יום ראשון, 6 בספטמבר 2015

סילו איטלקית ים תיכונית בחולון

סילו בניצוחו של השף רובי פורטנוי (עם רזומה עשיר של מסעדות כמו בינדלה ומנטה ריי) שמה את חולון על המפה עם מסעדה מסעדה איטלקית עם השפעות ים תיכוניות ואפילו מזרחיות בפארק פרס מתחם "לה פארק" הכולל אפשרויות רבות לבילוי משפחתי, בית הופעות חדש ,שייט קיאקים באגם מלאכותי, מוזיאון הילדים ועוד. עיצוב המסעדה מדהים, מושקע, צבעוני ושמח, פייר אני הופנטתי כי זה בדיוק הטעם שלי. חלל המסעדה גדול עם ריהוט מעץ ונגיעות של צבעים אדומים וכתומים, (בדיוק ככה היתי מעצבת את בית חלומותיי) העיצוב מאד מזמין באוירה תוססת בוייב צעיר ,לא ממש רציתי לעזוב את המקום. בחוץ ישנה מרפסת גדולה,דק חיצוני רחב ידיים שמשקיף על אגם מלאכותי עם שולחנות לזוגות ושולחנות  עגולים לקבוצות, ספסלים ובר פתוח וכל זה בסמוך למזרקה שמעניקה למתחם כולו ניצוץ של חג בגלל  האורות הצבעוניים כמו בכריסמס.מענג לשבת שם בשעות הערב להנות מבריזה קלה,אוכל טוב ואוירה קסומה. במרכז המסעדה עומד טאבון מיוחד שיובא מאיטליה ונראה כמגדל מים שממנו יצאו מבחר של פיצות ומנות איטלקיות וכל הבצק נעשה במקום כמובן.

המקום שופע בעציצים שמשקשטים את המסעדה, במרפסת הם מגדלים עשבי תיבול כך שאם מישהו
חפץ בתה עם לימונית זה מיד אצלו בספל.













תחילה פתחנו את הערב בקוקטיילים מרעננים























הזמנו פוקאצ'ת סילו ,קרם חצילים וגבינה אפויה על מטבוחה. פוקאצה שנמשחה בשמן זית ורוזמרין 'קראנצ'ית ואוורירית עם מטבוחה שהיא יותר לכיוון רוטב עגבניות/פיצה עשיר עם גבינה שנמסה מעל, טעים מאד. 






סלט כוסמין ובורגול, מלפפונים, ארטישוק, עלי רוקט,זיתי קלמטה, לימון כבוש, טחינת דלעת וגרעיני דלעת , סלט קייצי ומרענן בשל הטעמים החזקים של הלימון כבוש (לאוהבי הז'אנר)






































המשכנו עם קובנייה דג קוביות בס  בלימון,בצל אדום, צ'ילי, בזיליקום אדום, בורגול, סלסת מנגו ופניני בלסמי, גרסת המקום לקובנייה דג,קציצות דג נאות עם עשבי תיבול, לימוני וקליל בזכות הלימון. בין ביס אחד למשנהו היה אפשר להרגיש חריפות נעימה שהפכה את הביס למושלם. לא כ"כ התחברתי לסלסלת המנגו המתוקה.











בגזרת הבצקים החלטנו להזמין לחמעג'ון עוף,עלי רוקט, בצל אדום , צנונית, טחינה וחצילים שרופים
העוף הוגש קצוץ בתיבול פיקנטי עם נגיעות של טחינה וקרם חצילים שרופים.מנה מיוחדת וטעימה.









החלטנו אחרי הבצקים לנסות את הרביולי רביולי דלעת ערמונים , גבינת סנט מור , מרווה , קרם חמאה , קוביות דלעת , שעועית ירוקה, עירית וזילוף מסקרפונה פסטו. הרביולי היה במרקם עדין ונעטף בקרם חמאה ,וקציפות המסקרפונה פסטו השלימו את הכל לידי ביס מושלם.









המשכנו עם טורטליני  בשר ,ציר בקר, שום, תימין, קרם סלרי ואפונת שלג לקרינבורים שביננו שנמשכים לבשר יש את הטורלטיני הנ"ל במילוי בשר בקר מפורק בציר של עצמו על קרם עדין של שורש סלרי ואפונת שלג שהוקפצה קלות במחבת ונתנה את הקראנצ'יות במנה.  קרם הסלרי היה קרמי ונעים.













מנה נוספת והפעם בניחוח ים תיכוני  קילשון סופלקי פרגית ירקות שורש צלויים, סלט של מלפפונים וסלרי, שורש סלרי ויוגרט פיסטוק. למרכז השולחן הגיע שיפוד פרגית עסיסית עם סלטון שרק נראה אסיאתי בגלל חיתוך הדק של המלפפונים השומשום אבל טעמו לגמרי ים תיכוני שופע בלימון, שאני אוהבת מ-א-ד .
הירקות הצלויים ובינהם התפו"א היו מצוינים, קראנצ'ים שזופים מבחוץ רכים מבפנים,תיבול פיקנטי עם עשבי תיבול.

























קיבלנו כמו כן פולנטה מטוגנת מצופה בפירורי לחם שהיתה פשוט מעדן.









הקינוחים של סילו נעשים במקום והם מוגשים ביד נדיבה ומאד טעימים.
התלבטנו בין עוגת הגבינה לשוקולד לבסוף הזמנו את שניהם. עוגת גבינה ניו יורק סטייל גבוהה שמוגשת על בסיס לוטוס קרמל מתוקה וקלילה עם אפרסקים ליד, היינו כ"כ מפוצצים מהארוחה שהיה קשה לנו לסיים.
(אוי רחמים עלינו) 







עוגת שוקולד עשירה בשוקולד מריר דבר שלא הכביד על המנה. כל ביס ממנה היה חלומי.












לסיכום, מסעדת סילו מיישרת קו עם מסעדנים שיוצאים מת"א ומביאים בשורות קולינריות לפריפריה
שמשוועת לאוכל טוב. האוירה נעימה , מחירים שפויים ושירות אדיב.


SILO

מתחם לה פארק - פארק פרס, חולון.

03-5733315




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה