יום ראשון, 30 באוגוסט 2015

הצועניה, עוד סיבה מספיק טובה ושמחה להגיע לשוק הפשפשים


הצועניה ממוקמת בלב השוק היווני ביפו בסמטאות הציוריות של יפו בתוך חלל יפואי עתיק עם תקרות גבוהות,ריהוט וינטג', שולחנות מעץ ומפות לבנות . ניתן לראות את הנגיעות של ליאור גרטי (הבעלים שגם שחקן ומחזאי) בעיצוב המקום שדומה לתפאורה בבימת תאטרון, מזוודות ישנות תלויות באויר,מגף בוקרים ישנה שמשמשת כאדנית לעציץ פורח. האוכל בצועניה מסורתי, לא מתחוכם,אוכל בעיקר שמח שנשען על מסורות וידע  מארצות הבלקן (יוון, בולגריה,רומניה וטורקיה) והשפעות מהמטבח הערבי בניצוחו של השף ארז מדינה  שעבד גם ברפאל. ליאור גרטי תשאל את סבתו למתכונים וביחד בנו תפריט בלקני צבעוני ושמח. תחילה הזמנו קוקטייל: ערק, אוזו ומיץ אשכוליות אדומות 


פתחנו את הארוחה עם החמישייה הבלקנית צלחת מזטים שכללה סלטים מהמטבח הבלקני המזטים הגיעו עם בייגלה פריך וחם עתיר בשומשום שלא ניתן להפסיק לנשנש ממנו ופנכה של עגבניות מרוסקות ופלפל חריף ליד. צזיקי , יוגורט עזים ולאבנה עם שום ולימון, מלפפונים קצוצים ושמיר.  הצזיקי היה טוב במרקם אוורירי וקל. קיופולו, סלט חצילים ופלפלים בולגרי שהוגש עם גבינת טולום וזיתים. צלחת עם גבינה אש ,מטבל גבינות צאן ופלפלים חריפים, חריף וטעים. סלט איקרא עשיר בשמנת חמוצה ובצל סגול מעל שהיה מעולה. סקורדליה,ממרח יווני מסורתי שמורכב מתפוחי אדמה מבושלים והרבה שום,  הרומנים מתים על שום וגם אני ! כל המאזטים היו טריים ומתובלים היטב, פתיחה מרעננת לארוחה.
















כמו כן הזמנו סלט סגאנקי,סלט עגבניות פיקנטי (עגבניות שרי), גבינת חלומי מטוגנת,זיתי קלמטה, בצל סגול ואורגנו.
סלט טרי וחריף שדורש לנגב ממנו עם הבייגלה במיוחד אחרי שספג את המיצים של העגבניה,פלפל החריף והתבלינים. לא ציינתי כבר שהבייגלה ממכר?

המשכנו עם לביבות פראסה וציזיקי

הזמנתי את הארנצי'ני שזכרתי לטובה מביקורי הקודם במקוםארנצ'יני בלקני  עם רוטב פלפלים ועגבניות מרוסקות.הארנצ'יני היו במרקם אוורירי והשתלבו מצוין עם רוטב הפלפלים והעגבניות המרוסקות שנתנו את הרעננות והטריות במנה. 

בפעם הקודמת הזמנתי גירוס דגים עם צזיקי וסלט עגבניות פיקנטי שהיה נהדר והחלטתי לגוון ולבחור במנה שהיתה בספיישל: גירוס אנטריקוט על פיתה עם טחינה וציזיקי'; נתחי אנטריקוט עסיסים שתובלו היטב והונחו על פיתה בשילוב של צזיקי חמצמץ ויצרו את הביס המענג. 

















קינחנו בכוס הפתעות מסקרפונה, מנגו טרי, שטורייזל ומקרון' קינוח מתוק שעובד על שילוב מרקמים בין הקרמיות של המסקרפונה ,השטרוזייל הקראנצ'יים והטריות של המנגו.


















קינוח נוסף שהתענגתי עליו היה מוס פיסטוק ושוקולד לבן'מוס פיסוטוק קליל ומתוק במרקם עדין שהשתלב טוב עם רוטב חמצמץ מפירות היער,ליקקתי עד תום.


















לסיכום ,הצועניה היא פינה קסומה בשוק יפו, אוכל בלקני מסורתי שמסתמך על המקורות ועושה זאת בכבוד.
השירות אדיב ובמחירים שפוים .
















הצוענייה
פנחס בן יאיר 3 יפו
03-5521333

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה