יום שבת, 26 בספטמבר 2015

El Vecino בר יין ,בית בכפר בלב תל אביב


בקצהו הצפוני של אבן גבירול מסתתרת לה פינה קסומה, בר היין אל וסינו (השכן בספרדית) ועם שכן כזה מיד לאחר שתגלו את הגינה הירוקה ואת מרתף היינות אין מצב שתרצו ללכת ותחשבו מתי להגיע שוב. זו היתה אהבה ממבט ראשון, אל וסינו מעניק חוויה אחרת זאת כבר ניתן לראות בכניסה, העיצוב נעים וקלאסי עם ריהוט מעץ וחביות יין, כל אלו משווים למקום מראה רומנטי ואלגנטי. ניתן לשבת בפנים על הבר או בשולחנות הגבוהים ליד או במרפסת הפתוחה ובגינה שופעת ירק בעלת נישות קסומות, מרווח נעים בין שולחנות הסועדים, דבר שמקל ומאפשר ליצור שיחה אינטימית והמוזיקה ברקע נעימה, בווליום הנכון ולא מחרישת אזניים.המקום תפור בול לדייטים רומנטיים על דרינק ואיזה נשנוש על הדרך בין אם זה מנות ראשונות שמצוינות לחלוק בהן בסגנון טאפס בר וקריצה לברצלונה לצד היין ולשאר עיקריות טעימות. בקומת המרתף ישנה חנות יין שמציעה מעל 100 בקבוקי יין מכל העולם ותוצרת ישראלית,קיר יינות רחב ידיים המציע מגוון יינות במחירי חנות ובו ניתן לבחור בקבוק לשתייה במקום או לקחת הביתה. קיבלתי הדרכה צמודה ומפורטת מהצוות המקצועי והחייכני מאחר והתלבטתי רבות במה לבחור. ניתן לקיים ארועים בקומת המרתף ובו יש שולחן אבירים מפואר באוירה כפרית.

ישנה גם ויטרינה עם מבחר גבינות איכותיות ממעדניית הבוטיק ובקרוב תהייה גם ויטרינה לשרקוטרי. 


בחרתי ביין רוזה של יקב "סוסון ים" והחלטתי לעיין בתפריט שהציע מגוון לא מבוטל של מנות לצד היין.

התרווחנו על כסא הבר, היין העלה כבר סומק בלחיים ובהמלצת המלצרית הזמנו את מנת החציל חציל שרוף, טחינה אדומה וקרם פרש, פייר אני ממש לא רציתי להזמין את החציל כי חשבתי מה עוד יכולו לחדש לי במנת חציל וטחינה? כאילו ,לא נמאס כבר? ובכן המלצרית האירה את עיני שזו אכן מנת חציל קצת אחרת. החציל קלוי ומוגש על טחינה אדומה עם עגבניות ופלפלים וג'ינג'ר שנתן את החריפות. בשר החציל שנראה כמו טרטר נח לו על תלולית כתומה עזה ששבתה את עיני במיידי. המרקם היה נעים וטיפה חריף והחמיא מאד לבשר החציל שנקלה על האש התוצאה, ביס מאד מענג וטעים, אכן שונה בנוף החצילים הסתמיים מה80'S

המשכנו עם סשימי באלדי, דג נא, סלט טאבולה עם עשבים ואגוזים לצד קרם קולרובי, המנה יחידה שאיכזבה אותי במקום. נתחי הסלמון היו עסיסיים ובשרנים במרקם שמנוני ורך, מאד מגרים במראה אבל סלט הטאבולה היה קצת מריר והמנה הוגשה לצד קרם קולברי כי האבוקדו לא בעונה אז משהו שם לא עבד לי.

עם האוכל בא התאבון המתגבר אז המשכנו עם ברוסקטת סינטה, העישון והחיתוך נעשה במקום, מנתח סינטה מובחר והוגשה  עם איולי חרדל וירקות . מנה פשוטה שאהבתי בביצוע טוב וחוסלה חיש קל.

ברגע שקלטתי עם עיני הנץ שלי פולנטה בתפריט אין מצב שאני לא מזמינה, כי זה תמיד נשמע כמו מנה חמימה ומפנקת. פולנטת תירס טרי אספרגוס ומחית כמהין של אל וסינו היתה מצוינת ומדויקת בטעמים. כן התעייפנו קצת מהמילה מנחמת אבל היי, פה היא בהחלט מוצדקת, פולנטה טעימה ועשירת טעמים שהעלתה חיוך על השפתיים ואף גרגור הנאה. 

התלבטנו בעיקריות מה לקחת ובתור חובבת פטריות מושבעת מנת הניוקי צדה את עיני.
ניוקי פטריות, ניוקי עבודת יד על קרם פורצ'יני , אפונת גינה , שימאגי שמן כמהין ואגוזי לוז
הניוקי נעשה בעבודת יד במקום, היו במרקם אוווירירי ונעים ,פחות כבד ממה שאני מכירה וזוכרת ממקומות אחרים בקרם פורצ'יני עמוק ורחב טעמים עם טוויסט של פטריות שימאגי וטעמים אדמתיים מאגוזי הלוז.

אמנם היינו כבר שבעות, אבל היה צורך באיזה משהו מתוק שיסגור את הערב. בהמלצת המלצרית בחרנו בטארט שקדים ושזיפים, שגם פה הייתי מעט סקפטית כי הוא נשמע לי פשוט מדי, הרי שכל סוג של עוגת שוקולד נשמע כבד ומושחת יותר, אבל היה בא לי משהו אחר וקליל יותר משוקולד והבחירה היתה מצוינת. ראשית ברכות לקונדיטורית במקום (כאמור הכל מוכן באל וסינו ע"י קונדיטורית מוכשרת) הטארט מבצק פריך, קרם השקדים היה מופלא והשזיפים מעל היה תאווה לחיך. עוד חתיכה מהטארט, ביס מהגלידה, קראמבל שמקפץ על הלשון, כל אלו יוצרים קינוח טעים שסגר את הערב עם חיוך מספק.

לסיכום, שמחתי להכיר בר יין עם אוכל טעים ומושקע בוייב צעיר ותוסס, בית בכפר בלב ת"א, הכי כייף לשבת בחוץ לצד הירוק מסביב ,להתרווח בכסא להזמין יין, לגלגל שיחה, קריצה, חיוך וללוות את הכל באוכל טעים ליד. השירות אדיב והאוירה כייפית.

אל וסינו 

אבן גבירול 192 ת"א

03-5460679

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה