יום שבת, 11 ביוני 2016

סדנת ממולאים וארוח אותנטי אצל פאטינה זועבי שבנצרת


כמה כייף ללכת לאיבוד בסמטאות של נצרת לא חסר מה לעשות,לא שהלכתי הפעם לאיבוד אלא באתי במטרה ברורה ללמוד איך מכינים עלי גפן ממולאים מגברת פאטינה זועבי. בית זועבי הוא בית של משפחה מכובדת ושימרו בו מוטיבים עתיקים שאפיינו את הבניה העותמנית בנצרת. תקרות מצוירות, דלתות ויטראז', מרפסת מאבן הכל נשמר כפי שהיה מפעם. שפאטינה היתה ילדה אביה היה ראש עירית נצרת והיה מארח תושבים רבים מהעיר שבאו לבקש ייעוץ ועזרה. פאטינה היא מורה לערבית החליטה בצעד אמיץ לרכוש את הבית ולהפוך אותו למרכז העיסוק שלה, היא ממשיכה את המסורת של אבא ופותחת את ביתה לאירוח לפי מיטב המסורת הערבית, לבשל ארוחות ערביות אותנטיות בביתה,לארח ואף ללמד. פאטינה בעלת ידיים טובות, זריזות ומיומניות, בעלת חיוך שנסוך תמיד על הפנים וסיפורים מרתקים על משפחתה ועל העבר המפואר. תוסיפו לכל זה את התפאורה הממלכתית שבביתה,גודל העצום של הבית כל אלו מושכים אותך לקסמו של הבית. פאטינה אישה עם הרבה סבלנות וחיוך גדול לימדה אותנו שלב אחר שלב להכין עלי גפן ממולאים בבשר כבש ואורז. אחרי שלמדנו לגלגל ולסגור את העלי גפן, פאטינה לימדה אותנו קורס מזורז בהכנת קישואים ממולאים.



לפני הסדנה ערכנו סיבוב קצר בביתה המרהיב של פאטינה, שאפנו אויר צח מהמרפסת המשקיפה על הכל.



אז איך בעצם מגלגלים עלי גפן?

.

.

.

.

נשבינו בבית המכשף של פאטינה


.


.

















.
.
.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה