יום שני, 28 בנובמבר 2016

בראנץ' מפנק ב-BAR A VIN במוד צרפתי מרגש



BAR A VIN הוא בר יין עם אוכל ומנות ביניים ליד בהשראה צרפתית, תוספת משמעותית לסצנת ברי היין שבתל אביב. על תפריט היין חתום הסומליה בן רון. מסעדה שכייף לחזור אליה, מסעדה שלא מתייפיפת ולא מתעסקת בצילחותים אלא בהכנת קלאסיקות צרפתיות בביצוע מוקפד וראוי, אוכל טעים ובמחיר שפוי. אוכל צרפתי מובהק בביצוע טוב ובגובה העיניים. חומרי הגלם מן הטובים ויד טובה ובטוחה במטבח של השף עינב אזגורי שבישל בסרווסריה מנות מושחתות וטעימות להפליא,מנות טאפס- אוכל ברים ספרדי לצד האלכוהול וגרף הצלחה רבה במיוחד בבראנץ' השיכורים בימי שבת  בסרווסריה. אז כעת הוא מבשל קלאסיקות מהמטבח הצרפתי. כל המנות בתפריט קטנות עד בינוניות הניתנות לחלוקה שילוו את היין בכייף ובחן רב, כמו כן לא מזמנו התחילו במסורת של בראנצ'ים מפנקים בסופ"ש,תפריט מגוון ומיוחד, בהחלט שונה ממה שקיים במסעדות אחרות. אז מה בתפריט? מנות ביצים כמו ביצים רכות עם בריוש פורצ'יני קלוי, אומלט גבינות בורסאן, בליני תפו"א,סלמון כבוש, ביצי סלמון וקרם פרש, אויסטרים על הקרח, קרוק מאדם, קרפים מלוחים כמו בצרפת מקמח כוסמת במילויים כמו שינקן ואמנטל, תרד ובשמל וקרפים מתוקים עם נוטלה,פטיסייר אוריאו ועוד. הגענו בצהרים המוקדמים של שבת, המקום היה מפוצץ גם בחלל הפנימי וגם בשולחנות בחוץ, בפוקס התפנה מקום על הבר. מיד שהתיישבנו ביקשתי להזמין קפה הפוך אך יש להם רק אספרסו קצר ואמריקאנו, בלית ברירה התפשרתי על סנגריה אדומה (באין לחם תאכלו עוגות) אז סנגריה it is 

הזמנו לחם גוז'ר דה בורגון כנשנוש התחלתי. את הלחם מעולם לא הכרתי או טעמתי. זהו לחם עם תערובת של גבינות ופרמז'ן, לחם אוורירי וטעים בטירוף, אי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו עד שנגמר לרע המזל. 26 ש"ח. 

אז בחרנו שתי מנות בראנץ' לחלוקה ביננו, הראשונה בהמלצת הברמן רוסטביף יוקשייר פודינג וציר בקר. רוסטביף אדום ומשגע עם חרדל דיז'ון ליד וירקות כבושים. ממש התאהבתי בטעמה של הצנונית הכבושה. מאפה היורקשייר היה אוורירי, לגמרי מנה מיוחדת שלא תמצאו כמעט בשום בראנץ' או ארוחת בוקר שגרתית. המנה השניה, קרפ תרד,בשמל ואמנטל. קרפ דק במילוי שופע של בשמל, אמנטל ותרד. כל ביס היה חגיגה לחך, תערובת של גבינה ורוטב בשמל מבעבע בתיבול מדויק פשוט טעים וכייפי. 


קינחנו בקרפ פטיסייר,תפוז וגראנד מרנייר, קלאסיקה צרפתית שאכלתי אותה לא מזמן בדוכן רחוב בצרפת רק שפה העשירו את הקרפ עם קרם פטייסיר. הקרפ שחום ודקיק ששחה עד לא מזמן בחמאה עם ליקר תפוזים ובמילוי קרם פטיסייר חמים ומתוק. ביס כה מנחם. קינוח צרפתי, פשוט וקלאסי טעים להפליא, ליקקתי את הצלחת. גם פה התבעסתי כי נגמר לי מהר מדי.

שורה תחתונה, כ"כ מרגש  אותי שאני גרה בת"א קרוב ברגל לכ"כ הרבה מקומות שווים ו-BAR A VIN הוא לגמרי מקום שווה, מקום איכותי עם אוכל ותפריט צרפתי מוקפד וראוי בו אוכל למצוא את עצמי קופצת בערב לאיזה כוס יין צוננת ואיזו מנה טעימה ליד או להגיע בצהרי שבת ולהנות מבראנץ' צרפתי מיוחד ומפנק. אין לי ספק שאשוב בקרוב וזה יהפך אצלי למנהג לשבת שם בשבתות כי FUN וסופר טעים.

BAR A VIN

שד' רוטשילד 7 תל אביב

050-3366622


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה