יום שני, 20 במאי 2019

מסעדת פאנקי סיסיליה - בהוד השרון מתחדשת בתפריט חדש


במוצ"ש האחרון נפגשתי עם חבר בפאנקי סיסליה שבהוד השרון, זהו ביקורי השני פ וכבר כתבתי על המקום שרק נפתח. פאנקי ססיליה הינו בר מסעדה ומתחם בילוי הפרוס על פני דונם וממוקם ברחוב הראשי של הוד השרון. מקום חדש יחסית ותוסס שבא להעיר את המושבה, הדגש פה הוא על אווירה ובילוי. מעבר לאוכל הטוב והמשקאות שמוגשים פה מוצע גם תוכן תרבותי אשר שם דגש על ערבים מיוחדים שכוללים מוזיקה והופעות.

מדובר בחלל בילוי יוצא דופן ובו מספר מתחמים: בר מסעדה רחב ידיים שפונה בחלקו לחזית הרחוב, נכנסים בפנים ומגלים מקום ענק והומה אנשים. יש כאלו שישבו על הבר באווירה אינטימית וסקסית וחלקם יבחרו לשבת משפחה או חברים שבאו לחגוג בחצר הענקית:


בתפריט מנות קטנות לפתיחת שולחן לצד הדרינק כמו פלפלים חריפים צלויים בקונפי שום, טחינה עם גרגירי חומוס מתובלים וחמים, ציזיקי, עלי גפן, סלט עגבניות פרש (פיקנטי), לחם הבית מהטאבון שום אפוי ובייגלה ירושלמי. מנות ראשונות: סביצ'ה פילה לברק, קרפצ'יו פילה בקר צרוב, בוראטה- כדור מוצרלה ממולא בגבינת שמנת מוגש על מצע של קונפי שרי, סלט סלוניקי עם גבינת פטה, סלט עם גבינת חלומי, כרובית בטאבון, אספרגוס על קרם ארטישוק ירושלמי, חציל בלאדי מהטאבון עם גבינת פטה כבשים, שלל פטריות מהטאבון מבושלים בחמאה, יין לב ו טימין,מדליוני כבד אווז על חלת בריוש.
פתחנו את הערב עם שני קוקטיילים, הוא בחר ב-"ספייסי פאשן", טקילה סאוזה צ'ילי, מחית פסיפלורה ולימון, קוקטייל לאוהבי מרגריטה בגרסת פסיפלורה חרפריפה. אני בחרתי ב-''FUNKY FOREST'', בומביי ספייר ג'ין, ליקר סן ג'רמיין, קרם דה קסיס ומחית ביתית של פירות יער, ליצ'י וטימין. קוקטייל עשבוני עם טעמי פירות יער, טימין ורמיזות ליצ'י. שני הקוקטיילים היו מעולים וטעימים שפתחו לנו את הארוחה בחיוך ופתחו לנו את החך לבאות.
תחילה הזמנו שתי מנות פתיחה, האחת - קרפצ'יו פילה בקר צרוב, פרוסות פילה בקר צרוב במעטפת פולי קפה טחונים, פלפל שחור, קונפי שרי, קונפי שום שחור ולבן, שמן זית ונגיעות של בלסמי מצומצם. על צלחת אובלית קיבלנו פרוסות פילה בקר נא, אדום ועסיסי בזילוף רוטב בלסמי מצומצם, שמן זית בנדיבות, קונפי עגבניות שרי מתקתקות וקונפי שום שחור ולבן. המנה הוגשה עם טוסטונים.
מנת פתיחה נוספת - נקניקיות גוז'גוז'ה לפנתאון, נקניקיות הבית משתנות עם כרוב כבוש, חרדל וקורנישונים. שני סוגים של נקניקיות, אחת עם צ'דר והשניה בסגנון סיצליאני חריף. הנקניקיות היו טובות והוגשו עם קורינשונים, כרוב כבוש וחרדל.
בתפריט המנות העיקריות: כבדי עוף על רשת ישר מהמנגל עם בצל ועגבנייה מהגריל, כרע עוף מהטאבון, סטייק פרגית, קבב קנטינה, נתח אסאדו שומני בבישול ארוך, ניוקי עם פטריות פורטובלו,פילה מוסר ים ועוד. אנחנו הזמנו פילה מוסר ים, פילה מוסר ים מהטאבון עם ניוקי מוקפץ, שום קונפי וארטישוק אלה-רומנה מוגש על קרם ארטישוק ירושלמי ושמן כמהין. מנה די נדיבה בגודלה שכללה פילה מוסר ים גדול ועסיסי שהוכן כהלכה, עור הדג היה קריספי ובשר הדג היה לבן ורך. הדג הונח על כמות נדיבה של ניוקי מוקפצים עם שום קונפי וארטישוק אלה-רומנה. כמו כן הדג לווה בקרם ארטישוק ירושלמי מתקתק בשמן כמהין.
יש לי חולשה לנתחי בשר שומניים כמו אנטריקוט ואסאדו אז היה ברור לי שלא מן הנמנע שנזמין את מנת האסאדו בתפריט. אסאדו אלביס, נתח אסאדו שומני בבישול ארוך ואורז, בשר אסאדו שומני ועסיסי שנעשה בבישול ארוך והוגש עם אורז הבית. מנה שאולי לא הצטלמה טוב ולא הכי אינסטגרמית אבל טעמה היה מצוין, הבשר היה שומני ועסיסי בתיבול טוב שפשוט נמס בפה !
בגזרת הקינוחים תמצאו פה מלבי מעודן על בסיס שמנת עם מי ורדים ורימונים טריים, בסבוסה- עוגת סולת שקדים וקוקוס בסירופ הדרים, חטיף שוקולד ופרלינה אגוזי לוז, קראמבל תפוחים, מילפיי עם קרם גבינת מסקרפונה וקונפי פירות אדומים ושוקולד קייק. אנחנו בחרנו באחרון, עוגת שוקולד בלגי עשירה בשוקולד וחמה בליווי כדר גלידת וניל ומרק שוקולד ברנדי סמיך וטעים ופרוסות תפוח קלופות. קינוח די גדול. סיום מתוק לארוחה מוצלחת.

לסיכום העברנו ערב כייפי ונעים בפאנקי ססיליה, מקום המשלב דרינק ואוכל טוב באווירה מדליקה. השירות היה אדיב , מנות האוכל הגיע די מהר. ממליצה בחום בטח אחזור שוב בקרוב (:
Funky Sisilia דרך רמתיים 54, הוד השרון. טלפון: 053-9368617 שעות פעילות: יום א'-ו' , 18:00-01:00 יום ש' , 12:00-01:00 לינק לאתר: http://funkysisilia.rest.co.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98?menuId=6569251

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה