יום חמישי, 10 בינואר 2019

בראנץ' מפנק בTITO-מסעדה איטלקית משפחתית בגבעתיים


שישי זהו זמן איכות קבוע שלי עם חברתי הטובה, זמן בו אנחנו יושבות בבראנץ' מפנק, מקשקשות על כל מה שעבר בשבוע האחרון, נהנות מאלכוהול ואוכל טוב. אנחנו תמיד בחיפוש אחר בראנץ' מנצח ומפנק שינעים לנו את הזמן והשהייה ביום בו אנחנו נפגשות. בעודנו תרות אחר מקום חמים באווירה רגועה,אוכל טעים ומגוון ואלכוהול ליד הפעם נפל הפור על בראנץ' על מסעדת TITO אשר שייכת לקבוצת בנדקיט. המסעדה ממוקמת בגבעתיים בקומה השלישית של הקניון בקומת הפוד קורט בתוך חלל רחב ידיים.

כתבתי על המסעדה בעבר שרק נפתחה וחזרתי אליה שוב למספר פעמים כשנפגשתי עם חברים. התפריט הענק של TITO מציג קלאסיקות איטלקיות המוגשות למרכז השולחן. החוויה של TITO נוצרה בהשראת הארוחות המשפחתיות השמחות מהאמא והנונה האיטלקיות ומהארוחות בהן נהוג לחלוק מנות גדולות אשר מוגשות בשפע לשולחן. הכל התחיל כשהמהגרים מאיטליה הגיעו לחופי ניו יורק ועברו לדירות קטנות בעיר והשאירו מאחור את כל חגיגות מרובות המשתתפים שהתקיימו בחצרות בתיהם סביב שולחנות ענקיים. כדי לשמר את המסורת הוקמו מסעדות ייחודיות שהגישו את האוכל של המאמא והנונה לשולחנות מרובי סועדים באווירה משפחתית גדולה ושמחה .הסירים הוחלפו בצלחות ענקיות לאכילה משותפת במרכז השולחן,העוגות הוגשו בשלמותן ונפרסו על המקום והחברים רק ייחלו להזמנה לארוחה שכזו. את החוויה המיוחדת הזו הביאה TITO בפעם הראשונה לישראל. הרי שבדומה לאיטלקים,גם אנחנו, אוהבים ארוחות גדולות, משפחתיות ושמחות.
התפריט פה בנוי ממנות גדולות במיוחד שמוגשות למרכז השולחן ומיועדות לחלוקה בין 2 ל-4 סועדים. שווה מ-א-ד לצאת מתל אביב לכיוון גבעתיים וכדאי מאוד להגיע חברים ומשפחה כקבוצה גדולה. תמצאו פה צלחות גדולות ולב ענקי ומעל לכל יש פה אווירה של בית, של משפחה, של אהבה לאנשים ולאוכל. 
כאמור הגעתי לבראנץ' איטלקי בסגנון "אכול כפי יכולתך" שמתומחר ב-69 שקלים לסועד.
הארוחה מתקיימת מדי יום שישי 13:30-09:00. הבופה מורכב ממזנון עשיר וססגוני המציע מבחר סלטים טריים,מאפים עם מילויים שונים,גבינות משובחות מהמטבח האיטלקי, אנטיפסטי, מגוון קינוחים ועוד.
פתחנו את הארוחה עם אלכוהול משמח,חברתי בחרה ביין הבית לבן ואני בחרתי בקוקטייל בהמלצת המלצרית החביבה שידעה לספר לנו ארוכות על הקוקטיילים והתאמתם למנות הבראנץ'. מודה שהופתענו לטובה מכך מהידע הנרחב של המלצרית. קוקטייל בשם ג'ין ג'ר - ג'ין,ורמוט לבן, מיץ לימון וג'ינג' ביר. קוקטייל לחובבי הגין בשילוב קלאסי עם ג'ין והפעם בגרסת הג'ינג'ר בין ובעיטור עלי נענע ורוזמרין.
וכך נראה הבופה האיטלקי המושקע שחיכה לנו:
על השולחן מבחר גבינות איכותיות: פלטה עם גבינת ברי בשפע, פרוסות גבינה צהובה, גבינת שמנת בטעם טבעי, זיתים ושום,ממרח גווקאמולי ,סלט טונה לצד חמאה,ממרח נוטלה,לחמניות בריוש טריות ולחמניות תירס מיוחדות:
בנוסף,תמצאו פה מגוון סלטים טריים: סלט פסטה, סלט קינואה ועשבי תיבול, סלט ירוק שהכיל עלי חסה ועגבניות שרי בתיבול פשוט וטעים של שמן זית,לימון מלח ופלפל וסלט ירקות חתוכים גס: עגבניות, מלפפון, בצל סגול וזיתי קלמטה. בנוסף,פלוטים טריים שזה לחם צר וארוך ממש כמו חליל ורולדת אנטיפסטי שהכילה ירקות קלויים וגבינת עזים מצוינת:
אנטיפסטי שהכיל בצל סגול וחצילים קלויים:
בבופה שני סוגי דגים: דג הרינג מלוח (אמנם לא מהמטבח האיטלקי) אבל בהחלט מתחבר לשאר הפינוקים בארוחת הבוקר ונתח יפיפיה של סלמון ורדרד:
ויש גם עוגות מתוקות ופירות טריים לקינוח מתוק:
ליקטנו לנו מכל הגודיז על הצלחת:
כדי שחלילה לא נצא רעבים מפה מציעים ב"TITO" בתוספת תשלום שידרוג למנות ביצים בסגנון מנות בראנץ' כמו סטייק אנד אגז,שקשוקה איטלקית, ברקפסט פיצה קרבונרה, אגז פולנטה, מונת ביצים קלאסיות: אומלטים מיוחדים, ביצת עין, מקושקשת עם עשבי תיבול ועוד לצד קוקטיילים אלכוהוליים שמתאימים לבראנץ' קלילי וכייפי:
סטייק אנד אגז,מינוט סטייק אנטריקוט עם 2 ביצי עין ואספרגוס. מנה דומה לזו אכלתי מספר פעמים בבנדיקט ברוטשילד תל אביב ואהבתי. על צלחת אובלית קיבלתי נתח אנטריקוט דק ועסיסי כולל שומן (כפי שאני אוהבת) עם 2 ביצי עין מעל שהותקנו כהלכה,החלמון נשאר נוזלי וברגע שנעצתי את המזלג הוא צבע את הסטייק ואת יתר הצלחת בצהוב (: אה כן והאספרגוס היו נהדרים ונגיסים.
חברתי הזמינה את הפולנטה ספיישל, משולשי פולנטה עסיסית מטוגנת עם 2 ביצים עלומות ורוטב חמאת לימון, מנה מצויינת. המנה הכילה 2 חתיכות פולנטה מטוגנת בעלת מעטה קריספי מבחוץ, רכה ואווירירית מבפנים בשילוב ביצים עלומות שהוכנו כהלכה ברוטב לימוני טעים ומעודן.
קינחנו עם פרנץ' טוסט לחם פאן דה מי מטוגן,מוגש עם קצפת, גלידה ואבקת סוכר. ראשית אתחיל מזה שהמנה הוגשה בנדיבות בגודלה והיא הייתה לגמרי יפיפייה במראה ומאד מגרה את העין. הפרנץ' טוסט הוכן מפאן דה מי – לחם צרפתי לבן, מוכר ונפוץ שמזכיר מעט את החלה הבסיסית הנמכרת אצלנו. הלחם היה רך ועשוי מושלם, כולו עטוף בחמאה וכל ביס ממנו בצירוף עם פירות היער החמצמצים והקצפת היה פשוט מושלם. כמן כן אהבתי את העדינות שבקינוח הזה כי אמנם הוא היה גדול אבל הקצפת לא הייתה מתוקה כך שהקינוח לא היה כבד ושילב גם טעמים חמצמצים, קינוח מהמם, חברתי ואני התענגנו ו"התעלפנו" עליו !
מסעדת TITO- מסוג המקומות ששווה מ-א-ד ובמיוחד לצאת מתל אביב לכיוון גבעתיים ומומלץ להגיע עם חברים ומשפחה כקבוצה גדולה. תמצאו פה צלחות גדולות ולב ענקי ומעל לכל יש פה אווירה של בית,משפחה,אהבה לאנשים ולאוכל. הבראנץ' האיטלקי בסגנון "אכול כפי יכולתך" מתומחר ב-69 שקלים לסועד. הארוחה מתקיימת מדי יום שישי 13:30-09:00 TITO דרך יצחק רדרך יצחק רבין 53 (גב הקניון) גבעתיים טלפון: 03-6317080 לא כשר לינק לאתר הבית: http://www.tito-italiano.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה