יום שבת, 9 בדצמבר 2017

Kiyoshi Sushi & Bar במתחם הקניות בקיבוץ גבעת ברנר

שמחתי שקיבלתי הזמנה למסיבת הפתיחה של Kiyoshi Sushi & Bar
כי סושי זה משהו שתמיד יש לי חשק לאכול ולהתנסות בדברים חדשים. 
מדובר במסעדה אסייתית אותנטית חדשה שנפתחה במרכז הקניות החדש של קיבוץ גבעת ברנר. המסעדה בבעלותם של שי אטיאס מי שעומד מאחורי ההקמה וההצלחה של סושי בר בזל המיתולגי בת"א ,אכלתי שם מספר פעמים ומאד נהנתי מטריות המרכיבים והמנות המיוחדות. שי מתמחה 
בהכנת אוכל יפני/אסייתי מסורתי ועדי מלמד בעל נסיון רב במטבח האסייתי שאחראי על התקנת המנות במסעדה,לראות אותו מגלגל את הסושי זה קסם. ובל נשכח את נאור מלכה שאחראי על בר הלילה והכנת הקוקטיילים. 

תפריט רחב עם מנות נהדרות במחיר אטרקטיבי למדי. אז מה בתפריט? מנות פתיחה חמות או קרות,טצוקמונו ירקות בתחמיץ, ספרינג רול במילוי ירקות שורש,גיוזה-כיסוני בצק צרובים על הפלאנצ'ה באידוי קל מוגשים עם רוטב פיקנטי,מבחר סלטים טריים,מרקים,מיסו ב-14 ש"ח וראמן ב-45 ש"ח. מוקפצים,יאקיסובה מאטריות ביצים,ירקות בסגנון יפני וניתן לבחור את הבסיס לירקות מטופו,עוף,בקר או סלמון,מנות קלאסיות אחרות כמו פאד תאי,פאד קפאו-בשר טחון מוקפץ,אורז מאודה וביצת עין. מתפריט הסושי,סשימי במספר וראציות, קונוס סושי,מבחר רולים מיוחדים,סנדוויץ' וקומבינציות סושי. ישנן מנות בתפריט שמסומנות כמתאימות לטבעוניים,צמחוניים,ללא גלוטן ומידת חריפות המנה.
למסעדה תפריט מגוון שנשען על חומרי גלם טריים ואיכותיים,דגים משובחים ובטעמים אותנטיים.

פתחנו את הערב עם קוקטייל שנאור רקח,קמפוז,קמפארי תפוזים,ג'ין פסיפלורה,ליים,54 ש"ח. קוקטייל די מרשים,טעים וצבעוני שהוגש בכוס גדולה. ביקשתי שלא יהיה כ"כ חזק מבחינת האלכוהול וכך אכן קיבלתי אותו. חששתי מעט שארגיש במרירות של הקמפרי אך המתיקות של הפסיפלורה השתלבה נהדר בקוקטייל, מתוק במידה נכונה. 

אט אט החלו לזרום המנות הראשונות,סלט נודלס,אטריות שעועית ,טמאגו,שיטאקה,מלפפון,אצות ווקאמה וג'ינג'ר כבוש בוינגרט שומשום,31 ש"ח. גרסה טובה לסלט אטריות שמככב בהרבה סושיות,האטריות פריכות ונגיסות,החביתה הוסיפה מעט מתיקות קלה,הפטריות בשרניות והרוטב די טעים. בנוסף,סלט אצות ומלפפונים, אצות וואקמה מלפפונים ואטריות שעועית,מוגש עם ויינגרט סויה ושומשום קלוי,31 ש"ח.



ממשיכים עם סשימי סלט,רצועות סלמון,טונה,מוסר,אבוקדו, טמאגו ומלפפון על מצע עלי חסה פריכים ברוטב פיקנטי,42 ש"ח. סלט מאד מרענן שמורכב מעלי חסה טריים,מבחר דגים נאים וטריים שמשתלבים נהדר עם הוינגרט הפיקנטי,ג'ינג'ר הכבוש ושומשום שפוזר מעל שמוסיף מעט קראנצ'יות.

גיוזה,כיסוני בצק צרובים על הפלאנצ'ה באידוי קל,מוגש עם רוטב פיקנטי. על מגש מוארך קיבלנו חמש גיוזות,סהרוני בצק מאודים ומטוגנים מבצק דק,גיוזות טעימות ופריכות במילוי ירקות השתלבו נהדר עם הרוטב שהיה מעט חריף שזלג עליהן ועם סלט הכרוב שהוגש מתחתיה,מנת פתיחה מצוינת. 

בתפריט ישנם שני מרקים,מיסו ב-14 ש"ח ומרק ראמן,ציר עוף בניחוח כרישה וג'ינג'ר,אטריות ביצים,רצועות פרגית,נבטים,בצל ירוק וביצה קשה,45 ש"ח. אנחנו קיבלנו את הראמן בגרסה האישית והמוקטנת שהתאימה לכל סועד בשולחן כאשר התמחור לראמן הוא בקערה גדולה יותר שזה בעצם ארוחה שלמה,יש בו ציר מרק,ירקות,אטריות וחתיכות בשר. המרק היה עשיר בטעמו,הציר היה טעים ורצועות הפרגית היו עסיסיות. הירקות והאטריות השתלבו נהדר במרק,מאד מנחם ומחמם לערב זה ובכלל.

מבחר הדגים הנאים בויטרינה מוכנים להכנת המנות. 

בגזרת הסושי החלו להגיע מנות מפתיעות וטעימות למרכז השולחן. 
גונקאן סושי,ארבעה סשימי סלמון עוטפים כדורי אורז במילוי טרטר דגים 48 ש"ח. איכות הדגים שוב ניכרה לטובה,כדורי אורז עטופים בדג סלמון טרי עם טרטר דגים מעל,כל ביס מהם היה הנאה צרופה.
טאטאקי,טונה צרובה עם טוגרשי בליווי רוטב פונזו,55 ש"ח. מנה אלגנטית ועדינה,פרוסות טונה טריות שנצרבו לזמן קצר ושמרו על הטריות ורעננות בשר הטונה שנותר אדום בוהק ולא מבושל,טונה שומנית שנמסה במגע עם הלשון הוגשה בליווי סלט אצות ברוטב מיסו שומשום. 



עדי מלמד ברגע התקנת מנות הסושי המושקעות: 
המשכנו עם מבחר רולים של סושי שהיו מאד טעימים,דגים ברמה טובה,ירקות טריים ואורז עשוי במידה הנכונה,בקיצור רולים כייפים לאכילה. סאנרייז,רול במילוי סלמון,מלפפון,עירית מעל סלט ספייסי סלמון ושחלות לימון. סלמון שומני שנמס בפה עם עירית שפוזרה מעל הסלט הספייסי סלמון שהוסיפה קראנצ'יות חביבה. ריינבאו רול,סלמון, אבוקדו בעטיפת סלמון,טונה,דג לבן ואבוקדו. רול צבעוני המשלב שלושה דגים נאים ואבוקדו שהוא בשל במידה המדוייקת.  ספיישל סקין,סלמון סקין,מיונז יפני,מלפפון,עירית בעטיפת סלמון ואבוקדו עם רוטב טריאקי. כמו כן נהננו ממנת ספיישל לא כ"כ קלאסית, בום מוסר, מוסר,כוסברה, עירית עטוף אבוקדו, צ'ילי אדום ופלחי לימון. מרכיבים שלרגע הזכירו לה את המרכיבים לדג מרוקאי, לגמרי רול בטעם שונה מהמוכר וממה שאנחנו מכירים. מעל רול הסושי הונחה פרוסת לימון קטנה שהעניקה את החמיצות שלה שמאד החמיאה לבשר הדג הלבן. בסה"כ קיבלנו פלטה עם מבחר דגים נאים יפים במיוחד הטונה והסלמון עזי הצבע,ניחנת יד נדיבה בביצוע הרולים.



הרול האחרון היה מפתיע במיוחד, גונקאן איקורה עם ביצת שליו. כדור אורז עטוף באצה ומעליו ביצי דגים מתצפצות בפה ומעל ביצת שליו. אהבתי את הרול הזה אבל נראה לי שמי שאוהב חלמון ביצה נא שמתפוצץ היה מתמוגג מאושר ונהנה יותר (:
לפי החיוך של חבריי לשולחן אפשר להכריז כמנה מנצחת. 



לסיכום,נהננו ב-Kiyoshi Sushi & Bar מתפריט סושי מגוון עם ספיישלים מפתיעים וטעימים מחומרי גלם טובים החל מרולים קלאסיים עם סלמון וטונה ועד לרולים "מערביים" המשלבים גבינת שמנת או סלמון אפוי וחמאת בוטנים. השירות היה לבבי והמנות היו נדיבות. 


*קרדיט תמונות, סילבי כליפה היקרה. 




Kiyoshi Sushi & Bar

מתחם קניות גבעת ברנר 

מאחורי תחנת דלק סד"ש 

08-9330009

שעות פעילות:ימים א' - ה' : 12 - חצות. 
יום ו' 12:00 עד שעה לפני כניסת השבת. 
מוצ"ש - שעה אחרי צאת השבת ועד חצות.

כשר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה