יום שני, 6 במאי 2019

סיור וטעימות יין ביקב לטם - יקב בוטיק אורגני בגליל, מקום קסום עם נוף מרהיב ויינות מצויינים


בחול המועד בפסח החלטנו לצאת ליום טיול בצפון וע"פ המלצות חמות מחברים פודיז נסענו אל יקב לטם במרכז הגליל המערבי בצילו של ההר, יקב קטן עם יינות טובים. בשבת המקום משמש כמסעדה וניתן להזמין מקום מראש לסיור ביקב וטעימות יין. אנחנו הגענו ב-11 בבוקר בחג השני של פסח ותיאמנו סיור ביקב וטעימה של 6 סוגים של יינות ב50 ש"ח. היינו הראשונים שהגענו, התיישבנו על כסאות בר גבוהים בדק מעץ עם נוף גלילי מהמם וירוק ולו רק בשביל זה שווה את הנסיעה מהמרכז, לשיא הפסטורליות והרוגע ובשילוב של יין טוב אז בכלל:

יקב לטם הינו יקב בוטיק אורגני המשלב עשיית יין איכותי ממבחר זני ענבים הגדלים באזור הגליל העליון בפאתי הר מירון. השילוב הייחודי בין תכנים רוחניים, תהליכים אנרגטיים ומדע מתקדם, יוצרים יין איכותי ומקורי. יקב לטם הינו בין היקבים האורגניים הבודדים בארץ. היקב הוקם בשנת 2002 ע”י יניב קמחי ביישוב מעלה צביה וב-2009 עבר ליישוב לטם למיקומו הנוכחי.

הייננים, יונתן קורן – בוגר מדעי היין במכללת אוהלו בקצרין. לאחר שחרורו משרות קבע החליט ללכת אחרי ליבו וללמוד ייננות תוך התמחות ביין אורגני. בין היתר, יונתן הוא גם טבח האחראי על הצד הקולינרי ביקב. יניב קמחי – יליד חיפה ואיש היי-טק, בוגר עשרות שנים של נסיעות בעולם וטעימת יינות. במשך חייו יניב חקר את ההשפעות של השילובים בין חומר ורוח, תשוקה זו הובילה לרעיון שמאחורי היין, בו למוזיקה השפעה ישירה על איכות היין וטעמיו.

נהנינו מסיור בליווי הסברים מלמדים מיניב היינן והבעלים על השפעת המוזיקה על ייצור היין. סיור נעים, אינפורמטיבי, פותח את הראש לגבי ייצור היין, המוזיקה והשפעותיה.

היין של יקב לטם הוא יצירת אומנות המשלבת טעמים, צבעים, ניחוחות ואנרגיות של שמחת חיים ואהבה. האנרגיה ביין נובעת מתהליך הייצור האורגני ומהשמעה של מוזיקה ליין (כן היין מקשיב ומגיב). הם משמיעים ליין בכל תהליך הייצור וההתיישנות שירים ומנגינות המכילים את אותן אנרגיות שהם רוצים שיעברו אל הלקוחות שיפתחו את הבקבוק וילגמו כוס יין לטם אורגני.

יקב לטם – אורגני הוא יקב המשלב בין איכויות אדם ואדמה .כל יינן מתחיל יודע ששבעים אחוז מהיין זה איכות הענבים שלו ושלושים אחוז זה כימיה. זה אומר שאם יש לך ענבים איכותיים כל מה שאתה צריך לעשות הוא לשמור על היין ולנסות לא להרוס אותו ואם אין לך פרי איכותי אתה צריך להיות כימאי ממש טוב. ללא ספק גידול אורגני יותר טוב לסביבה שאנו חיים בה. לדוגמא,כמות הריסוסים בכרם קטנה ביותר מחמישים אחוז מכרם רגיל. נוסף לכך, בלטם משתמשים בהדברה ביולוגית, שעובדת נהדר. כל הרעיון של גידול אורגני הוא להסתכל על הגפן כדבר חי שיודע לטפל בעצמו כאשר מעניקים לו סביבה נכונה. לכן בכרמים של לטם יצרו מערכת אקולוגית תומכת לגפן וזה אומר הרבה עשביה חרקים ובעלי חיים. כולם חלק בלתי נפרד מהאקולוגיה של הכרם, לעומת כרם רגיל שמרססים הכול ומנסים לשלוט בגידול של הגפן על ידי מניפולציות של הקיים וכיתום של הגפן ,לעומת גפן בכרם אורגני שגדלה בצורה טבעית ,סביבה שיש לגפן צמחיה שמתחרה איתה. המטרה הסופית היא לעשות יין איכות וללא ספק, ענבי יין אורגנים מציגים נתונים מרשימים לכל הדעות. לא סתם בבורגון יותר משישים אחוז הם כרמים אורגנים. בשורה התחתונה, הדבר הכי חשוב הוא איכות הענבים שיוצאים לך מהכרם. ביקב לטם דואגים לטפל בהם בצורה הטובה ביותר, משמיעים ליין מוזיקה עשרים וארבע שעות ביממה ועוד.
החלנו בטעימות היין, הראשון היה יין לבן קליל ומרענן:
לצד טעימות היין הזמנו פלטת גבינות שמתומחרת בנוסף לסיור וטעימות היין. על מגש קרש עגול קיבלנו מספר מצומצם של גבינות מהמחלבה "שירת הרועים" ליד. הייתה לאבנה טובה עם שמן זית וזעתר, גבינת ברי ועוד 2 סוגים של גבינות קשות וקוביות גבינה בולגרית לצד ירקות טריים ולאפה טרייה. פלטת הגבינות הייתה קטנה ביחס למחיר (90 ש"ח), ציפינו ליותר.

המשכנו עם טעימות היין , מיין לבן קליל ומרענן ליינות האדומים בהדרגה אל הכבדים יותר והעשירים בטעם:
אהבתי מיוחד את הORANGE WINE, אפשר לשים לב שבתווית על הבקבוק שלו ישנה תמונה של הכלב של הבעלים שזה מקסים בעיני. אהבתי את טעמו של היין הנ"ל במיוחד, מתקתק וקליל, הרי שלא ממש יצא לי לטעום יין בטעמים של תפוז:
לסיכום, העברנו 3 שעות כייפיות ומהנות מול נוף ירוק ומדהים, טעמנו 6 סוגים שונים של יינות מצויינים ונהנינו מסיור מלמד ביקב. שירות אישי ואדיב. ממליצה בחום על סיור וטעימות יינות משובחים באווירה נהדרת. בתפריט המקום מבחר מטעמים ממוצרים טריים-תפריט המשתנה מידי יום, פלטת גבינות, בשרים מעושנים והרבה יין טוב.
ממש ליד יש מקום שוקולטריה ומחלבה קטנה בשם "שירת הרועים" שמוכרים בה גבינות הביתה או לישיבה במקום.
יקב לטם ממוקם בכניסה לישוב לוטם. באיזור התעשייה הישן, כליל 7 לוטם. טלפון ביקב בשעות הפעילות: 04-6214972 טלפון להזמנות: 073-3943305 יונתן: 054-7915868 לינק לאתר: http://lotemwinery.co.il/,
שעות פתיחה: חמישי 19:00 עד הלילה (אחרון המבקרים). ששי וערבי חג 11:00 עד 18:00 (בערבים בתיאום מראש). שבת וחגים 11:00 עד הלילה (אחרון המבקרים) ראשון - רביעי בתיאום מראש.
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
צ'ירס , לחיים טובים ומהנים (:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה