל

שבת בצהריים חברותיי ואני יצאנו ליום כיף בצפון ואחרי שטיילנו בבית שערים והצטננו במעיין אל רועי שליד, המשכנו לחמסה, לאחר שקיבלתי המלצה חמה על מסעדה עם אוכל ביתי אשר נמצאת בתוך חורשה בקיבוץ שער העמקים (בעמק יזרעאל). המסעדה באווירה פסטורלית, ליטרלי בחיק הטבע והיא מעוצבת מחומרים ממוחזרים בלבד ורהיטי וינטג'. מקומות הישיבה הם על דק מעץ מוגבה, הישיבה סביב שולחנות, ספות ואפשר גם לשבת על המחצלת ולהנות מאווירת הקיבוץ ולשבת על בירה עם חברים כשברקע מתנגן בוב דילן ושאר קלאסיקות רוק ישנות. מדי פעם מגיחה ככה איזו בריזה נעימה, יושבים ואוכלים באווירה נינוחה ושלווה.


את המסעדה פתחו במו ידיהם רון צורן ואביה נדיר. יצא לנו לדבר ולהכיר את רון המקסימה, בחורה צעירה וחייכנית בעלת הרבה אמביציה ואהבה לאוכל, שהגשימה את חלומה לפתוח מסעדה בקיבוץ. רואים אותה פה מתרוצצת בין המטבח לשולחנות חייכנית ואדיבה, מארחת מכל הלב. אביה, נדיר היה מנכ"ל של תחנת הקמח של הקיבוץ ואח"כ עבד כמנהל הרכש של מפעל כרומגן ששייך לקיבוץ. רון ואביה מציעים אוכל טעים וטרי באווירה כפרית. הם פתחו את המסעדה לקהל הרחב בתאריך 5.5 והיו להם רק חמישה שולחנות והתפריט כלל רק חמש מנות, משם נגזר שם המסעדה - חמסה. חוצמזה חמסה שיהיה למזל טוב.
האוכל בחמסה טרי וביתי, לא מתיימר להיות יוקרתי ומגונדר. אוכל פשוט וטעים שהוכן כהלכה ומכל הלב תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים. בנוסף מגישים כאן בירות בוטיק ישראליות, מהחבית ובבקבוקים כמו נגב ומלכה. בתפריט מבחר סלטים במחירים אטרקטיביים, סינייה בשר וטחינה, קבבים עסיסיים, מנות בפיתה ובבגט במחירים מפתיעים: שניצל של אמא, קבבונים של חמסה, כבדי עוף על הפלנצ'ה, חזה עוף, סינייה בשר ועוד. ובגזרת המנות הצמחוניות תמצאו מנות כמו סביח עם חציל וביצה קשה, סביח כרובית ושווארמה פטריות על הפלנצ'ה אשר מוגשת על פיתה צלויה וטחינה. הזמנו תחילה קוקטייל שמבוסס על וודקה, רימונים, נענע ורוזמרין כאשר הקטע הכייפי והטעים בו הוא בדמות ארטיק פלאטאס טבעי בעבודת יד בטעם ליצ'י אשר הוכנס לכוס והיה כייף לאכול אותו תוך כדי שתיית הקוקטייל.
בחרנו להזמין מספר מנות לחלוקה בין שלוש נשים רעבות (: חומוס עם סינייה בשר, תבשיל בקר וכבש של דוב'לה מכפר יהושע בטחינה בתיבול עם בצל ועגבניות וזילוף טחינה ופטרוזיליה. חומוס הום מייד שהם מכינים במקום, חומוס במרקם חלק וטעים עם תבשיל בקר וכבש בתיבול טוב עם עגבניות ובצל צלויים ובזילוף של טחינה, מנה טעימה מאד ! סלט אהבה - חסה, עלי בייבי, מלפפוינם צעירים, בצל סגול, עגבניות שרי, פקאנים ותפוזים, סלט טרי ורענן המשלב עלים ירוקים, חצאי עגבניות שרי, פקאנים שנותנים את הקראנצ'יות בכל ביס וביס וחתיכות תפוז רעננות.


כבדי עוף מקורמלים, כבדים שנצלו על הפלנצ'ה, כבדים רכים ששמרו על עסיוסתם ומנת קבבונים מושלמת. הקבבונים הוגשו בתוך מחבת מתכת אפורה על מצע של טחינה מלטפת. הקבובנים היו עסיסים, רכים ומופלאים בטעמם. הייתה כמות של שומן טובה בתוך תערובת הקבב והם פשוט היו טעימים וממכרים.


סלופי של ג'ורי, 250 גרם בשר בקר קצוץ מוקפץ על הפלנצ'ה ברוטב הסודי של של ג'ורי, מיונז, חסה, פרוסות עגבניה, מוגש בג'בטה. הג'בטה עם הסלופי ג'ו כמו כן הייתה נהדרת, בשר הבקר והבצל הוקפצו ברוטב ברביקיו והונחו על ג'בטה קריספית עם מריחה של מיונז וירקות טריים.


התוספות שבחרנו הן: צ'יפס תפוח אדמה ובטטה, כרובית ארציאלית, כרובית בתיבול לימוני משגע, שום, פטרוזיליה, פיסטוקים ובזיגוג טחינה. כרובית מטוגנת בתיבול לימוני חמצמץ עם שום, פטרוזילה ושמיכת טחינה שעוטפת את הכל. מנה פשוטה כביכול אך טעימה במיוחד ! סלט קצוץ כמו שאמא מכינה בארוחת בוקר, מלפפון, עגבניה, לימון ושמן זית. אורז עם שקדים קלויים וצימוקים, מנת אורז של בית, האורז עשוי אחד אחד ומעליו שקדים מולבנים קראנצ'ים וצימוקים מתקתקים, נפלא !

תפריט הקינוחים כולל ארטיק פלאטאס טבעי בעבודת יד במבחר טעמים, מלבי ביתי ומוס חלבה קר. אנחנו בחרנו במלבי ביתי טבעוני בתוספת סירופ פירות יער וורדים, שברי פיסטוק ונענע. מלבי נהדר וסמיך שמבוסס על קרם קוקוס וסירופ פירות יער וורדים במתיקות מעודנת ושברי פיסטוקים.
לסיכום, המלצה חמה למטיילים בצפון לעצירה לארוחה בחיק הטבע, אוכל טרי וטעים, ניכר שהוכן באהבה ובמחירים נוחים לכל כיס. * בימי חמישי בערב המקום מתפקד על תקן פאב שכונתי עם תפריט בירות ונשנושים. * בכל חודש מתקיים כאן שוק החלפות של בגדים, ויש גם הופעות של להקות ואמנים צעירים.
חמסה קיבוץ שער העמקים. טלפון: 04-9839500 שני-רביעי 19:00-10:00 חמישי 22:00-10:00 שישי 10:00- 15:00 שבת 19:00-10:00

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה