יום רביעי, 14 בנובמבר 2018

סדנאות השף במסעדת סילו

את מסעדת שבפארק פרס חולון סילו אני כבר מכירה ואוהבת מזה כמספר שנים, מגישים פה אוכל איטלקי בביצוע טוב ומוקפד ע"י השף טל כהן, המנות גדולות ובתמחור סביר. לא היה מישהו שהמלצתי ללכת לפה ולא היה מרוצה גם מגודל המנות ובעיקר מהטעם. לאחרונה התחילו לקיים סדנאות בישול עם השף טל כהן. בתור פודי מושבעת לא יכולתי לפספס את ההזדמנות ללמוד מהמתכונים של השף של סילו - כבוד !


מיד כשהגעתי למסעדה המלצרית הובילה אותי אל שולחן נגרים מלבני שהיה כבר ערוך לכבוד באי הסדנא ממול הטאבון העצים של המסעדה:

הסדנאות בסילו עם השף טל כהן הן חווייתיות, מלמדות וטעימות. בסדנאות למדנו להכין מגוון מנות מפתיעות, מבחר מרקים ותבשילים ונהננו על הדרך מאווירה נפלאה, כל מיני טיפים מקצועיים של השף ויין משובח.

חברותיי ואני השתתפנו בסדנת בישול של מרקי חורף מפנקים לצד תבשילים וקדירות עשירות של עוף,בשר, דג,קטנייה ויר וירק. כל המצרכים כבר היו ערוכים מבעוד מועד ובשעה 18:00 בדיוק התחילה הסדנא:


לאחר סבב היכרות קצר בין המשתתפים השף טל כהן התחיל להדגים הכנת מרק עוף אסייתי שהוכן עם ירקות,פרגיות טאץ' ותיבול אסייתי:


הרגע הזה לפני שמסירים את הנייר הכסף שאגר את הנוזלים והריח של מרק העוף והירקות אופף באוויר:

עם המרק נשנשנו פוקאצ'ות עם פרמז'ן שנאפו זה עתר היישר מהטאבון של המסעדה:


כל ציר מרק ירקות טוב מתחיל עם ירקות טריים:
השף המשיך למתכון נוסף מרק קרם חצילים שהיה אחד הטעימים שאכלתי והוא גם מוגש בתפריט של המסעדה,מרק במרקם קטיפתי שפשוט אכלתי את הכל עד שלא נותר כלום בקערה שלי (:
וזה המתכון - נכתב ע"י סילבי כליפא:
מעולם לא ראיתי כזה בלנדר ענק וזה מה שמשתמשים בו במסעדה, קטן משהו (:
והמתכון הבא היה קרבונדה, תבשיל בלגי שמכיל בשר,ירקות וביר , תבשיל חורפי מאד מנחם ללילה קר :
צילומים מתוך שלבי הכנת הקרבונדה:
השלב בו מורחים חרדל על הטוסטונים ומניחים מעל התבשיל שיספוג את הכל:
התוצאה הסופית של תבשיל הקרבונדה - כמה טעים ומנחם בצלחת, חתיכות בשר עסיסי ברוטב עשיר וטעים:
ממשיכים עם תבשיל עגבניות,בשר, חומוס ונענע:
שלבים בהכנתו:


והתוצאה הסופית נהדרת,תבשיל טעים ועשיר שהוגש על אורז, עלי הנענע הטריים הוסיפו רעננות וקלילות למנה:

ממשיכים למתכון של מרק דגים שאני אישית מאד אוהבת והופתעתי לגלות כמה קל הוא להכנה:
שלבים בהכנתו:



הכנת מרק אחרון חביב,מרק ירקות ועדשים שחורות:


תמונות מתכונים של סילבי כליפא. לינק לסדנאות באתר של סילו: http://www.silo.co.il/
לשונית מצד ימין ניתן לראות פרטים על הסדנאות בלשונית "ערבי נושא". פרטים ומחירון: • סדנה לקבוצה של 10 אורחים, כוללת שי, שתייה קלה ויין, קינוח ושתיה חמה. • כל סדנה כוללת הכנה של 7 מנות. • 190 ש"ח לאדם. • הסדנאות בסגנון כשר, כאשר לרוב המוחלט של המנות הלא-כשרות תינתן אלטרנטיבה כשרה וטעימה. • הסדנאות יערכו למשך שעתיים בין השעות 18:00 עד 20:00 • ביטול עד 72 שעות לפני מועד הסדנה – החזר כספי מלא, לאחר מכן לא ניתן לבטל אך ניתן למכור/ למסור את הכרטיסים. • תשלום באשראי מראש. • ייתכנו שינויים בלוחות הזמנים בהודעה מראש. • ייתכנו שינויים במנות בהתאם לשיקולי מלאי טרי ומשתנה. • ט.ל.ח ההרשמה מראש בטלפון - 03-5733315

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה