יום שלישי, 25 באוגוסט 2015

עסקית בבסטה לאנשים שמעריכים איכות

הבסטה היא מסעדת שוק שחיה את השוק וממוקמת באחת הסמטאות של שוק הכרמל שם המסעדה בקלות יכול להטעות ולחשוב שמדובר על איזה דוכן בשוק פשוט וזול אבל לא כך הדבר. התפריט משתנה מדי יום ,מטבח מקומי ועונתי שמשלב גם וקלאסיקות צרפתיות. התפריט מחולק למנות בשריות, מהים ומהצומח. חלק מהמנות מוגש בצלוחיות קטנות ומתומחר בהתאם וחלק בגודל של מנות עיקרית .בבסטה לא עוסקים בצילחותים ושואו על הצלחת ,הדגש הוא על חומרי גלם איכותיים וטריים בשילוב של יד טובה באוכל הרי זה שילוב נהדר למנות מנצחות. האוירה רגועה בבסטה ולא פורמלית, מקום שמבין אוכל ועושה אותו מצוין. אוכל איכותי ומפתיע.העסקיות של הבסטה מוגשות עד 17:00 וניתן לבחור במחיר המנה העיקרית 2 צלוחיות קטנות ליד. הלחם שלהם מוגש עם גוש חמאה שאני תמיד מבקשת עוד. תחילה פתחנו בסינטה כבושה וחזרת מצוינת. 


המשכנו עם כרובית עם עגבניות, מה כבר אפשר לחדש לי עם כרובית שאלתי את החברה אבל זו ענתה שבבאסטה, היא מאד טעימה ביד טובה , ואכן כך היה. הסלסה מעל היתה חריפה ובשילוב עם הטחינה יצרה מנה פשוט טעימה


יש לי חולשה לפולנטה ופה היא הגיעה במרקם גרגירי נעים עם פרמז'ן מעל. בתוספת תשלום ניתן לשדרג את המנות הראשונות ולהזמין בין היתר שיפוד לוקוס שמנמן ועסיסי שנצרב על הפלנצ'ה וקיבל את הטעמים מהגריל, היה רך מבפנים והוגש עם רוטב אסיאתי חרפרף שמאד החמיא לדג .

למנה עיקרית הזמנו קציצות כבש,יוגורט, תרד ופריקי  הקציצות היו נימוחות ותבשיל הפריקי ספג את כל הטעמים והשומן מבשר הכבש, טעים.

 גולת הכותרת בעיני בארוחה בבאסטה אחרי השיפוד לוקוס המופלא הוא בורקס הסרטנים במילוי עשיר של סרטנים בשרניים שנעטפו בבצק עלים שחום וקראנצ'י מבחוץ בציר סרטנים סמיך ועשיר באלכוהול . מנה מנצחת שאחזור אליה במיוחד .  

לסיכום, נעים לי בבאסטה, אוירה רגועה לא פורמלית, אוכל טעים תוך שימוש בחומרי גלם טריים ויד טובה באוכל. טעים לי מאד. 

הבאסטה

השומר 4,תל אביב

03-516-9234                                                                                                                                                                         

                                   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
                                                                                 















                                                                                             

                                                                                                                                                     
                                                                         


















                                                                                                                   
                                                                                                                       
                                                                                                                                  

                                                                                                                                       
   
                                                                                                                                                                                                                                                   






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה