חג פסח בפתח זהו זמן טוב להתחדש להתרענן עם מארז יינות של יקבי בנימינה הרי שיושבים בשולחן החג ומשיקים הרבה כוסות לחיים כרוח ומנהג החג. זה מתחיל עם ארבעת הכוסות ששותים בערב ליל סדר בזמן קריאת ההגדה לפסח וגם בימי חול המועד בהם נפגשים ומארחים את המשפחה והחברים או בין אם יוצאים לפיקניקים בחוץ אז יין טוב בהחלט ילווה את המפגשים הללו בנעימות,בחיוך ובשמחה. היינות של יקבי בנימינה טובים ובתמחור שפוי ושווה לכל כיס.
יקב בנימינה השיק שתי סדרות במיתוג חדש,יינות מסדרת המושבה החדשה וסדרת טבע המוכרת במיתוג חדש.
בסופ"ש האחרון אכלנו בערב שישי תבשילי קדירה בשריים וליוונו את הארוחה עם יין קברנה סובניון,יין פירותי עשיר ומאוזן,מחליק בגרון והתאים בול לארוחה.
יקב בנימינה השיק שתי סדרות במיתוג חדש,יינות מסדרת המושבה החדשה וסדרת טבע המוכרת במיתוג חדש.
בסופ"ש האחרון אכלנו בערב שישי תבשילי קדירה בשריים וליוונו את הארוחה עם יין קברנה סובניון,יין פירותי עשיר ומאוזן,מחליק בגרון והתאים בול לארוחה.
בהמשך הפוסט ישנו פירוט על היינות,אינפורמציה על כל יין מבחינת הרכבו,אחוזי האלכוהול וכל מה שחשוב לנו לדעת כצרכנים. אופציות הגשה מבחינת טמפרטורת היין ואיזה אוכל מותאם ומשתדך הכי טוב לסוג היין. תהנו עם היינות הם במחירים מצויינים ויש מבצעים לקראת פסח ברשתות.
שיהיה חג שמח 💗
סדרת המושבה, יקב בנימינה
שיהיה חג שמח 💗
סדרת המושבה, יקב בנימינה
לרגל שנת ה-70 למדינת ישראל ולציון 95 שנה למושבה בנימינה יצר יקב בנימינה את סדרת יינות המושבה.
מתוך כבוד ואהבה למקום ומתוך אמונה שכל יין נושא בתוכו את טעם רגבי האדמה בה גדלה הגפן, את מגע יד האיכר המלטפת מביאה סדרת יינות המושבה את הטעמים והריחות של המושבה. את הגעגוע לפשטות , את ההרמוניה שבין האדם לטבע, בין אדם לחברו.
סדרת יינות המושבה היא סדרה זנית אשר מתחילה בטיפוח קפדני של כרמי היקב, ממשיכה בתהליך משמח של תסיסת הענבים במכלי היקב והתבגרותו במרתפי היין ומשם לבקבוק עדין ומתחשב.
ולבסוף, כשאנו פותחים בקבוק מסדרת יינות המושבה של יקב בנימינה, אנו יכולים, ולו לרגע, לחוות את המושבה הנעטפת כרמים אל מול כתף הכרמל.
בסדרת המושבה החדשה ניתן למצוא את היינות הבאים:
המושבה גוורצטרמינר 2017
המושבה גראנש 2017
המושבה מרלו 2017
המושבה קברנה סובניון 2017
המושבה שיראז 2017
המושבה שרדונה 2017
מחיר: 29 ₪,
מחיר במבצעי פסח: 25 ₪.
סדרת טבע – יקב בנימינהכשייצרו את סדרת TEVA ביקשו ללכוד את הטבע בצורתו הפשוטה והנקייה. התוצאה היא יין זני המבטא את אופיו של הענב באופן קל, זמין ונעים. TEVA נועדה להנאות הקטנות והיומיומיות של החיים – בכל הזדמנות פשוט לפתוח בקבוק ולשתות כוסית.
סדרת טבע – יקב בנימינהכשייצרו את סדרת TEVA ביקשו ללכוד את הטבע בצורתו הפשוטה והנקייה. התוצאה היא יין זני המבטא את אופיו של הענב באופן קל, זמין ונעים. TEVA נועדה להנאות הקטנות והיומיומיות של החיים – בכל הזדמנות פשוט לפתוח בקבוק ולשתות כוסית.
בסדרת טבע במיתוג החדש ניתן למצוא את היינות הבאים:
טבע אמרלד ריזלינג 2017
טבע מוסקט 2017 טבע מרלו 2017 טבע קברנה סובניון 2017 טבע שיראז 2017
מחיר: 25 ₪,מחיר במבצעי פסח: 19.90 ₪,
טבע מוסקט 2017 טבע מרלו 2017 טבע קברנה סובניון 2017 טבע שיראז 2017
מחיר: 25 ₪,מחיר במבצעי פסח: 19.90 ₪,
טבע אמרלד ריזלינג 2017
אזור גידול: כפר תבור
תהליך ייצור:
ענבי האמרלד ריזלינג נבצרו בבציר לילי בכרמינו הממוקמים בכפר תבור. עם שחר הגיעו הענבים ליקב, נסחטו, והמיץ החופשי (Free Run) הועבר לשיקוע של 24 שעות לפני שהועבר למיכל התסיסה. התסיסה האלכוהולית נמשכה כשבוע ימים בטמפרטורה ממוצעת של 16 מעלות לשימור מרבי של מרכיבי הארומה. לקראת סיום התסיסה, הונמכה הטמפרטורה משמעותית כדי לעצור את פעולת השמרים ולשמר מעט מן הסוכר הטבעי שבמיץ הענבים לכדי יצירת יין חצי יבש.
רשמי טעימה:
טבע אמרלד ריזלינג 2017 הוא יין ארומאטי מאד, ולו ריחות של פרחים לבנים ופרי טרופי. בפה מורגשת מתיקות נעימה ומאוזנת היטב על ידי חמיצות מרעננת. מומלץ להגיש את היין קר בטמפרטורה של כ-8-10 מעלות לצד מנות דגים או עוף פיקנטיות ומתובלות, יתאימו במיוחד כאלה מן המטבח האסייתי. טבע אמרלד ריזלינג 2017 הוא יין שנועד לשתייה בצעירותו ואינו נועד ליישון ארוך טווח. יש לאחסן את היין בשכיבה במקום קריר ומוצל.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול 12%
טבע מוסקט 2017
אזור גידול: רמת סירין
תהליך ייצור:
ענבי המוסקט נבצרו בבציר לילי בכרמינו הממוקמים ברמת סירין. עם שחר הגיעו הענבים ליקב, נסחטו, והמיץ החופשי (Free Run) הועבר לשיקוע של 24 שעות לפני שהועבר למיכל התסיסה. התסיסה האלכוהולית נמשכה כשבוע ימים בטמפרטורה ממוצעת של 16 מעלות לשימור מרבי של מרכיבי הארומה. לקראת סיום התסיסה, הונמכה הטמפרטורה משמעותית כדי לעצור את פעולת השמרים ולשמר מעט מן הסוכר הטבעי שבמיץ הענבים לכדי יצירת יין חצי יבש.
רשמי טעימה:
ליין ארומה פרחונית ועשירה האופיינית לזן וכן מתיקות נעימה ומאוזנת. מומלץ להגיש את היין צונן בטמפרטורה של כ-10 מעלות , לצד פירות קיץ טריים.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול 12.5%
טבע מרלו 2017
אזור גידול: הרי גלבוע
חבל לכיש
תהליך ייצור:
ענבי המרלו נבצרו בכרמינו תחילת חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר שפייה למיכל להמשך התסיסה המלולקטית ולאחר מכן לתהליך התבגרות קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של טבע מרלו מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.
רשמי טעימה:
טבע מרלו 2017 מתאפיין בניחוחות של פרי בשל, עשבי תיבול וכן טעם עשיר ומאוזן. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ-16°C לצד מנות עוף צלוי או דגים כדוגמת טונה, פסטה ברוטב בולונז או גבינות קשות. זהו יין שנועד לשתייה בצעירותו ובתנאי אחסון נאותים ימשיך להשתבח תקופה קצרה בלבד של כשנתיים-שלוש.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול: 13.5%
טבע קברנה סוביניון 2017
אזור גידול: גליל עליון
הרי גלבוע
תהליך ייצור:
ענבי הקברנה סיביניון נבצרו בכרמינו אשר בגליל ובגלבוע ,באמצע חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר שפייה למיכל להמשך תסיסה מלולקטית ותהליך יישון קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של טבע קברנה סוביניון מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.
רשמי טעימה:
היין מתאפיין בניחוחות של פירות יער ותבלינים. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כC°16 , לצד בשרים וירקות צלויים בגריל.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול: 13%
בנימינה מושבה גוורצטרמינר 2017 יין לבן חצי יבש
זן הענבים: 100% גוורצטרמינר
איזור גידול: צפון נגב –כרם שומריה
תנאי גידול ואקלים:
כרם שומריה שממוקם בין יער דבירה ליער יתיר החלקה נטועה על קרקע שרובה לס חרסית וחול המשרע היומי החום של היום והללילות הקררים נותן לפרי אפשרות להתפתח ולהבשיל בצורה אופטימלית.
תהליך ייצור היין:
במהלך קיץ 2017 נבצרו ענבי הגוורצטרמינר בבציר לילי. תקופת ההבשלה הארוכה והאביב הקריר בבציר זה אפשרה התפתחות איטית וצבירת חומרי ארומה עשירים בענבים תוך שמירה על רעננות טובה. עם הגיעם ליקב, עברו הענבים הפרדה משדרות בהמשך נסחטו הענבים ולאחר שיקוע הועבר התירוש הצלול לתסיסה אלכוהולית. התסיסה התרחשה בקצב איטי, בטמפרטורה12 מעלות צלזיוס. לקראת סוף התסיסה טמפרטורת היין הורדה לכ-0 מעלות במטרה לעצור את התסיסה ולשמר חלק מהמתיקות הטבעית המאוזנת היטב על ידי החמיצות הרעננה שמקורה בענבים.
רשמי טעימה:
בציר 2017 זכור בעיקר בזכות אביב קריר יחסית וקיץ חם שעזרו להבשלה אחידה ברוב הכרמים, אשר אפשרה צבירת חומרי ארומה רבים תוך שמירה על רמת חומציות טובה עם רמת אלכוהול מאוזנת.
היין מתאפיין בארומה פירחונית של מי ורדים, משולבת עם מאפיינים טרופיים טיפוסיים כמו ליצ'י וכן ניחוחות אשכולית אדומה טרייה. היין בעל מתיקות קלה בלבד מאוזנת היטב עם חמיצות מרעננת, ולכן הוא יין מצוין ללוות מאכלים בסגנון המזרח הרחוק המפגין סיומת ארוכה ועשירה ורעננות בטעמים ברורים ונקיים.
טמפרטורת הגשה:
מומלץ להגיש צונן, בטמפרטורה של 8-10 מעלות.
כוהל: 12%
מושבה מרלו 2017
שנת בציר: 2017
סדרה: מושבה
הרכב זנים: 100% מרלו
אזור גידול: הרי גלבוע
רמת הגולן
תהליך הייצור:
ענבי המרלו נבצרו בכמה מועדים במהלך חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית ואיזון טעמים. עם הגעת הענבים ליקב הם הועברו אל המפריד-ממעך ומשם אל מיכל נירוסטה לביצוע התסיסה האלכוהולית ולמיצוי מרבי מן הקליפות של חומרי ריח, טעם, צבע וטאנין. היין עבר תסיסה שנייה במיכל – תסיסה מלולקטית, ובסיומה תקופת התיישנות קצרה במגע עם עץ אלון.
רשמי טעימה:
מושבה מרלו הוא יין פירותי, עשיר ומאוזן. היין עבר תהליך התיישנות קצר במגע עם עץ אלון במרתפי היקב.
מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ-16 מעלות.
מידע טכני
אלכוהול: 14%
מושבה קברנה סוביניון 2017
שנת בציר: 2017
סדרה: מושבה
הרכב זנים:100% קברנה סוביניון
אזור גידול: גליל עליון ובגלבוע
על תהליך הייצור:
ענבי הקברנה סוביניון נבצרו בכמה מועדים במהלך חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית ואיזון טעמים. עם הגעת הענבים ליקב הם הועברו אל המפריד-ממעך ומשם אל מיכל נירוסטה לביצוע התסיסה האלכוהולית ולמיצוי מרבי מן הקליפות של חומרי ריח, טעם, צבע וטאנין. היין עבר תסיסה שנייה במיכל – תסיסה מלולקטית, ובסיומה תקופת התיישנות קצרה במגע עם עץ אלון.
רשמי טעימה:
מושבה קברנה סוביניון הוא יין פירותי , עשיר ומאוזן. היין עבר תהליך התיישנות קצר במגע עם עץ אלון במכליי היקב. מומלץ להגיש בטמפרטורה של כ16 מעלות.
מידע טכני
אלכוהול: 14%
מושבה שרדונה 2017
שנת בציר: 2017
סדרה: מושבה
הרכב זנים : 100% שרדונה
אזור גידול: רכס הרי הגלבוע
אקלים:
רכס הגלבוע גובה 440 מטר מעל לפני הים משקיף על הרי הגלבוע עמק בית שאן מצפון מזרח ויזרעאל מצפון מערב. קרקע סלעי גיר קשים ורכים טרה רוסה ואדמות כהות אקלים ים תיכוני עם כמות משקעים ממוצעת של 450 מ"מ בשנה, חורפים קרים ורוחות חזקות מנשבות באופן קבוע לאורך כל השנה , הכרם נמצא סמוך לטורבינות הרוח המספקות אנרגיה לישובים בסביבה ,למרות הקרבה לעמק בית שאן החם, הרוחות יוצרות יובש וקרירות בלילות ,ובתקופת ההבשלה החמה יוצרות מזג אויר קריר התורם להתפתחות הפרי ושמירה על החומציות.
על תהליך הייצור:
ענבי השרדונה נבצרו בכרם קיבוץ מירב ובמעלה גלבוע בתחילת חודש אוגוסט 2017 לאחר מכן, כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימלית ואיזון טוב בהרכב החומצות, הסוכרים והטעמים בענב. החלקה נבצרה בבציר לילי על מנת לשמר סביבה טבעית קרירה עד הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. הענבים הועברו מיד אל המפריד-ממעך ומשם לסחיטה עדינה לקבלת המיץ החופשי. מיץ הענבים שהתקבל מסחיטה גסה יותר הופרד בשלב זה. המיץ החופשי (Free Run) שהתקבל מן הסחיטה הועבר למיכל שיקוע לשם הצללה, ומשם אל מיכל התסיסה. תסיסת השרדונה נמשכה כשלושה שבועות בטמפרטורה ממוצעת של 15 מעלות .בסיום התסיסה השרדונה נח על משקעיו במיכלי נירוסטה. בסיום שלב זה נבנה הממסך הסופי, היין עבר תהליכי ייצוב, הצללה וסינון ונשלח למילוי בבקבוקים.
רשמי טעימה:
מושבה שרדונה נוצר עם מטרה ברורה לנגד עיניי הייננים: לייצר שרדונה "קליל", טעים ונגיש. יין איכותי ועשוי היטב שיתאים לשתייה כך בפני עצמו או כשידוך נפלא למגוון מנות.
זהו שרדונה בעל גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת.
מושבה שרדונה 2017 ישתלב היטב עם מגוון רחב מאד של מאכלים החל ממנות ראשונות קלות כמו מאפי גבינה פריכים, סלטים שונים ומאכלי ים; דרך סושי וסשימי, פסטות שונות ברטבים מבוססי חמאה ושמנת ועד דגים מטוגנים/צלויים בגריל בתיבול חמאה ופטרוזיליה, עוף מטוגן או נקניקיות עסיסיות ברוטב חרדל.
טמפרטורת הגשה מומלצת: 10-12°C
אלכוהול : 12%
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה