יום ראשון, 5 באוגוסט 2018

מסעדת לחם יין-הביסטרו של יהוד חוגגת 20 שנה ומתחדשת בתפריט חדש


לחם יין-מאפייה ומסעדת ביסטרו וותיקה ממוקמת בקומת הקרקע של בית אפריקה ישראל בלב שכונת קריית סביונים שביהוד. המסעדה חוגגת 20 שנה ומחדשת את התפריט,עניין שלא מה בכך בעסקי המסעדנות הקשוחים. המסעדה שעשתה דרכה ממעדנייה שכונתית למסעדת ביסטרו מוכרת ביהוד ומחוצה לה החלה את דרכה כיוזמה קולינרית משותפת של דגנית עמיחי ורונה פרדיס בדמות מעדנייה שכונתית שהביאה טעמים וניחוחות חדשים. עם הזמן המעדנייה הקטנה גדלה לביסטרו והמאפייה שהיא כיום. מייסדות המקום רונה ודגנית הצליחו להביא לאזור בקעת אונו חוויה קולינרית מוקפדת מלאת חן וטעמים ייחודיים. לאורך השנים,הפכה המסעדה לאתר עליה לרגל לחובבי קולינריה מהאזור ולתל אביביים שמחפשים מפלט שקט ואיכותי מהמולת העיר. אז שאפו לבנות שהחלו ממעדניה קטנה והפכו את המקום לבראסרי משגשג.

לחם יין כאמור מאפייה ומסעדה שכונתית באווירה משפחתית וביתית שכייף לשבת בה ולהנות מארוחות במקום תוך שימוש בפרודוקטיים איכותיים ומאפים מגרים שנעשים במאפייה באיכות וברמה גבוהה,ישנה אופציה גם לקחת אותם בT.A הביתה. במאפיה מייצרים במקום מדי יום מגוון לחמים,מאפים טובים,עוגות ועוגיות הנעשים בעבודת יד וללא חומרים משמרים.תפריט המסעדה מגוון ומשלב בין חומרי הגלם של המטבח הים תיכוני לטכניקות הבישול הצרפתי. המסעדה מתחדשת במנות חדשות לתפריט אך לא מוותרת על כמה מנות הדגל האהובות על הלקוחות הוותיקים ביניהן: קרם חצילים וגבינות צאן, פיתה דרוזית עם בשר טלה, צנוברים וטחינה, סלט עוף בגריל, רביולי בטטה, ניוקי ערמונים ופחזניות עם גלידת וניל תוצרת בית. המנות החדשות בתפריט הערב: בראשונות,סלט קולורבי, עם רוקט, סלנובה, פטה ושקדים,מגוון פסטות חדשות: פטוצ'יני תרד, גבינת גורגונזולה, רוקט, צנוברים ומסקרפונה,ספגטי ארביאטה,לזניה בולונז ובעיקריות: סטייק רוקה, פרוסות סינטה על צלחת לוהטת .בתפריט הבוקר תמצאו בוקר סלמון, גרבדלקס, סלט עגבניות ונבטים,מיני בייגל. קערות בריאות כמו בוקר צ'יה-יוגורט, צ'יה, שקדים, פקאן, תמרים, אגוזי ברזיל, פירות יער,שבבי קוקוס, גוג'י ברי וחמאת בוטנים ,בוקר אסאי-יוגורט, אסאי, גרנולה לחם יין,שקדים, זרעי פשתן, שבבי קוקוס, בננה, גוג'י ברי, פירות יער וטחינה גולמית משומשום מלא עם סילאן, אגז בנדיקט 2 ביצים עלומות,לחמניית בריוש,תרד, סלמון ורוטב הולנדייז. לחם יין עשתה לעצמה שם כמי ששמה דגש על טריות ואיכות חומרי הגלם המגיעים למסעדה טריים מידי יום,ירקות ללא הדברה ודגים טריים. המאפים והלחמים נאפים מידי יום במאפיית לחם יין הסמוכה. עיצוב המסעדה עליו אמונה רונה פרדיס הוא אלגנטי ונעים.

תחילה פתחנו את הערב עם קוקטייל טרופיק ספייס Tropical Spice שהיה טעים ומתקתק.

אט אט התמלא השולחן שלנו במנות ראשונות: לחם הבית עם מטבלים בדמות פוקאצ'ה טרייה וחמימה מרוחה בשמן זית ורוזמרין,סביצ'ה דג ים בתיבול רוטב לימוני חמצמץ שמאד מחמיא לדג הטרי,פטה כבדי עוף,קונפיטורת אגסים,פטה עשיר וטעים שהוגש עם פרוסות חלה טרייה,קונפטורית אגסים מתקתקה וצלוחיות עם צנוניות ובצל ירוק,מלפפון חמוץ פרוס לעיגולים וסלט פלפלים קלויים בתחמיץ. נהננו גם מקרם חצילים וגבינות עזים שהיה עדין בטעמו.
המשכנו עם סלט עגבניות שדה, סלנובה,מוצרלה באפלו,זיתים,בזיליקום וקרוטונים. סלט שמורכב ממספר עגבניות טריות,רגילות,שרי ותמר,עלי בזיליקום וגבינת מוצרלה באפלו,סלט מרענן וטעים במיוחד. ניכר בהקפדה על חומרי גלם טריים,הסלט נראה טוב ובתיבול מצוין.
סלט קולורבי,רוקט,סלנובה,פטה ושקדים שהיה עשיר והשקדים הוסיפו קראנצ'יות טובה למנה. בנוסף נהננו מפיצה ביאנקה,תרד וארבע גבינות. פיצה מהז'אנר של הבצק הדק עם גבינות עשירות מעל ובתיבול מצויין שזללנו חיש קל ונגמרה בשניה (: רביולי היום במילוי גבינות וברוטב שמנת קטיפתי וטעים.


FISH & CHEEPS, פילטים של דג מטוגנים,ניכר כי הדג טעים והטמפורה שלו מצוינת. מרקם הדג היה רך ונעים תוספת של זסט לימון מעל - נזללו חיש קל אף הם.

אחרי אתנחתא קלה והרבה שיחות וציחקוקים עם הבנות עיינו בקשב רב בתפריט העיקריות. אני הייתי במוד של דג והזמנתי
מוסר ים,
פילה מוסר ים ברוטב יין לבן, עגבניות שרי, זיתים ועשבי תיבול. על צלחת לבנה הונחה נתח פילה גדול ועסיסי של מוסר ים ברוטב יין לבן,עגבניות שרי וזיתים במן חמיצות עדינה שמאד החמיאה לדג. קיבלתי לבקשתי תוספת לדג בדמות פירה מצוין עם שבבי בצל מטוגן מעל.

חברתי הזמינה מנה דומה עם מוסר ים שהגיע על ניוקי,עגבניות,שמנת,אניס ושקדים עם רוטב עדין בטעמו. חברה נוספת בחרה בפילה סלמון צרוב על הפלנצ'ה שלא רק נראה אסטטי למראה אלא גם היה צלוי טוב עם קראסט מתפצח ובשר הדג רך מפנים.


והייתה זו שבחרה בסטייק אנטריקוט 300 גרם במידת עשייה מידיום שנהנתה ממנו מאד. הבשר טרי ורך,הוגש במידת הצלייה המדוייקת.
עברנו אל החלק המענג של הערב,כאמור ישנה מאפיה מאחור כך שהקינוחים מוכנים במקום. תחילה התענגתי על הטארט טאטן תפוחים,קלאסיקה צרפתית של כל הזמנים. זוהי עוגת תפוחים שמבושלים תחילה בקרמל וחמאה ולאחר מכן נאפים תחת מכסה בצק פריך. לאחר אפיית העוגה הופכים אותה על פיה, כך שמכסה הבצק יספוג את נוזלי הקרמל. העוגה מוגשת חמה וכל ביס ממנה היה עשיר ומענג!
המשכנו עם הקינוח שהכי אהוב עלי במיוחד,פאי לימון שילוב טעמים בין החמוץ למתוק,אני פחות נמשכת לקינוחי שוקולד שמאד מתוקים ומאד קשה לאוכלם אחרי ארוחה דשנה. הפאי לימון בלחם יין משגע, פאי טעים ומתוק המשלב בין קרם לימון חמוץ-מתוק ומעליו מרנג איטלקי מתוק וקטיפתי,וכל זה על בסיס בצק פריך. ניתן לראות כאן כמה הוא מרהיב ביופיו וגם טעים מאד!
כמו כן נהננו מטריו-שלישיית מיני קינוחים: גבינה ופירורים, קרם לימון וטירמיסו ועוגת גבינה אפויה עשירה בטעמה, מעדן!
פבלובה,פירות העונה. גילוי נאות אני לא מאלו שחובבות פאבלובה במיוחד כי ע"פ רב תמיד יש הרבה מהמרנג ופחות קרם או גלידה. פה בלחם יין היחסים היו טובים,הייתה שכבת מרנג טעימה וקריספית ומעל קרם עשיר (לדעתי מסקרפונה) שהיה פשוט כייף ךהתענג עליו בכל ביס וביס בשל עשיריות והשמנתיות בגבינה שלווה עם רוטב פירות יער חמצמץ שנמזג מעל בנדיבות -מנה מופלאה!

לקראת הקיץ החלו ב"לחם יין" לייצר גלידות תוצרת הבית מחומרי גלם משובחים ועל פי מתכון שהשף נשלח במיוחד ללמוד באיטליה. את הגלידה מכינים כל יום ובטעמים: פיסטוק,שוקולד,אגוזים, וניל,פררו רושה,דובדבני אמרנה וסורבה: תות,קוקוס
,מנגו ופסיפלורה. אנחנו אכלנו את הגלידה בטעם פיסטוק שהייתה ממכרת בטעמה בשל מעט מלח שהבליט את טעם הפיסטוק והתענגנו עליה בטירוף.

לסיכום, העברנו ערב כייפי וטעים במיוחד בלחם יין,שירות מעולה,מנות נדיבות ובמחירים סבירים. כל הכבוד לדגנית ורונה לגמרי שיחקתן אותה עם הביסטרו המשגע.

לחם יין דרך החורש 4,קריית סביונים יהוד טלפון: 053-9443662 לינק לאתר: http://panevino.rest.co.il/תפריט?menuId=1053201 שעות פעילות: א'-ג' בין השעות 8:00-23:30 ד'-ה' בין השעות 20:00-00:30 ביום ו' פתוח בין השעות 8:00-15:30 ובשבת 19:00- 23:30 לא כשר * גילוי נאות הייתי אורחת של המסעדה.

בתפריט המאפיה תמצאו מגוון לחמים: שאור,דגנים,לחם סילאן עם אגוזים,לחם פרג ולחם זיתים,לחם שיפון,לחם פומפרניקל,לחם כוסמין,באגט צרפתי,לחם קסטן,חלה גדולה חגיגית,לחמניה עם/בלי שומשום,לחמניה מקמח מלא,בייגל שומשום,לחמניה עם שוקולד צ'יפס,פוקאצ'ות עם דגנים או שומשום ומיני פוקצ'ה. עוגות: עוגות שמרים,שוקולד,קינמון ואגוזים ,גבינה עם צימוקים,פרסבורגר פרג,עוגת גזר,עוגת תפוחים עם אגוזים וקינמון,עוגת ריבת חלב,עוגת תפוז עוגת שיש עוגת,פס שוקולד וגנאש,עוגת שוקולד בננה,פס ריבת חלב ,פס שוקולד וגאנש ,פס טארט שוקולד,פס טארט תפוחים,פס טארט אגוזים ,פס טארט קרם לימון ומרנג,פס עוגת גבינה קרה ,פס גבינה עם פירות יער,פס פטיסייר ופירות ,פס קרמשניט,פס טירמיסו ושטרודל תפוחים. עוגות עגולות: טארט פירות ופטיסייר,טארט שוקולד \טארט לימון ,טארט טאטן תפוחים,עוגת גבינה אפויה קלאסית,עוגת גבינה פירורי ועוגת שוקולד עשירה. עוגיות: בראוניז,עוגיות שוקולד שלג,עוגיות גרנולה,ריבועי חלבה,נשיקות בשקית,עוגיות לב ריבה,אלפחורס,אוזני פיל בגביע,ריבועי ממרח לוטוס,עוגיות עם פירות יבשים,כדורי שוקולד,עוגיות שוקולד צ'יפס ,עוגיות ביסקוטי ,עוגיות שקדים,עוגיות קינמון ,עוגיות רוקפור וזיתים בגביע,עוגיות חמאה,עוגיות פרג עם קרמבל ועוד מבחר גדול.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה