יום ראשון, 6 בספטמבר 2015

OLIVERY, איטלקית סיצלאנית בין המשובחות


לא ברור לי איך מסעדת אוליברי נעדרה בראדר הקולינרי שלי, לא יודעת אם זה בגלל שאני גרה בשוק לוינסקי שבדרום העיר ואולברי באבן גבירול ליד נורדאו שבצפון ת"א, כך או אחרת זה מחדל לא להכיר ולפספס את המקום הזה כי מדובר באהבה במבט ראשון.
אז בהמלצת חברה קולינרית הגעתי לאוליברי,ביסטרו איטלקי סיציליאני ביתי שמגיש מנות איטלקיות קלאסיות עם חומרי גלם איכותיים שמיובאים מחו"ל. עיצוב המקום יפה ונקי, בתוך המסעדה ישנו בר מעץ וכסאות גבוהים וטאבון במרכז להכנת מאפים, פיצות, לזניות וקינוחים.  שולחנות בפנים ובחוץ, הביסטרו גדול ורחב ידיים אבל עדיין שומר על אוירה כפרית ואינטימית.  אוכל איטלקי שמעורר זכרונות, געגועים או חלומות בהקיץ על רומא.פתחנו את הארוחה עם קוקטיילים מרעננים לשעת ערב,חברתי פתחה בקאמפשן Campassion כשמו כן הוא, קוקטייל כתום עז עם  קאמפרי טריפל סק,תפוזים ופסיפלורה, אני בחרתי במוחיטו רום , סוואר , לימונים ונענע. 
תחילה קיבלנו לחם סיצליאני עם שמן זית, מלח גס ופנכה של שמן זית, עגבניות מרוסקות ושום קונפי. המאפה היה טרי וחם, היה נהדר לטבול ולנגב את השמן ורסק העגבניות ולנשנש מהשום. 

התפריט ממש רחב והכל נשמע טעים ומפתה אך חייבים לקבל החלטה,על סמך תחושת הבטן             הזמנו כרובית וניוקי ברוטב שמנת וגבינה כחולה  .                                                               
אמנם מנה קצת כבדה לפתוח איתה בראשונה אך כ"כ טעימה,שופעת שמנת ורוקפור
שמלטפת בחריפות עדינה וסמיכה את הניוקי הרך והכרובית. מגניפיקו !
  

בשביל לאזן ולרענן את החך הזמנו סלט רחוב סיצליאני ,עלי רוקט,שרי צבעוני ,צנוניות, זוקיני,לבבות ארטישוק,בצל סגול, גבינת עזים ובלסמי מצומצם.   סלט שהמרכיבים בו נבחרו בקפידה, לא עוד עלי חסה אלא עלי רוקט טריים, מבחר עגבניות לבבות ארטישוק וגבינת עזים במליחות עדינה ובשילוב עם בלסמי איכותי יצר סלט קליל ומרענן.                  



























בגלל חיבתנו לארטישוק מנת הרביולי ארטישוק קרצה לנו עד מאד
ארטישוק עבודת יד במילוי ארטישוק , פרמז'ן ובזיליקום ברוטב יין לבן, ארטישוק , עגבניות חצי מיובשות , זיתי קלמטה ונגיעת שמנת. מנה שכל ביס ממנה היה פשוט ח ל ו ם. הרביולי היה במרקם ענני, כה אוורירי ורך במילוי ארטישוק חמצמץ ברוטב עדין שמחליק בפה.



מנה שאני רואה עצמי חוזרת שוב ושוב רק בכדי להזמין את המעדן המופלא הזה.     
המשכנו עם פיצת ארטישוק . הפיצה ממתכון מכפר בסיציליה, בצק הפיצה היה דק ,התוספות היו בשפע אך נעדר ממנה מעט מרוטב העגבניות ואני היתי מוסיפה עוד שום, אנחנו לא אנשים שמפחדים משום. נהפוכו,כמה שיותר שום , מבושם יותר טעים ומשדרג טעמים.
קינחנו בעוגת גבינה קרם גבינה, קראמבל וניל, מוגשת לצד שוט פירות יער ושוט אספרסו שוקולד 
                                  



אנחנו אוהבות עוגת גבינה אז הבחירה היתה די פשוטה וברורה לכל ,העוגה הגיעה בתוך כוס זכוכית שקופה עם קרם גבינה עשיר ומתוק אך לא מדי (מעלה מאד חשובה,כי יותר מדי מתוק מכביד ולא נעים) עם קראמבל וניל שנותן את הפריכיות בין ביס לביס, פעם ברוטב אוכמניות חמצמץ וופעם אחרת ביס ברוטב אספרסו שוקולד מריר יותר. קינוח לכאורה פשוט בביצוע טעים ומצוין. 

לסיכום ,שמחתי לגלות מסעדה איטלקית שאמנם לא חדשה אבל בהחלט חדשה ומפתיעה בעבורי,בעלת  תפריט רחב, מטבח איטלקי איכותי באוירה משפחתית . נראה לי שזו תהפוך בקלות למסעדת הבית שלי.לא ברור לי איך פספסתי את הלזניית ערמונים ופטריות, נשמעת כמו מנת חובה במסעדה.   מנה מומלצת וחובה בעיני זו מנת הרביולי ארטישוק שאסור לפספס !! 


 אוליברי
אבן גבירול 137 תל אביב
03-5446076                                             
                               
                                                                                                                                                                                                                                                                 


                                                            


                                                              
                                                                                                                               



                                  








































































































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה