יום שישי, 4 בינואר 2019

"בלה"-מסעדת שף איטלקית ים תיכונית עם אוכל משגע ונוף מדהים בעמק יזרעאל


מסעדת בלה היא מסעדת שף איטלקית -ים תיכונית השוכנת בכניסה למושב בית שערים שבעמק יזרעאל במסעדה אוכל איטלקי, בשרים, דגים ופיצה. המסעדה בהחלט מנפצת את כל הסטיגימות שיש גם אוכל טוב וטעים מחוץ לגבולות תל אביב. מסעדת "בלה" הוקמה על ערכים של חברות ומתגאה בחיבור החזק עם אנשי העמק וחומרי הגלם הבאים ממנו. אחרי שטיילנו בעתיקות בית שערים נהננו מאוויר טוב והרבה ירוק בעיניים הרי שאי אפשר שלא להתפעם מכל הירוק והשלו בעמק יזראל. היה בהחלט שווה לצאת מהמרכז לצפון היפה גם בגלל הנופים ובטח שככ טעים במסעדה.


מסעדת "בלה" שוכנת בתוך מבנה עץ וסביבה גן רחב ידיים מרהיה ביופיו וממנו נשקף נוף עוצר נשימה המזכיר מצד אחד את האווירה הייחודית של העמק- השדות הירוקים, היבולים ותחושת הכפריות ומצד שני בעל ניחוח ואווירה של אזור טוסקנה, עם כרם בגן. בדיוק אמרתי לסילבי שזה הזכיר לנו את הטיול המקסים שלנו בטוסקנה כשישבנו ואכלנו במסעדה איטלקית דומה לזו בלב היער. בדיוק ירד גשם ושטף את הכל,והכל ירוק ובוהק והאווירה פה פסטורלית ורומנטית.



"בלה" היא מסעדה עגולה ויפה טובלת בנוף ירוק שנשקף מבעד לחלונות הגדולים במסעדה באווירה מיוחדת של העמק. החלל בה רחב ידיים והיא מעוצבת בסגנון כפרי.

ויש גם בר גדול:

"בלה" היא מסעדה איטלקית-ים תיכונית שמביאה לעמק את האוכל המסוגנן והמצוין כמו זה שבתל אביב. על התפריט אמון השף עידן ליפשיץ אשר בחר לחזור לעמק יזרעאל לאחר שנים בהן התגורר בתל אביב שם שימש כשף תפעולי במסעדת "טוטו" הנפלאה ועטורת השבחים. שף עידן הביא איתו ניסיון עשיר ממסעדות קודמות בהן עבד והוא מיטיב לשלב בין תוצרת עמק יזרעאל להשפעות של מטבחים שונים,והתוצאה מופלאה ! אחרי שטעמתי מכל המנות ואהבתי את כולן (בחיי שאני לא משוחדת באמת הכל היה נהדר! ) ניכר שהוא הביא עימו סטנדרטנים של מקצוענות ויצירתית כי האוכל מושקע וטעים. החב'רה פה בצפון מעל לכל ספק ניפצו את את המוסכמה הגורסת שאין אוכל טוב מחוץ לתל אביב אז וואלה יש ובגדול את "בלה" בעמק יזרעאל בצפון אז עכשיו בואו בהמוניכן (:

התפריט מגוון ומשלב מטבח איטלקי לאגן הים התיכון וחיבור לעמק יזרעאל, ניכר כי בכל המנות משולבים תוצרי העמק של חקלאי האזור חומרי הגלם האיכותיים שבו וההשפעות הקולינריות הקיימות בו. מעבר לחיבור של מסעדת "בלה" עם העמק היא מביאה אליה את תל אביב בטוויסט ים תיכוני שהשף מביא איתו. תמצאו בתפריט מנות דגים טריים,בשר וירוקים ועד מנות איטלקיות מובהקות כמו פיצות ופסטות טריות הנעשות במקום בעבודת יד.

בהמלצת המלצרית החביבה בחרנו להתחיל את הארוחה עם יין קר וצונן, אני בחרתי ביין רוזה צרפתי קלאסי במיטבו לה ז'אמלה סינסו, יין מזן ענב סינסאו (Cinsault),צבעו ורו בעל יובש מצוין,רעננות רבה,פרי טוב ואיזון נאה. הזוגי של חברתי בחר ברופינו פינו גריג'ו ,יין לבן מרענן במיוחד המגיע מאזור פריולי שבצפון מזרח איטליה. יין לבן יבש מורכב מזני ענבים- פינו גריג'ו וצבעו זהוב בהיר בעל ארומות של פרחים לבנים, תפוח צהוב, אגס ומעט מינראליות האופיינית לזן.

עושות לחיים עם נוף כזה מדהים בחוץ, טוסקנה כבר אמרתי :

פתחנו את הארוחה עם הפוקצ'ה של בלה שהוגשה עם מטבלים. קיבלנו לשולחנינו פוקאצ'ה עם רוזמרין חמה וטרייה שיצאה הרגע מהטאבון ונמשחה עם שמן זית מעל בליווי פנכות עם עגבניות מרוסקות,שמן זית איכותי וטבעות צ'ילי, איולי משובח וזיתים.


עוד לגימה מהיין הנפלא והנה הגיע פינוק מהמטבח בדמות ארבעה שוטים של מרק ארטישוק ירושלמי בקציפת כמהין,מרק עשיר,טעים ומענג בטירוף,התנחמו בטעמיו אחרי כל הגשם בחוץ.

חלקנו מספר ראשונות: ארטישוק על הפלנצ'ה,קרם שמנת חמוצה,שקדים קלויים, מעט זיתים שחורים,אורגנו ופרמז'ן. מנת פתיחה מעולה וטעימה מתכתבת עם האוכל בתל אביב מבחינת הנראות ועידון הטעמים וגדולה פי 2 ממה שהייתי מקבלת במסעדה בתל אביב. על צלחת עגולה שקופה קיבלנו שישי ארטישוקים עסיסיים צלויים על הפלאנצ'ה שהונחו על תלולית של קרם שמנת חמוצה עם שקדים קלויים וקראנצ'יים מעל ועלי אורגנו טרי בעלי נוכחות וטעם, מנה מופלאה !

הילדה רצתה פיצה והילדה קיבלה פיצה,ביננו גם המבוגרים נהנו. פיצה בלה,רוטב עגבניות,מוצרלה,פרמז'ן,עלים ירוקים וצ'ילי טרי. הפיצה הייתה מ-א-ד מוצלחת, פיצה מבצק דק עם רוטב עגבניות טעים ועשיר שהוגש בנדיבות מעל הבצק ושפע גבינת מוצרלה, עלי רוקט רעענים,צ'ילי טרי ולסיום סיומת הוסיפו גילופי גבינת פרמז'ן.
המשכנו עם קריספי קלמרי שהוגש עם סלט אבוקדו חתוך גס,טרי ובשל מתובל בהרבה לימון לצד איולי צ'יפוטלה חרפרף ושמנת חמוצה, חגיגת טעמים בפה, אהבתי את הניגודיות בין מרקם האבוקדו הרך לקראנצ'יות של הקלאמרי המטוגנים,מנה מעולה ! מעורב דגים,לאפה ביתית, דגים קצוצים, עגבניות,שום, בצל גריל, יוגורט טחינה, סחוג וצ'ילי טרי,מנה שכל יושבי השולחן "עפו" עליה. מנת דגים מסעירה, על לאפה ביתית הונח מעורב דגים שנקצצו ועורבבו עם סלט עגבניות ושום בשילוב יוגורט טחינה ועלי אורוגולה טרייים.,מנה פרשית סופר טעימה !
המנות הראשונות היו די גדולות ומשביעות אז החלטנו לחלוק 2 עיקריות בין ארבעתינו. ראיתי בתפריט מנת ניוקי ערמונים שגם המלצרית המליצה עליה רבות וזו אחת ממנת הדגל של המקום אז כמובן שהזמנו אותה: ניוקי ערמונים וכמהין,חמאה מלוחה, מרווה ופרמז'ן. הניוקי חמאתי,אוורירי וקליל שהשתלב עם ערמונים שלהם טעם אדמתי מתקתק,שפע פרמז'ן ומחית כמהין, מנת חובה במקום !

הדגה ב"בלה" טרייה מאד ואני מאד אוהבת דגים אז לא מן הנמנע שהזמנו פילה דניס בחמאת ערמונים,אספרגוס צלוי, עירית טרייה ופירה. על צלחת עגולה קיבלנו נתח מפולט של דג דניס טרי שנצלה והותקן כראוי, עורו של הדג היה קריספי ובשרו היה רך ועסיסי ששודך לרוטב חמאת ערמונים מתקתקה לצד פירה קרמי ואוורירי ואספרגוס נגיס. מנה בטעמים מיוחדים , אהבתי מאד את הרוטב שהיה לא שגרתי וטעים במיוחד.
אחרי אתנחתא קלה של שיחות קולחות בשולחן הזמנתי סיידר חם עם מקל קינמון הרי שזה מושלם לימי החורף הקרים (:

בחרנו לחלוק 2 קינוחים, האחד-קינוח ״שוקולד שחיתות״, עוגת שוקולד עשירה וחמה,גנאש שוקולד חלב-קרמל,טראפלס שוקולד לבן וכדור גלידה וניל. כשמה כן היא מושחתת -עוגת שוקולד עשירה וחמה הפינוק האולטימיטיבי כשבא להתפנק ולהתפרע על קינוח שוקולד מתוק ומנחם. באופן מפתיע היא הייתה קטנה אבל בהתחשב לכל מה שאכלנו שאפילו המנות הראשונות היו כה גדולות,טעימות ומשביעות אז זה לגמרי סגר פינה את הקטע של הקריווניג למתוק. מה גם היינו ארבעה ונהננו בנוסף מ-פבלובה, שכבות מרנג עם קרם פטייסר,רוטב פירות יער,פירות העונה ונענע, אחת הפבלובות הטובות שאכלתי. ראשית צורת הגשתה הייתה מאד צבעונית ומגרה,על צלחת עגולה שקופה קיבלנו מעין עוגת פבלובה אישית שהורכבה משכבות של מרנג פריך עם קרם פטיסייר עשיר,רוטב פירות יער חמצמץ שנזל מעל הכל ובשילוב פירות טריים כמו קוביות קיווי ותותים ונענע שהוסיפה פרשיות למנה. התענגנו על כל ביס וביס !


לסיכום, זו הייתה ארוחה מופלאה במסעדה "בלה" בבית שערים השוכנת במבנה עץ וטובלת בגינה ירוקה. נהננו מהעיצוב הכפרי במסעדה ומהנוף הירוק שנשקף מבעד לחלונותיה, האוכל יצירתי וטעים, ניכר כי השף מנצח על המטבח בכשרון רב ובטוויסט ים תיכוני. המנות גדולות שזה הכי VFM. לא לפספס את מנת הארטישוק בקרם שמנת ושקדים קלויים והניוקי ערמונים (: * מסעדת בלה נגישה לנכים.
* ניתן לקיים בה אירועים ויש חנייה. * בבלה ניתן לקיים אירועי חברה, אירועים משפחתיים, כנסים, ערבי קונספט, בר מצוות, חתונות וכדומה.


מסעדת "בלה" - מסעדת שף איטלקית ים-תיכונית מושב בית שערים, בכניסה למושב טלפון: 04-9830730
שעות פעילות: א' - 12:00-23:00 ב' - המסעדה סגורה ג' - 12:00-23:00 ד' - 12:00-23:00 ה' - 12:00-23:00 ו' - 12:00-15:30 / 17:00-00:00 שבת - 12:00-23:00 עסקית צהריים מוגשת בימים א'-ה' בין השעות 12:00-16:00 לינק לאתר המסעדה: http://bellabaemek.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה