ביום חמישי האחרון השתתפנו בארוחה אצל השף טל זוסמן, שף פרטי שמוכר לרבים וטובים כאיש הבשר המעושן ובשיתוף עם יקב לוריא שלהם יינות משובחים. טל בתחום המזון מעל ל-15 שנה בו עבר בתחום המזון מגוון רחב של תפקידים והתמחויות בכל רזי המטבח. משטיפת כלים, דרך פילוש סכום, קילוף בצל, שטיפת ירקות, פס קר, פס חם, מסעדות, גרילים, דגים, פירות ים, בשרים, ניהול מטבחים, הקמת מטבחים, בניית תפריטים, הקמת אירועים ועוד.
הארוחה התקיימה בחלל אורבני גדול ונעים שערוך מבעוד מועד לכבודינו בתל אביב. היה מאד נח ונעים לשבת סביב שולחנות מוארכים באווירה חמימה ומשפחתית.
הארוחה כללה 9 מנות שלכל מנה מותאם יין מבית היקב המשפחתי של לוריא במושב ספסופה שבגליל. היתרון של היקב הזה שהם בכלל התחילו מחקלאות, של גידול הכרמים, כך שתהיו בטוחים שהם בוחרים בקפידה את הענבים ליינות שלהם.
יקב לוריא Lueria, הכרם הייחודי והזכייה בהכרה אודות איכות הענבים, בקרב העוסקים במלאכה בתעשיית היין, הוליד את רעיון הקמת היקב המשפחתי. גידי סיידא, בן כורם, למד את אהבת האדמה מאביו עוד בילדותו, החל את לימודי הייננות מיד עם שיחוררו מהשרות הצבאי. גידי אחראי על ניהול היקב וייצור היין מרגע הבציר ועד לתהליכי ההתיישנות המתקדמים ביקב לוריא מייצרים 12 יינות מחלקות הכרם הטובות ביותר בכל שנת בציר. היקב ממוקם במושב ספסופה-כפר חושן.
שילוב נדיר וייחודי של שכבות אדמת בזלת, טרה רוסה וגיר בחלקה אחת הביא להכרה בקרב אנשי המקצוע שמדובר בכרם איכותי ומבוקש ביותר. מכאן רעיון הקמת יקב Lueria לא איחר לבוא.
עומר סיידא היינן של היקב הסביר לנו במפורט על היקב, הענבים וסוגי היינות הנפלאים.
היום בלוריא עושים 13 סוגי יינות ממגוון זנים, חלקם מוכרים וחלקם יותר מיוחדים וחדשים יותר בנוף כמו ה-פינו גריגיו, רוסאן, סנגובזה, ברברה. היין שמאד פופלרי ונמכר ביקב לוריא בשנים האחרונות הוא יין רוסו מבלנד איטלקי (סנגובזה, ברברה), הינו בטעם שונה מהאדומים הישראלים הקלאסיים.
הארוחה כאמור הייתה מורכבת מתשע מנות שכל מנה לוותה ביין אשר הכי המתאים למנה המוגשת. אמנם היו תשע מנות אך שתינו הרבה יותר, משהו כמו 11 סוגי יין. פינקו אותנו עם מלא יין, רצו שנטעם כמה שיותר מהיינות המעולים של היקב.
השולחן היה ערוך כבר לכבודינו עם כוסות יין מצוחצחים, בקבוקי סודה קרים, סלט עשבוני עם חמוציות וסלט מירקות שורש.
בנוסף, שלושה סוגים של לחם שנפרס ומטבלים, פסטו, טפנד זיתים ירוקים, צ'ימיצ'ורי ושום קונפי.
ואלו המנות שאכלנו:
סביצ'ה דג ים, סביצ'ה מדג לברק טרי, פרוסות דקות של צנונית, פלפל ירוק חריף, תפוז דם ונגיעות שמיר, מלווה עם יין רוזה צונן, אחד מיינות הרוזה הטובים ששתיתי.
קרפצ'ו עם בלסמי מצומצם, תות, נענע,צ'ילי, נבטי צנונית, הוגש עם יין פינו גריג'יו, יין עם ארומות של פירות טרופיים, הדרים, פסיפלורה ופריחה.
חזה אווז עסיסי מלווה עם תפוד ומריחה של רוטב יין מצומצם שהיה מתקתק לצד יין לוריא רוסו, יין בעל בוקה עמוק, עשיר ועגול ומרגיש כפסיפס של טעמים וניחוחות פירותיים, הוא מתיישן כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות ומבוקבק ללא סינון.
כבד אווז עם ריבת שרי מעושנת, ביס מושלם כי מי לא אוהב כבד אווז רך כחמאה שמלווה בריבת שרי מעושנת, כמה מענג הביס הזה היה. אפשר עוד 10? הכבד אווז הוגש לצד יין רוסאן, יין לבן יבש בעל ניחוחות פירותיים ופרחוניים, צבע לימוני בהיר, גוף היין מלא, עשיר בטעמי הדרים, דבש ואגסים. טעמים טרופיים עם ארומות משגעות, קלאסי לקיץ הישראלי.
ביס כנאפה סלופי ג'ו עם טחינה וסילאן, ביס שמורכב מתחתית עשויה משיערות קדאיף קראנצ'יות בשילוב סלופי ג'ו מתקתק לצד יין קברנה סוביניון, יין אדום בעל גוף עשיר ומרקם אלגנטי ומורכב, היין מתיישן כשנה בחביות עץ אלון צרפתיות.
ירך עוף מפורקת בשום וטימין, מנה שמאד אהבנו. העוף היה שזוף למראה וקראנצ'י, כ"כ רך מבפנים שהארומה של הטימין
רוזמרין אפפה אותנו בריח משכר.
המנה הוגשה לצד יין שרדונה רזרב.
טטאקי סינטה עטוף בלימון פרסי גרוס, מנה שחובבי בשר הנא יאהבו. מדובר על נתח סינטה אדומה צרובה קלות ששטח הפנים נשאר ברובו נא שהשתדך לרוטב הדרים ולווה עם יין שיראז, בעל צבע סגול עמוק, גוף מלא,מרקם אלגנטי ומורכב.
רול צוואר בקר יחד עם צוואר טלה בלחם ארמני, מנה שממש "עפנו" עליה ומבטאת את כישורי הכנת הבשר של טל. מדובר על סוג של רול מלחם ארמני במילוי צוואר בקר עסיסי בבישול ארוך מלא בטעם. המנה לוותה עם יין גראנד ויטל, מיוצר מהענבים הטובים ביותר מהחלקות המובחרות בכרם יוסף סיידא. יין בעל גוף עשיר ומרקם אלגנטי ומורכב.
קינחנו עם עוגת רד ולווט Red Velvet, עוגה שהייתה פופולרית במטבחים רבים ברחבי ארה"ב בשנות ה-30. העוגה הגיעה בגרסה החלבית והפרווה לבחירת כל סועד. הקינוחים הם פרי יצירתה של נעמה רמוקר. העוגה הוגשה עם יין שרקיה, מיושן 36 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות. גוף מלא, מתקתק, ארוך בפה ומורכב. בציר מאוחר שיצר יין בסגנון פורט.
הייתי בהרבה ארחות של eat with ובארוחה הספיציפית הזו לא רק שנהנינו מארוחה טובה לצד יינות משובחים של יקב לוריא אלא ישבנו לצד אנשים מקסימים, האינטראקציה הייתה פשוט כייפית, נעימה ונינוחה. העברנו שם 4 שעות של אוכל טעים, שפע של יינות משגעים וחברה מעולה. אם אתם מחפשים לערוך אירוע עם חברים או המשפחה, ממליצה לכם בחום.
טל זוסמן, שף ובעלים של זאוס קייטרינג בוטיק.
ערבי אירוח על טהרת הבשר, ארוחות זוגיות, אירועי גריל ועוד.
מארח בסטודיו בתל אביב ומגיע לבתי הלקוחות ותוכלו לבנות תפריט מראש.
בקונספט הזה לא תצטרכו אפילו לצאת מהבית ולחפש חנייה, תוכלו לשתות כאוות נפשיכם.
קליק אתר ואתם באתר של זאוס - שף טל זוסמן: Www.zeuschef.co.il
טלפון: 0535658801
לינק ליקב לוריא: https://www.lueriawinery.com/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
לחיים (:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה