בלוקיישן מנצח סמוך לשוק הכרמל ברחוב נחלת בנימין נמצא המטבח הכפול בית לתבשילים ומאכלים פרסיים אותנטיים שלא הרבה מכירים וחבל שכך. הגיע הזמן שהעדה תקבל את הכבוד המגיע לה, זה אוכל מופלא ואחד המטבחים העשירים והמדהימים.
המטבח הפרסי הוא אחד המגוונים והעשירים ביותר בחומרי גלם וסגנונות וזאת הרבה בזכות מיקומה האסטרטגי של פרס,על צומת דרכים בין היבשות. המטבח הפרסי כולל מגוון רב אוכל נהדר כמו קבב,חורשט סבזי,תבשיל חמצמץ שמוגש עם אורז לבן פרסי,גונדי שזה הקיינגעלך של הפרסים,פילאף ומגוון רחב של סלטים ומאפים. מהמטבח הפרסי יצאו מאכלים אתניים המשלבים טעמים של חמוץ,מריר ומתוק. במנות רבות משלבים יחד טעמים חמוצים מאוד עם מרכיבים מתוקים: מיץ לימון ולימונים מיובשים ושחורים עם רכז רימונים למשל.
הגענו אחרי העבודה ישבנו בכייף בתוך החלל הפנימי שמחומם,הייתה אחלה אווירה,המקום תמיד בתנועה של אנשים. בתפריט מבחר של חומוס,בשרים על הגריל ומאכלים מהבית הפרסי מתוך סירים מהבילים אשר מעלים ניחוחות תבלינים ממחוזות רחוקים. אני בחרתי בלימונדה והוא בחר בבירה קרה וצוננת מהחבית.
בתפריט מנות ראשונות כמו כדורי פלאפל,כרובית מטוגנת ברוטב לימון וסומק,פרוסות חציל מטוגן וטחינה,פטריות חמות. מבחר סלטים: טאבולה,סלט ערבי,סלט בדואי-כדורי פלאפל,ביצה קשה וטחינה,סלט חזה עוף וסלט פרגיות. יש גם מבחר גדול של חומוס: מסבחה,כפול קומפלט,חומוס שקשוקה,חומוס חצילים או עם פטריות,סביח ועוד. תחילה בחרנו בחומוס כבש-פרחי כרובית, נענע,צנוברים,בצל מטוגן וטחינה גולמית.
רצוי לציין שהחומוס טרי מיוצר מדי יום מחומרי גלם איכיתיים וטריים ללא חומרים משמרים.
המנה תובלה בפטרוזיליה ושמן זית. החומוס היה עשיר וקרמי,בין הטובים שאכלנו. על החומוס נמזג בשר כבש עסיסי קצוץ בתיבול טוב ,צנוברים קלויים שמתפצחים בפה,פטרוזילה טרייה וכמות נדיבה של שמן זית וטחינה גולמית. מנה מעולה משביעה וטעימה,בלי קשר לאוכל הפרסי הייתי חוזרת שוב לאכול ככה בקז'ואל את החומוס נטו עם הבשר המעולה.
לצד החומוס נהננו מסלט טאבולה-צרור עלי תבלין,חמוציות, בצל סגול וגמבה אדומה. סלט עם הרבה עשבי תיבול טריים בצב ירוק בוהק בשילוב בורגול,גמבה אדומה קצוצה,בצל סגול וחמוציות. סלט מרענן ברוטב לימון ועם סומק שהעניק לו חמיצות נוספת ומרעננת.
מהמטבח הפרסי בחרנו בגונדי נוחודי-קנייעגלך של יוצאי יהדות איראן,עשוי מקמח חומוס קלוי,חזה עוף ומעט הל לניחוח,מוגש עם אורז יסמין. הגונדי הוגש עם המרק שבו הוא התבשל, מדובר על כופתאות עגולות ואווריריות מבשר עוף טחון וקמח חומוס. המנה הוגשה עם אורז יסמין לבן שהיה עשוי "אחד אחד" ומעליו פוזר מעט סומק. באופן מסורתי האורז הוא המצרך העיקרי הנפוץ ביותר באזור הגידול בצפון איראן.
המנה הוגשה עם עם ירק לאכילה צנון ופיתות, עשבי התיבול אשר מוגשים באופן מסורתי כנשנוש לצד האוכל.
כמו כן הזמנו זוג שיפודי בשר,שיפוד קבב עסיסי ומעולה ושיפוד פרגית רך וטעים. את הבשר צולים במטבח הכפול על גריל פחמים מסורתי.
לצד השיפודים קיבלנו חורשט סבזי-תבשיל בריאות, שפע של עלי תבלין,לימון פרסי שחור,שעועית אדומה ולחמיצות תמר הינדי ובוסר ענבים טבעי בעונה או מיץ מתפוזי חושחש. ניתן להבחין בדגש רב אשר מושם על פירות וירקות עונתיים וטריים וכן מיובשים שכן התבשיל עשיר בירק עם שעועית אדומה ולימון פרסי בטעם חמצמץ. לדעתי זהו טעם נרכש כי יש בו הרבה חמיצות לצד מרירות. אני מאד אהבתי.
קיימים סוגים נוספים של גונדי וקיבלנו המלצה חמה מהמלצרית שאם כבר אנחנו פה שננסה את מנת הספיישל שהייתה לאותו יום - גונדי ברנדג׳י,שעשוי מבשר טחון, אורז עם ועשבי תיבול ושזיף מגולען. מנה שאני והידיד שלי "עפנו" עליה מרב שהייתה טעימה ומיוחדת. מדובר על מעין קציצת בשר בשילוב אורז ועשבי תיבול שהדובדבן בקצפת כמו שאומרים זה השזיף המתוק המגולען שבפנים. אם יש מנות שניתן לכנותן לנחמה, זו אחת מהן ובענק !
קינחנו עם מלבי שקושט באגוזים קצוצים וקוקוס שהיה מתוק וקליל , סיום מוצלח לארוחה פרסית אותנטית טובה.
המטבח הכפול
נחלת בנימין 2 תל אביב
טלפון 03-5108408
שעות פתיחה:
מ-11:00 עד 23:30 א-ה
ימי שישי עד שעה לפני כניסת שבת.
*כשר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה