אכלתי כבר מספר פעמים במסעדת הקובייה אשר ממוקמת בתוך סמטאות שוק התקווה, שוק הומה אנשים ושוקק חיים. המסעדה ממוקמת בין כל המולת הרוכלים והדוכנים ומביאה איתה רוח חדשה של מסעדה עדכנית ועכשווית. ישנן מסעדות וותיקות בתקווה של שיפודים ואוכל אותנטי מזה שנים אבל ללא ספק הקובייה היא משב רוח מרענן, מקום צעיר וצבעוני, מקום מואר ובוייב שמח עם מנות שף יצירתיות מחוץ לקופסא או שמא נאמר - מחוץ לקוביה (:
החבר שאיתי בחר בבירה מהחבית ואני בחרתי בלימונדה:
לקחנו קובנה עם חלקי פנים, בצל, עמבה טחינה ירוקה וסלסה. הקובנה yy כ"כ אוורירית כמו ביס מענן והשילוב עם החלקי הפנים שהיו מתובלים כ"כ טוב היה מעולה. תוסיפו לכל החגיגה גם טחינה ירוקה, עמבה וסלסת עגבניות פרשית והנה קיבלתם מנה עשירה בטעמים.
מלאווח צ'ילי קון קרנה, קרם אבוקדו ופטרוזיליה, ביצה רכה. המנה הורכבה ממלוואח הום מייד-שהוכן בסאלוף ובניו השכנים, נגיעות קרם אבוקדו וביצה רכה כשהחלמון הותקן כהלכה וברגע שחתכנו עם הסכין קלות החלמון נזל וצבע את המנה בצהוב והוסיף טעם נוסף למנה. פיוז'ן מקסיקאני תימני (:
ועכשיו לדובדבן שבקצפת, סלוף - 200 גרם שקדי עגל, טחינה לבנה, עמבה תפוח אדמה בתנור וסלט משאוויה. בתוך צלחת מתכת לבנה קיבלנו שני שיפודים של שקדי עגל וירקות כמו פטריות, קישואים, בצל ועגבניות שרי שנצלו על גריל פחמים וקיבלו טעמי חריכה מופלאים. שקדי העגל היו רכים ונמסו כמו חמאה בפה, פשוט מעדן. שיפוד השקדים והירקותהונחו על מלאווח הום מייד, מריחה של טחינה לבנה סמיכה וסלט משאוויה-סלט המשלב עגבניות ופלפלים קלויים, יחד עם שום, מלח והרבה שמן זית לצד תפוח אדמה קטנים אפוים בתנור. בקיצור, פיוז'ן תימני.
קינחנו עם לחוח עם שוקולד, שיערות חלבה ופיסטוקים קצוצים מעל:
מסעדת הקוביה היא לגמרי משב רוח מרענן בשוק התקווה שמתעורר לחיים כי עם כל הכבוד לשיפודיות ולשווארמיות בא לנו גם אוכל שונה ומקורי שהוא לא בפיתה. המחירים פה בסך הכל הוגנים מאד, המנות מושקעות, טעימות ומרובות מרכיבים. אופציה מעולה למי שבא לעשות קניות בשוק ורוצה לעשות הפסקה של לאכול ולשתות בכייף ובנחת במקום עם מנות בתפריט של שף באמצע שוק התקווה ובערב תמצאו פה את תושבי השכונה נהנים פה מאלכוהול ואוכל טוב באווירה נעימה ובלתי מתחייבת.
המסעדה מצטרפת לטרנד מסעדות שמפתחות סמוך לשוק ונשענות על חומרי גלם הכי טריים היישר מהדוכנים, ירקות ופירות טריים, דגים, בשר ועוד. הקוביה כאמור מסעדת שוק צבעונית עם מרכיבים טריים הישר מהשוק, אידאלית לבילוי קליל עם החברים או ערב זוגי בקזו'ואל, להנות מאוכל יצירתי וטרי לצד קוקטיילים בתמחור שפוי. במסעדה מטבח פתוח כך שרואים את הנעשה במטבח ואת המנות תוך כדי עבודה. התפריט עם מנות ממטבח עונתי מגרה בטירוף.
המסעדה בעיצוב צעיר וצבעוני,מטבח פתוח ולצידו שפע ירקות מהשוק וצנצנות זכוכית עם ירקות מוחמצים כשברקע מתנגנת מוזיקה ערבית וגם יוונית באווירה שמחה שמתכתבת עם האוכל הצבעוני והטרי !
לא מזמן ראיתי פרסומים בעמוד שלהם לגבי תפריט ספיישלים במסעדה עם מאכלים תימניים בהשראת הבסטה של סאלוף ובניו השכנים בשוק לחודש אחד בלבד, אז באתי לראות מקרוב ולטעום.
המסעדה בעיצוב צעיר וצבעוני,מטבח פתוח ולצידו שפע ירקות מהשוק וצנצנות זכוכית עם ירקות מוחמצים כשברקע מתנגנת מוזיקה ערבית וגם יוונית באווירה שמחה שמתכתבת עם האוכל הצבעוני והטרי !
לא מזמן ראיתי פרסומים בעמוד שלהם לגבי תפריט ספיישלים במסעדה עם מאכלים תימניים בהשראת הבסטה של סאלוף ובניו השכנים בשוק לחודש אחד בלבד, אז באתי לראות מקרוב ולטעום.
לקחנו קובנה עם חלקי פנים, בצל, עמבה טחינה ירוקה וסלסה. הקובנה yy כ"כ אוורירית כמו ביס מענן והשילוב עם החלקי הפנים שהיו מתובלים כ"כ טוב היה מעולה. תוסיפו לכל החגיגה גם טחינה ירוקה, עמבה וסלסת עגבניות פרשית והנה קיבלתם מנה עשירה בטעמים.
מלאווח צ'ילי קון קרנה, קרם אבוקדו ופטרוזיליה, ביצה רכה. המנה הורכבה ממלוואח הום מייד-שהוכן בסאלוף ובניו השכנים, נגיעות קרם אבוקדו וביצה רכה כשהחלמון הותקן כהלכה וברגע שחתכנו עם הסכין קלות החלמון נזל וצבע את המנה בצהוב והוסיף טעם נוסף למנה. פיוז'ן מקסיקאני תימני (:
ועכשיו לדובדבן שבקצפת, סלוף - 200 גרם שקדי עגל, טחינה לבנה, עמבה תפוח אדמה בתנור וסלט משאוויה. בתוך צלחת מתכת לבנה קיבלנו שני שיפודים של שקדי עגל וירקות כמו פטריות, קישואים, בצל ועגבניות שרי שנצלו על גריל פחמים וקיבלו טעמי חריכה מופלאים. שקדי העגל היו רכים ונמסו כמו חמאה בפה, פשוט מעדן. שיפוד השקדים והירקותהונחו על מלאווח הום מייד, מריחה של טחינה לבנה סמיכה וסלט משאוויה-סלט המשלב עגבניות ופלפלים קלויים, יחד עם שום, מלח והרבה שמן זית לצד תפוח אדמה קטנים אפוים בתנור. בקיצור, פיוז'ן תימני.
קינחנו עם לחוח עם שוקולד, שיערות חלבה ופיסטוקים קצוצים מעל:
מסעדת הקוביה היא לגמרי משב רוח מרענן בשוק התקווה שמתעורר לחיים כי עם כל הכבוד לשיפודיות ולשווארמיות בא לנו גם אוכל שונה ומקורי שהוא לא בפיתה. המחירים פה בסך הכל הוגנים מאד, המנות מושקעות, טעימות ומרובות מרכיבים. אופציה מעולה למי שבא לעשות קניות בשוק ורוצה לעשות הפסקה של לאכול ולשתות בכייף ובנחת במקום עם מנות בתפריט של שף באמצע שוק התקווה ובערב תמצאו פה את תושבי השכונה נהנים פה מאלכוהול ואוכל טוב באווירה נעימה ובלתי מתחייבת.
תפריט ספיישל תימני יוגש עד סוף מרץ 2020
הקוביה
רחוב הודייה 22, שוק התקווה , תל אביב.
טלפון: 03-9747333
שעות פעילות:
א'-ה': 12:00-00:00
יום ו': 9:30 ועד שעה לפני כניסת השבת.
קליק אחד ואתם במסעדת הקוביה: https://hakubiya.rest.co.il/?fbclid=IwAR39mpUBhGjEZ8QybfLCO9InC9ma6AK7YLFixgPaZthyHLPozTHlL3Ve-h0
המסעדה עושה גם משלוחים, ניתן להזמין משלוחים טלפונית בלבד במספר 0538092916
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
האינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה