באגסי מוסד פלורנטיני מוכר ואהוב מזה שנים סגר את שעריו מאחר והבניין שאיכלס את המסעדה יצא למיזם פינוי ובינוי. המסעדה עברה למשכנה החדש ברחוב סלמה,עדיין בשכונה בסמוך לרביעיית פלורנטין. השינוי הנוסף שלאחר 14 שנות פעילות הבר מסעדה הפך לכשר,לא עניין של מה בכך שמדובר במסעדה בלב שכונה תל אביבית "חילונית". הגעתי לבדוק את התפריט אחרי המהלך הזה כי את באגסי אני אוהבת ומכירה כבר שנים. חיה קלור השפית ומסעדנית ותיקה יצרה תפריט כשר לצד תפריט טבעוני דווקא בתל אביב הרב גונית והצבעונית שלדעתה יש הרבה מקום לחזור לשורשים וליהדות בהתאמה גם לכשרות.
הבאגסי,אחלה מקום לבילוי זוגי,מפגש חברים לדרינק בקז'ואל או ארוחה משפחתית באווירה חמה וביתית,תפריט מוכר וטעמים אהובים. האוכלוסיה די מעורבת בחברה צעירים חילוניים לצד חובשי הכיפות. התיישבנו על כסאות בר גבוהים בשולחן גבוה בסמוך לבר, התאורה מקסימה, קצת חשוכה ורומנטית עם אורות מעומעמים.
כמו כן ישנם מקומות ישיבה בחוץ למעשנים.
הזמנו קוקטיילים בהמלצת המלצרית,מוחיטו אחר,רום,תפוז כתוש, לימון ונענע,סירופ ליצ'י וסאוואר וקוקטייל ג'ק לימונאני,ג'ק דבש,ג'ינג'ר כתוש,לימון כתוש,סירופ אננס, סאוור ופרוסת מלפפון. שני הקוקטיילים היו טובים ומרעננים.
האוכל בבאגסי ביתי,מחבק ומנחם, תפריט עשיר עם מנות בשריות לצד מנות טבעוניות,כל אחד ימצא את עצמו פה. תפריט המשלב מטבחים מהעולם,כבד קצוץ אשכנזי, ערייס במילוי בשר טלה וכנאפה בשר מהמטבח הים תיכוני, חריימה טריפולטאי חריף, תבשיל בשר עגל מבושל ביין מוגש על פירה מהמטבח האירופאי לצד מרק בשר תימני,המבורגר ועוד. הזמנו מנות ראשונות,הכל היה טעים, מרגישים את היד הבטוחה של חיה שמובילה את המנות בטעמים ביתיים וטובים. תחילה קיבלנו את הקרפצ'יו בס בשמן זית,ליים, צ'ילי ירוק,בצל סגול, מנטה, צנוברים וגרגירי רימון. אהבתי מאד את המנה הזו,הדג טרי השתלב נהדר עם הירקות הטריים, היתה מן חריפות נעימה מהפלפל הצ'ילי הירוק והבצל הירוק,מתיקות קלה מהבצל הסגול והרימונים, מנה מאד קלילה ופרשרית וסופר טעימה.
כמו כן הזמנו ערייס, שני רבעי פיתה ממולאים בבשר טלה,בצלים מקורמלים ותבלינים אדומים. ראשית,המנה מאד נדיבה בגודלה ויש המון בשר טחון שתובל טוב בתוך הפיתה. לצד המנה קיבלנו סלט כמו שחיה אוהבת-סלט מרוקאי,עגבניות קצוצות,בצל סגול, פטרוזיליה, שמן זית,הרבה לימון ומלח פלפל, סלט בתיבול בסיסי אך מדויק בטעמו,מסוג הדברים הפשוטים והטובים. שתי המנות הוכיחו מעל לכל ספק שרמת בישול גבוהה ואוכל כשר כן הולכים ביחד.
כמו כן ישנם מקומות ישיבה בחוץ למעשנים.
הזמנו קוקטיילים בהמלצת המלצרית,מוחיטו אחר,רום,תפוז כתוש, לימון ונענע,סירופ ליצ'י וסאוואר וקוקטייל ג'ק לימונאני,ג'ק דבש,ג'ינג'ר כתוש,לימון כתוש,סירופ אננס, סאוור ופרוסת מלפפון. שני הקוקטיילים היו טובים ומרעננים.
האוכל בבאגסי ביתי,מחבק ומנחם, תפריט עשיר עם מנות בשריות לצד מנות טבעוניות,כל אחד ימצא את עצמו פה. תפריט המשלב מטבחים מהעולם,כבד קצוץ אשכנזי, ערייס במילוי בשר טלה וכנאפה בשר מהמטבח הים תיכוני, חריימה טריפולטאי חריף, תבשיל בשר עגל מבושל ביין מוגש על פירה מהמטבח האירופאי לצד מרק בשר תימני,המבורגר ועוד. הזמנו מנות ראשונות,הכל היה טעים, מרגישים את היד הבטוחה של חיה שמובילה את המנות בטעמים ביתיים וטובים. תחילה קיבלנו את הקרפצ'יו בס בשמן זית,ליים, צ'ילי ירוק,בצל סגול, מנטה, צנוברים וגרגירי רימון. אהבתי מאד את המנה הזו,הדג טרי השתלב נהדר עם הירקות הטריים, היתה מן חריפות נעימה מהפלפל הצ'ילי הירוק והבצל הירוק,מתיקות קלה מהבצל הסגול והרימונים, מנה מאד קלילה ופרשרית וסופר טעימה.
כמו כן הזמנו ערייס, שני רבעי פיתה ממולאים בבשר טלה,בצלים מקורמלים ותבלינים אדומים. ראשית,המנה מאד נדיבה בגודלה ויש המון בשר טחון שתובל טוב בתוך הפיתה. לצד המנה קיבלנו סלט כמו שחיה אוהבת-סלט מרוקאי,עגבניות קצוצות,בצל סגול, פטרוזיליה, שמן זית,הרבה לימון ומלח פלפל, סלט בתיבול בסיסי אך מדויק בטעמו,מסוג הדברים הפשוטים והטובים. שתי המנות הוכיחו מעל לכל ספק שרמת בישול גבוהה ואוכל כשר כן הולכים ביחד.
התלבטנו על מה להזמין במנות הראשונות וחשבנו גם להזמין את הקבב דג ים אך שתי המנות הראשונות הספיקו לנו די והותר ובכל זאת פונקנו עם זוג קבב דג ים על עדשים שחורות קוויאר,צנוברים, עגבניות ובצל סגול על חציל לוהט וטחינה כמעט גולמית. קציצות הדג רכות ומלאות טעם הונחו על מצע של עדשים וחציל קלוי עם טחינה מצוינת ועיטורי בצל ירוק שהשתדכו טוב למנה. מנה בריאותית וטעימה שלא היה אכפת לי לאכול אותה כל יום בצהריים כי היא מזינה ומשביעה.
לעיקריות בחרנו בחריימה מוסר ים (משחקי השף) לצד סלט עגבניות חריף,לחם שוק בקראסט של שום,טחינה וצ'ייסר ערק. בתור חצי טריפולטאית אני יכולה להעיד שהחריימה מושלם מדובר בנתחי דג מוסר רכים ברוטב אדום עמוק ובוהק,חריף ולא מתחנף,מרגישים בחתיכות לימון מעט חמוצות ומעט מרירות בתוך תבשיל העגבניות במחבת הלוהטת וישנו גם ממרח לימון כבוש שהוגש מעל הדג. המנה הוגשה לצד צ'ייסר של ערק ולחם טרי עם קראסט שום. הכי כייף לבצוע את הלחם ביד ולנגב היישר מהמחבת.
בהמלצת המלצרית בחרנו בתבשיל אהבה של בשר עגל,7 שעות במרלו ויינות מתוקים,ערמונים ובצלים מקורמלים,עשבי תבלין טריים וראס אל חנות על קרם פירה קונפי. מנה ש"רצה" עם המקום לאורך שנים,תבשיל מבושם מתבלינים ומיינות אדומים. נתחי הבשר רכים אחרי שעות של בישול,לי זה היה מתוק מדי, פחות התחברתי למנה.
לעיקריות בחרנו בחריימה מוסר ים (משחקי השף) לצד סלט עגבניות חריף,לחם שוק בקראסט של שום,טחינה וצ'ייסר ערק. בתור חצי טריפולטאית אני יכולה להעיד שהחריימה מושלם מדובר בנתחי דג מוסר רכים ברוטב אדום עמוק ובוהק,חריף ולא מתחנף,מרגישים בחתיכות לימון מעט חמוצות ומעט מרירות בתוך תבשיל העגבניות במחבת הלוהטת וישנו גם ממרח לימון כבוש שהוגש מעל הדג. המנה הוגשה לצד צ'ייסר של ערק ולחם טרי עם קראסט שום. הכי כייף לבצוע את הלחם ביד ולנגב היישר מהמחבת.
בהמלצת המלצרית בחרנו בתבשיל אהבה של בשר עגל,7 שעות במרלו ויינות מתוקים,ערמונים ובצלים מקורמלים,עשבי תבלין טריים וראס אל חנות על קרם פירה קונפי. מנה ש"רצה" עם המקום לאורך שנים,תבשיל מבושם מתבלינים ומיינות אדומים. נתחי הבשר רכים אחרי שעות של בישול,לי זה היה מתוק מדי, פחות התחברתי למנה.
BUGSY
דרך סלמה 44
תל אביב
03-5109952
* כשר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה