יום חמישי, 29 בספטמבר 2016

לולה וקובה פנינה רומנטית בשרון

לולה וקובה,פנינה קולינרית וקסומה בהוד השרון המעניקה בשורה קולינרית בפרפריה הקרובה, אתנחתה מרגיעה במרוץ החיים. שינוי האווירה היציאה מת"א בהחלט נחוץ ויעיל ביותר, מה אנחנו כבר מבקשים בסוף כל יום - פיסת שלווה. לולה וקובה זה המקום-מקום בו אפשר לסעוד צהרים בקז'ואל או ערב באלגנטיות ובחן או פשוט לקחת מכל המבחר הטעים לבית בT.A. דנה הראל הבעלים עם חיוך שנסוב על פניה תמיד דואגת ומתקשרת עם כולם בגובה העיניים,מעניקה למקום תחושה של בית. שם המסעדה קובה ולולה נשען על סיפור אהבתם של לולה וקובה (יעקב),זוג ניצולי שואה. הביסטרו בנוי כלופט גבוה תקרה, לאונג' בר מפנק ובו איזור ישיבה חיצוני בסגנון קלאב אנגלי וחלל פנימי רחב ידיים באווירה אמריקאית של ראשית המאה שעברה. עיצוב יוקרתי ואינטימי אך עדיין נותן את תחושת הביתיות באווירה אינטימית וקוזית. עיצוב יחודי ויפייפה -עיצוב שמזכיר מסעדות בת"א ובארה"ב. המסעדה מרווחת בעלת חלל רחב ידיים עם שולחנות אבירים גדולים מעץ,ספות וכורסאות מפנקות מתקופות שונות, עציצים שמעטרים את השולחנות ובר ארוך ויפיפייה מלא במשקאות שיכר מגוונים. התפריט בביסטרו ים תיכוני,תפריט בוקר,צהרים וערב. תפריט רחב שכולל ירקות, בשרים, דגים ופירות ים. תפריט משקאות אלכוהוליים באווירה חושנית ומשוחררת, מוזיקה רגועה ברקע ולא משתלטת, אווירה רומנטית עם תחושת ביתיות ונינוחות. אז ראשית נפעמתי מיופי המקום והאווירה ואח"כ גיליתי מטבח עם שף שמוציא מנות שפשוט ללקק אותן מהצלחת. יש חיים מחוץ לת"א בוודאות, וגם איכות ללא פשרות -אוכל מצוין באווירה נעימה וקסומה,לולה וקובה מקום מקסים ומתוק בטירוף.

הגענו ברביעי בערב, המסעדה היתה כמעט בתפוסה מלא ,התיישבנו במקום פינתי על הבר, נשענו לאחור והזמנו קוקטיילים. הוא בחר בFresh Sour, ג'ין, מונין קיווי, לימון טרי, נענע, מחית אפרסק ודובדבן אמרנה. אני בחרתי בSummer Nights, ג'ין, וודקה, לימון טרי,פסיפלורה ומונין מנגו. קוקטיילים ממש בין הטובים שיצא לי לשתות לאחרונה במרקם עדין ומתקתק ונשנשנו מהלחם הממכר כפתיח לבאות.






הזמנו שתי ראשונות שחלקנו יחדיו,כרובית שלמה צלויה בתנור, רוטב קיסר, פרמז'ן, בצל ירוק,42 ש"ח. האמת אני לא מהאנשים שיזמינו מנה צמחונית בתפריט כאשר יש אופציות בשריות ומהים מפתות ביותר, אך הברמן דניאל המקסים כ"כ המליץ עליה ושזו לא עוד כרובית עם טחינה מעל אלא עם רוטב קיסר נהדר, לא עמדתי בפיתוי, הזמנתי ואכן המנה הייתה נפלאה וכה טעימה. רק "כרובית" שלמה כביכול צלויה עם רוטב קיסר שעוטף אותה במליחות עדינה ובצל ירוק שמעניק חרפרפות קלילה ונעימה בפה. המשכנו עם קבב מפורק,טלה מפורק על פרנה, פלפל אדום, בצל שרוף, עגבניות צלויות, טחינה ושמן זית,46 ש"ח. מנה טעימה (שהיתי חוזרת למקום במיוחד שוב.) הפראנה באופן מפתיע היתה קלילה ואוורירית ספגה את המיצים והטעמים של בשר הטלה השמנוני,הטחינה וירקות הצלויים והכל בתיבול מצוין ומדויק-כה טעים! זו אמנם מנה ראשונה אך היא מאד גדולה ויכולה לשמש בקלות רב כעיקרית, הוגשה בנדיבות יתר,מנה משביעה ומעל לכל טעימה. 


תמיד כשאני רואה פירות ים בתפריט העיניים שלי מתחילות לברוק ולנצוץ, כי פירות ים זו אחת האהבות שלי, הפינוק שלי במסעדה בחוץ (סוג של אוכל שאני לא מכינה בבית ולכן אני נהנת להזמינו בחוץ.) אז כמובן שהזמנו קדירת ים,שרימפס, קלמארי, דניס, שרי צלוי, סלרי, עשבי תיבול, בצל, פסטיס, 97 ש"ח. מנה נדיבה בגודלה, קדירה מן הים שכללה מלב השריפס והקלמרי גם דג בשרני ורך ברוטב על בסיס פסטיס (ממשפחת האניס) עם עגבניות צלויות שנתנו את טעמן העמוק. רוטב עשיר, סמיך וטעים, היה קשה לוותר על הניגוב של הלחם מתוך הצלחת. המשכנו עם סטייק סינטה מיושן 250 גר' בגריל, פירה,שעועית ירוקה ורוטב בקר,122 ש"ח. הבשר באיכות מאד גבוהה, לא כ"כ הרגשתי את הטעמים של ציר הבקר ונעדרה לי מליחות אז פשוט הוספתי מלח ופלפל שחור. הנתח עצמו מצוין.

קינחנו עם פאי לימון בצנצנת ועוגת מוס גבינה ופטל ,32 ש"ח כל אחד. הצטיין בעיני הפאי לימון שהיה בחמיצות נעימה בפה ובמרקם קרמי עם קצפת קלילה ולא מתוקה מדי מעל, פשוט מושלם, ומוס גבינה אוורירי וקל במתיקות מעודנת (שאני מאד אוהבת ומעריכה, במיוחד אחרי ארוחה כזו, אני מחפשת קינוח טעים ומתוק אך שלא יהיה מתוק מדי ומוגזם שיכביד.)

לולה וקובה, ביסטרו באווירה משוחררת וקסומה, מתאים לאנשי עסקים לארוחות צהרים או מפגש עם המשפחה והחברים בערב בסגנון אלגנטי והרבה שיק. השירות לבבי ובגובה העיניים, האוכל טעים והמנות נדיבות בגודלן. לא סתם זו עוד אחת מהמסעדות שהלקוחות מגיעים לפי המלצה מפה לאוזן כי המקום משדר יוקרה אך התחושה בה חמימה וביתית.

לקראת החג ישנו תפריט מיוחד לאיסוף בT.A ( איסוף בערב חג 09:00 -11:00)
מן התפריט סלטים ומנות ראשונות: כיכר לחם דגנים לולה וקובה, קרם חצילים, פלפלים קלויים, כרובית בתנור, כבד קצוץ, סלט סלק ולביבות פרסה. 
קינוחים: מלבי, צנצנת דבש ותמרים, גרנולה, עוגת דבש, טירמיסו, מאפינס דבש/תפוחים, עוגיות ריבה, עוגת שמרים/ שוקולד/ גבינה/ קינמון וזרי פרחים שישמחו את כולם בחג ביופיים המרהיב.
תוספת בקבוק יין הסדרה הים תיכונית VATS לבן/אדום/רוזה.

לולה וקובה
אוכל, בר ואהבה 


מבוא קדם 5
הוד השרון 
09-8352312






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה