יום רביעי, 9 בינואר 2019

פפינו מסעדה איטלקית משפחתית מקסימה במודיעין


לאחרונה שמעתי מחברים במודיעין שאכלו במסעדה איטלקית באיזור שממש טובה,המנות בה גדולות והתמחור טוב. כך שלא מן הנמנע שבתור פודי גרגרנית סחבתי את חבריי לארוחת ערב במסעדת פפינו. פייר באתי בלי יותר מדי ציפיות כי חשבתי שמודיעין זו עיר מנומנמת ומיקום המסעדה הוא בכלל בצמוד להיכל התרבות במודיעין לא בישר רבות. אבל וואלה הופתעתי כ"כ לטובה שרק אחרי 3 שעות בהן אכלנו, שתינו ונהננו במסעדה עזבנו את המקום וחזרו לכיוון המרכז שזה תל אביב.


מסעדת פפינו זו מסעדה איטלקית משפחתית,חלבית וכשרה שחגגה 3 שנים לא מזמן. החזון האיטלקי מגיע מהבעלים,קורן בחור צעיר וחייכן שאימו גדלה באיטליה עד גיל 6 ופה במסעדה הם ממשיכים את המסורת האיטלקית ומגישים אוכל טעים מארץ המגף שהכל במסעדה נעשה במקום הום מייד.

המסעדה מעוצבת בפשטות מקסימה,חלל המסעדה רחב ידיים והוא מעוצב בסגנון וינטג' עם תריסים מעץ ואריחים מיוחדים באווירה כפרית נוסח איטליה. ברקע להשלמת האווירה מתנגנת מוזיקה איטלקית שקטה ונעימה בווליום הנכון ,לא מסוג כזה המחריש אזניים,כזה שמאפשר לנהל שיחה מבלי לצעוק.


התפריט פה מחולק ל3 חלקים: תפריט בוקר הכולל קלאסי ובוקר איטלקי. עסקיות צהריים שמוגשות מהשעה 12:00-17:00 החל מ-45 ש"ח ויש גם תפריט ערב עשיר שכולל מנות ראשונות,עיקריות וקינוחים יצירתיים. בנוסף תמצאו פה ארוחות ילדים,תפריט ללא גלוטן,מנות צמחוניות וטבעוניות שמתאימות לרוח הזמן והתקופה. הגענו למסעדה בשעות הערב המוקדמות והיה קר בחוץ,חמים ונעים בפנים. תחילה הזמנתי סיידר אלכוהולי חם שחימם את האווירה והנעים לי את השהות,סיידר מחוזק באלכוהול,הסיידר הוגש עם פרוסת תפוח ומקל קינמון וסילבי בחרה בסיידר ללא אלכוהול:
היינו שלושה ובחרנו לחלוק את האוכל כי ביננו הכי כייף לטעום כמה שיותר מנות, טעמים וסגנונות: קפרזה דה בופאלו,שכבות מוצרלה מחלב בופאלו,פרוסות עגבניה,עלי בייבי, עלי בזיליקום, פסטו,ויניגרט בלסמי,שמן זית. מנה שהכי מזוהה עם איטליה והיא בצבעי דגל איטליה כמובן. מנה פשוטה בביצוע טוב,פרוסות עגבניה טרייה,מוצרלה מחלב בופאלו איכותי,עלי בזיליקום טריים,פניני בלסמי שהוכנו בסגנון המטבח המולקולרי וקרוטנים הום מייד שהיו רכים ואוורירים.
ארנצ'יני,כדורי ריזוטו עם פרמג'אנו,פסטו, מוצרלה דה בופאלו,עטופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק על מצע רוטב פומודורו ופרמג'אנו. המנה מוגשת ומתומחרת כ-2 יחידות ואנחנו פונקנו עם 3 כדורי ארנצ'יני בעלי מעטה חיצוני קריספי במילוי ריזוטו,מוצרלה ופסטו שהונחו על רוטב פומפדרו ופרמג'אנו טעים במיוחד.
וכך זה נראה מבפנים:
חשבנו להקליל את כל הפחמימות כי מדובר בארוחה איטלקית כהלכתה עם סלט פטריות חם רק שלא ידענו שהוא כזה ענק שהפתיע אותנו מ-א-ד לטובה כי זה לא משהו שאני רגילה אליו בתל אביב למשל, הכל במנות קטנות יותר. סלט הפטריות החם הורכב מחסה,עלי בייבי, זיתי קלמנטה,מלפפון, מיקס עגבניות שרי,בצל סגול, פטריות פורטובלו ושמפניון מוקפצות בשמן זית,יין לבן, חומץ בלסמי, שומשום, טימין ווינגרט הדרים. כאמור אציין לטובה את הסלטים שמוגשים בנדיבות,סלט ענק שגם 3 ויותר יכולים לחלוק בו. כל הירקות בסלט היו טריים והם שודכו למיקס פטריות בשרניות שהוגשו אף הן בנדיבות והוקפצו ביין לבן,חומץ בלסמי, שומשום טימין ווינגרט הדרים מצוין.
כמו כן נהננו מפולנטה מתירס טרי שהייתה קטיפתית במרקם עשיר וסמיך, עונג צרוף , פשוט להנות ממנה בכל ביס וביס, מנה טעימה ומענגת.
אחרי הפסקה ארוכה הזמנו 3 מנות עיקריות: נהננו מסלמון לימונה פילה סלמון צלוי בתנור אבן על מצע ריזוטו לימון,גם פה המנה הייתה גדולה ומפתיעה: נתח של סלמון צלוי עסיסי ורך שהונח על מצע ריזוטו לימון שאת טעם הלימון הורגש ממש בעדינות. הורגשה היד של השף במנה הזו בעדינות מרובה. כמו כן אכלנו ניוקי פורצ'יני ערמונים ערמונים,פורצ'יני,עלי בייבי תרד,פרמג'אנו ברוטב שמנת. מנה מצוינת,מנחמת ומושלמת לערב הקר בו הגענו למסעדה. הניוקי היו רכים,אוורירים וקלילים שנעטפו ברוטב שמנת ושודכו לערמונים אדמתיים,פטריות פורצ'יני, תרד וגבינת פרמג'נו. הרוטב היה טעים ומאוזן- פשוט מושלם !
בהמלצת המלצרית הזמנו מנה שהייתה בספיישל לערב זה: סטייק טונה צרוב על פירה ורוטב ציר בקר. מנה שהכי קרובה ודומה בטעמיה לסטייק אדום ועסיסי. קיבלנו נתח של דג טונה עסיסי שהותקן כראוי,הנתח נצרב ושמר על העסיסיות מבפנים,ניתן היה לראות שבשרו אדום ורך חצי נא. הסטייק טונה הונחה על פירה קרמי ורוטב יין אדום מתקתק, מנה טעימה שזכתה לתשבוחות משלושתינו (:
זווית נוספת לסטייק הטונה:
לכל ארוחה איטלקית משובחת מגיע סיום מתוק ואנחנו בחרנו לקנח עם מנת הספיישל: "מונט בלאן" (הר לבן),מכיל קציפת מסקרפונה, שברי מרנג, פירורי בצק פריך, מחית ערמונים, קצפת מתוקה ואבקת קקאו. קינוח עשיר שהוגש בכוס זכוכית שקופה והכיל קציפת מסקרפונה עשירה,שברי מרנג פריכים, מחית ערמונים מתקתקה וקצפת מתוקה-טעימה מאד,קצפת מתוקה ומאוזנת אך לא מדי,לא כזו שמתוקה ומכבידה ואבקת קקאו שפוזרה מעל. קינוח מעולה שחוסל ולוקק עד תום (:
הקינוח השני,טריו ברולה,קרם ברולה ב3 טעמים - וניל, פיסטוק, פטל, בין השכבות טוויל בצק עלים מקורמל. על צלחת אובלית קיבלנו 3 סוגים של קרם ברולה בצבעי דגל איטליה כמובן, רעיון מדליק שלא רק נראה טוב אלא גם טעים ובביצוע מדויק וטעים. דבר ראשון אנחנו אוכלים בעיניים וללא ספק המנה נראתה מרהיבה ביותר , מיוחדת וטעימה.
לסיכום,ממליצה בחום על "פפינו" מסעדה משפחתית בסגנון איטלקי שהכל נעשה במקום,ניכר שימוש בחומרי גלם מעולים,טריים ובשפע. הפסטות פה הן הום מייד ולא מוצר תעשייתי דבר שמשמח אותי עד מאד. המנות טעימות ונדיבות ויש תמורה מלאה למחיר. הקינוחים פה מושקעים ומיוחדים ! שירות מצויין ומהיר. אז בואו להשיל מעליכם את כל יום העבודה ופשוט להגיע וליהנות מאוכל איטלקי מעולה באווירה חמימה וביתית שמלווה במוזיקה איטלקית אותנטית. בקלות זו יכלה להיות מסעדת הבית שלי אם הייתי גרה במודיעין זה ברור !
פפינו עמק דותן 49, מודיעין טלפון : 08.9268180 שעות פעילות: א'-ה' מ-9:00 עד 23:00 שישי מ-8:30 עד 14:00 מוצ"ש מ-19:00 עד 23:00 לינק לאתר הבית: http://www.peppino.co.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98-%D7%A4%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%95/ ארוחות עסקיות מוגשות בימים א'- ה', בשעות 12:00 – 17:00 כל העסקיות כוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה (תפוזים / לימונדה)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה