יום ראשון, 21 באוגוסט 2016

אורבנו,בר מסעדה באווירה יפואית שוקקת חיים


אורבנו, בר מסעדה בכניסה לשוק הפשפשים ממוקמת ברחוב יפת ממש ליד ככר השעון במבנה אבן יפיפיה- מבנה יפואי עתיק עם בר מוארך וקשתות שיוצרות איזה קסם מיוחד במקום ומשבות לו אווירה קסומה. מאחר וזה ציר די מרכזי מגיעים אליו הרבה תיירים,משפחות וצעירים רעבים שמחפשים לסיים את היום בכוס בירה וארוחה טובה. על תפריט האוכל אחראי יענקל'ה שיין (הקים וייעץ למעלה מ250 מסעדות) ובשל היותם בליבו הפועם של השוק ביפו הם נהנים מדגים טריים, המבורגר שנעשה במקום מבשר בקר או טלה שמגיע טרי כל יום מאטליז הבשרים של זלמן ביפו ונטחן במקום. שאר הבשרים מובחרים מהצפון. כמו כן תפריט עשיר של אלכוהול ובירות בוטיק ישראליות ובירות אירופאיות מובחרות במחירים נוחים. אורבנו מציעה אופציה לבילוי קולינרי בין אם באים רעבים לארוחה או שבאים להופעה טובה בערב,לגלגל שיחה על בירה או קוקטייל,לנשנש מנות ראשונות המתאימות לנשנוש לצד הצ'ייסרים והאלכוהול בפרט או לבחור בהמבורגר איכותי ליד. פתחנו את הערב בקוקטיילים מרעננים, הראשון- Moskow mule, וודקה רוסית , ג'ינג'ר,מיץ לימון ובירה בהירה, קוקטייל מתקתק ומרענן ובקוקטייל Mojo,כוסברה, לימון, ליקר צ'ילי Y ירוק,שנאפס תפוח,רום וקרנבריז. לראשונה הזמנו את מנת הקלמרי הממולא שזכורה לי כבר טוב טוב מפעם הקודמת, פיתוי כזה שלא יכולתי לסרב לו שוב בביקורי החוזר במסעדה. קלמרי ממולא בשרימפס וראשי קלמרי, קרוטונים, בזיליקום,רוטב שום, יין וגרידת לימון. גופי קלמרי שמנמנים במילוי פירות ים ברוטב נהדר שקשה להפסיק ללקק מהצלחת. 


הזמנו סטייק אנטריקוט לעיקרית עם שעועית ירוקה בשמן זית ורוזמרין,מידת עשייה מדיום, צבע אדום עז ששמר על עסיסיות הבשר עם שעועית שהקופצה קלות ועיקרית נוספת שהיתה גולת הכותרת בארוחה באורבנו- שוב אני מתלהבת מאיכות הדגים מאחר והמסעדה שוכנת ביפו והם קרובים לנמל ומתבססים על הדגה המקומית שללא ספק מהווה גורם מנצח בהגשת מנה טעימה על הצלחת עם דג סופר טרי ועסיסי. התלבטתי בין  ההתעסקות בדג שלם עם העצמות וכ' לבין פילטים קלים לתפעול ואכילה ולבסוף בחרתי בפילה דניס עם ירקות אסיאתי, ג'ינג'ר,שום,צ'ילי,סויה,רוטב קארי אדום, הדג שמר על הקריספיות מבחוץ ורך כחמאה מבפנים בתיבול עדין ומדויק והוגש על מצע ירקות שהוקפצו בסגנון אסייאתי עם רוטב קארי אדום מעט חריף שהוסיף פיקנטיות נעימה למנה. מנה מנצחת מבחינתי !!! הדג הגיע עם תוספת לבחירה וחלקנו בפירה ליד. 

שורה תחתונה,תמיד כייף לחזור לאורבנו,מסעדה באווירה משוחררת ורגועה, פלייליסט מוזיקלי בין המשובחים והרגועים (בלוז ורוק קלאסי), מדי פעם מתקיימות הופעות והמקום מפוצץ בחב'רה צעירים, האוכל שמוגש ליד הצ'יסרים והבירות מצוין ותפריט האלכוהול והאוכל דיי עשיר ומגוון והכל במחירים סבירים באווירה יפואית שוקקת חיים. אז בין אם אתם בסיור ביפו עם המשפחה או במוד של דרינק לערב קליל, אורבנו זה המקום ויש גם עסקיות בימים  א'-ה'- 12:00:18:00

אורבנו

יפת 11, יפו תל אביב 
053-6130216

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה