יום חמישי, 8 בנובמבר 2018

BISTROT BAKERY - לחם וחברים-מאפייה ובית קפה בניחוח צרפתי בלב תל אביב


חברה שלי גרה ברחוב בוגרשוב מעל בית קפה בשם " לחם וחברים" המשלב מאפייה עם כל הפחמימות הטובות,היא אומרת שהריחות בבוקר משכרים בטירוף,הרי שאין דבר יותר מרגש ומגרה לקום בבוקר לריחות האפייה והלחם. יש שם קרואסונים טריים,מבחר עוגות ועוגיות ושאר מאפים צרפתים אשר מציתים את הדמיון ולא נותנים לו מנוח ומרגוע עד שמגיעים לסיפוק. אז אחרי כ"כ הרבה סיפורים אודות המקום קבעתי איתה ב"לחם וחברים" מיד אחרי העבודה.

"לחם וחברים" ממוקם ברחוב בוגרשוב,רחוב מרכזי הומה אנשים בעל אוכלוסייה מגוונת ועם נוכחות דומיננטית של הרבה צרפתים. הרחוב מלא במסעדות,מכולות,מעדניה,חנויות לחם ובתי קפה בבעלות עולים חדשים מצרפת. המאפיות ובתי הקפה מעניקים לרחוב ניחוח צרפתי. מאחורי "לחם וחברים" עומדים זוג עולים מצרפת בשם ארי בן הרוש ואיזבל אזולאי. הם מביאים מורשת הלחם שהגיעה איתם מצרפת,שימוש וידע על תרבות אפיה וקונדיטוריה הישר מפריז. למקום קוראים "לחם וחברים" בגלל האווירה שהבעלים מכוונים ושואפים שיהיה במקום,מפגש בין חברים ולחם שזה האוכל הבסיסי שיחבר בין כולם.
"לחם וחברים" משלב בין בית קפה,מאפייה ובר יין, מקום בו אפשר לפתוח בו את הבוקר עם לחמים טריים ומיוחדים ומאפים צרפתים מתוקים כאשר בשעות הערב אפשר לשבת בגינה מוקפת צמחיה ירוקה וליהנות מאווירה קלילה עם כןס יין בנחת ושפע גבינות. במאפיה תמצאו מבחר מאפים צרפתיים ופיטסרי,עוגות וקינוחים אשר מוצגים בוויטרינה,קרואסונים שונים כמו חמאה ושוקולד, קרואסונים מלוחים, בריושים במילויים כמו פירות או קרם לימון ועוד.

קישים טריים במילויי גבינות וירקות,טארטים,מגוון גדול של לחמים, פוקאצ'ות וכמובן איך אפשר בלי בגט צרפתי קלאסי.

המטבח "בלחם חברים" משלב בין ביסטרו צרפתי לסגנון ישראלי, אז אפשר להנות בבוקר ממאפה פטיסרי מתוק עם קפה ממש כמו בצרפת או להתפנק עם ארוחות בוקר צרפתיות וישראליות כאשר בשעות הערב הופך המקום לבר יין קליל עם מבחר יינות ישראליים וטאפאסים מלחמים שנאפים במקום שכל הלחמים הם לחמי מחמצת לצד גבינות מקומיות. עוד בתפריט פסטות טריות, סלטים וכריכים שהכל מוכן במקום. התפריט אגב משתנה בכל יום:

כשהגענו התיישבנו בגינה המשקיפה על רחוב בוגרשוב האורבני כשהשולחנות מתהדרים במפות משובצות בסגנון צרפתי קלאסי באויירה נעימה עד מאד. זה שרב הסועדים דיברו בצרפתית רק הוסיף לאווירת החוץ לארץ.
אז פתחנו את הערב עם יין לבן ישראלי וקיבלנו מנת לחם,שחור טרי ופריך שהוגש עם עם חמאה בטמפרטורת החדר, הלחם היה שזוף, מגרה, קראנצ'י וטעים, איך אומרים בצרפתית SUPER!
הזמנו קרוסטיני ברי שהורכב מבגט שנחצה לאורכו לשניים ונמרח עם חמאה,מעליו הוסיפו גבינת ברי שנמסה מעל,חתיכות מנגו טרי ומתקתק ומעט בצל ירוק. מנה ראשונה פשוטה,סופר מגרה וטעימה. מרגישים את הקראנצ'יות של הבגט הטרי והשילוב עם עם חמאה וגבינת הברי שנמסה הרי זו חגיגה מופלאה !
הזמנו פילה דג לברק שהוגש עם ירקות צלויים. מנת דג שהייתה מושלמת, ניכר כי הדג היה טרי, בשר הדג היה לבן ורך. הדג הוגש עם פלח לימון והוגש על מבחר ירקות צלויים בדמות ארטישוק ירושלמי,גזר ותרד בזיגוג רוטב בלסמי. אהבתי את כל התוספות מסביב,הכל טעים ומושקע עד הפרט האחרון. הדג הוגש עם קערת סלט ירוק רענן ליד.
קינחנו איך לא באחד מהקינוחים המופלאים אשר מוצגים בויטרינה העשירה שהכל כאמור מוכן פה במקום,יש הרגשה באוויר של פריז. הכל נראה כ"כ מגרה ומפתה ובינינו איך אפשר להישאר אדישים כשהויטרינה מלאה במיטב המטעמים. בחרנו במאפה צרפתי קלאסי בשם Paris Brest. המאפה הנהדר הזה נוצר לפני יותר ממאה שנה בפריז והוא נועד להנצחת מירוץ האופניים שבין פריז לברסט ועל כן צורתו העגולה שמזכירה גלגל אופניים. פארי ברסט במילוי קרם מוסלין פרלינה עשוי מבצק רבוך שאופים בצורת טבעות והמילוי המסורתי הוא קרם מוסלין פרלינה. המאפה קושט במעט שקדים פרוסים ומעליו פוזרה מעט אבקת סוכר. מאפה מתוק ונהדר,התענגתי עליו על כל ביס וביס, צרפת זה פה


לסיכום, אם אתם מחפשים להתפנק עם מבחר עשיר של דברי מאפה טריים בדמות לחמים טריים ומאפי פטיסרי צרפתים מתוקים זה המקום בשבילכם. אם בא לכם משהו מעבר אז יש גם ארוחות בוקר,מבחר כריכים ותפריט ערב משתנה באווירה נעימה,טעים פה ועושה חשק לחזור שוב,בקיצור ממליצה בחום !
 

"לחם וחברים" צרפת פינת בוגרשוב (: לחם וחברים בוגרשוב 27, תל אביב 03-5256611 *כשר לינק לעמוד "לחם וחברים" בפייסבוק: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010566137305
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה