יום ראשון, 27 במאי 2018

גודנס-דיינר טבעוני בתל אביב שהפתיע אותי לטובה


קבעתי להפגש עם חבר טבעוני אחרי העבודה ולאחר המלצה הגעתי לגודנס,דיינר טבעוני אלטרנטיבי אשר ממוקם בלב תל אביב באווירה הסואנת והססגונית של רחוב קינג ג'ורג' סמוך לדיזינגוף סנטר. 

גודנס בבעלות אילאיל יהב שהיא גם הבעלים של השווארמה הטבעונית המוכרת בתל אביב. גילוי נאות,אינני טבעונית וזו הייתה הארוחה הטבעונית הראשונה שלי. כבר הרבה זמן שהייתי בסביבה של הסנטר וראיתי שבגודנס תמיד המקום הומה באנשים צעירים ונראה שיש באז סביבו. מסתבר שזו אחלה אופציה למפגש עם החברים לארוחה במקום בישיבה באווירה צעירה או פשוט לקחת בT.A ויש גם שירות משלוחים.

למקום תפריט קולינרי מקורי ומגוון בסגנון דיינר אמריקאי מושחת,מן פרשנות טבעונית למטבח האמריקאי ולמנות הדיינר המוכרות. כאמור כל המנות טבעוניות אך התפריט פונה בהחלט לכולם ולא רק לטבעוניים שבחבורה. התפריט במקום בישיבה
ובמשלוחים כולל מנות המוכרות לרב כבשריות אך במקום  תחליפי בשר קלאסיים כל מנה עשוייה באופן יצירתי כתחליף ראוי למנה המוכרת. המבורגרים עם תוספות כמו ארטישוק, צ'יפס,חלפניו,פטריית פורטבלו,אננס וגבינה. לחובבי הכריכים המושחתים יהנו מסלופי ג'ו משעועית שחורה ופטריות שימאגי בתוך פוקאצ'ה,קרפ כוסמת עם כרובית תפו"א,בורגר עשוי פטריות פורצ'יני ושום קונפי,קיש תרד,מרק קובה סלק,שווארמה בטורטיה מנתחי סויה ועוד.

הזמנו תחילה בירה סטלה קרה וצוננת וקריספי מקסיקני,3 טורטיות תירס עם ממרח שעועית,גווקאמולי,בשר סויה טחון,עגבניות ושמנת,28 ש"ח. טורטיות קריספיות עם גווקאמולי קרמי בתיבול טעים ומדוייק,הופתעתי לטובה מבשר הסויה הטחון שהשתלב נהדר ברוטב העגבניות,כאמור מנה טעימה!
מנה נוספת שהוממלצה בחום,קרפ כוסמת במילוי קרם קשיו וכרובית עם רוקט,עגבניה,בצל ירוק וצ'ילי טרי,36 ₪. הקרפ אווירירי הכיל כרובית ותפוח אדמה מבושלים,קרם קשיו,עגבניות
,בצל ירוק ועלי רוקט רעננים בעלי טעם דומיננטי, מנה משביעה וטעימה. 

המשכנו עם מנת הדגל ולא בכדי,סלופי ג'ו שעועית שחורה פטריות שימאגי ובצל סגול ברוטב  ברביקיו מגיע בג'בטה,
רוקט ועגבניות וחמוצים,
42 ש"ח. אנחנו ביקשנו עם חליפנוי כי אני אוהבת אוכל חריף. גם פה ממש הופתעתי לטובה כי מאד חששתי מאוכל טבעוני ובאתי עם סטיגמות ואני פחות אוהבת סייטן וכו'. במנה הזו לא היה שום חיקוי של מרכיבים שאמורים להיות דומים לבשר. נהננו מפשטות המרכיבים כמו שהם,
שעועית ברוטב ברביקיו עשיר ומתקתק ופטריות שימאגי בשרניות שהונחו בתוך ג'בטה טרייה שהייתה די אווירירית ולא כבדה בליווי חמוצים,פרוסות עגבניה ועלי רוקט. מנה משגעת ללא ספק!
 ניתן להחליף את הג'בטה במצע ארז לבן.

Dip & Fish,רצועות טופו מושרות במרינדת לימון כבוש ואצות בציפוי פנקו,מגיע עם צ'יפס,44 ש"ח. גרסה טבעונית של FISH & CHIPS. פחות התחברתי למנה הזו,הטופו בניגוד לדג שמתרכך נשאר קשה. 

בגזרת הקינוחים תמצאו עוגת גבינה על בסיס טופו,בננה לוטי, כדור שוקולד במילוי מסקרפונה ועוד. 

אחרי שהצצתי בוויטרינת הקינוחים נפל הפור ובחרנו בקינוח כדור שוקולד יוצא דופן. גלקסיית שוקולד,כדור שוקולד במילוי קרם מסקרפונה על מצע מסקרפונה,קרמבל פריך ורוטב שוקולד בלגי חם שנמזג מעל,42 ש"ח. על כדור השוקולד נמזג רוטב שוקולד חם שממיס אותו לחלוטין כמו לבה חמה שמתפרצת בחושניות,שחיתות שוקולדית כהלכה. 

בגודנס אכלתי את הארוחה הטבעונית הראשונה שלי EVER, אז תודות להם כבר יש לי פחות רתיעה ויש לי לאן להגיע עם חברים טבעוניים. הם לגמרי הוכיחו לי שאוכל טבעוני יכול להיות טרי,איכותי וטעים. אנטרפטצייה מקורית למנות רחוב קלאסיות כמו המבורגר,סלופי ג'ו ושווארמה.
*יש גם שירות משלוחים.

גודנס
המלך ג'ורג' 41 תל אביב
ראשון עד שישי: 11:00-00:00
שבת: 18:00-00:00
לינק לאתר הבית: https://goodness.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה