יום שבת, 22 בדצמבר 2018

מסעדת מנואלה בזכרון יעקב,טרטוריה משפחתית שתגרום לכם להרגיש לרגע באיטליה


מסעדת מנואלה היא מסעדה משפחתית בסגנון טרטורייה איטלקית אשר ממוקמת במרכז המדרחוב הציורי של זכרון יעקב. זכרון יעקב היא מסוג המקומות שאליהם מתכוונים כשאומרים יפה כמו וקסום כמו בחו"ל עם בתי אבן עתיקים ומרהיבים,כרמי היין שמקיפים אותה מכל עבר וסמטאות צרות שמזכירות עיירות קטנות וקסומות באיטליה.

המסעדה בתוך במבנה לשימור מקסים עם חצר פנימית עתיקה בסגנון האופייני לבתי האבן הנדירים של תחילת הישוב העברי. החצר רחבה ונעימה ובעלת חלל פנימי עם כ-40 מקומות ישיבה עם ריהוט מעץ בסגנון עתיק ונוף למטבח שבו יש תנור אבן להכנת המאפים והפיצות וחדר פרטי המכיל 12 מקומות ישיבה.
עיצוב המסעדה מוקפד,קלאסי וחמים,בתוך המבנה העתיק ישנה תחושה של אסקפיזם ניתוק מהמציאות לחוויה אחרת.

על המטבח מנצח השף נדב שרז שהתגורר ולמד באיטליה ומבקר בה לעיתים תכופות,בזכות הידע והדיוק זכה במקום שלישי בארץ בתחרות "פיציולו" 2014 בפיצה קלאסית מרגריטה,מקפיד על חומרי גלם איכותיים ומגוון מנות של אוכל איטלקי טעים ופשוט. מדובר במסעדה איטלקית משפחתית ומקסימה שמתמחה במנות מצוינות של פסטה טרייה. מנת איטלקיות קלאסיות ,לא מתיימרות,פשוטות וטעימות הנסמכות למידת טכניקות הבישול שנלמדו במקומות הנכונים באיטליה במחירים הוגנים ותמורה מעל למצופה.
Image may contain: tree, sky and outdoor
תפריט המסעדה מושתת על טהרת המטבח האיטלקי והוא כולל פוקאצ'ות ופיצות מקמח נפוליטני משובח,מבחר סלטים ואנטי פסטי מירקות ומוצרים איכותיים. תמצאו פה סלט פנצנלה וסלט עם עוף,קרפצ'יו בקר,פולנטה ופטריות,שרימפס בשום ויין,ניוקי בעבודת יד עם זנב שור ויין אדום. פסטות טריות מקמח דורום איטלקי המיוצרות במקום: רביולי דלעת,ריזוטו עם קרם גורגונוזולה,בושה ואספרגוס,פטוצ'יני סלמון,פפרדלה רגו בקר,פיצה עם סלמי וארטישוק ופיצה פטריות לבנה. עוד בתפריט,קינוחים איטלקיים קלאסיים המיוצרים במקום ובתפריט היין המקומי תמצאו יינות מהיקבים המקומיים שמסביב לצד יינות איטלקיים מיקבי בוטיק מכל רחבי ארץ המגף במחירים הוגנים ביותר. פתחנו את הערב ועשינו לחיים עם פרוסקו,יין איטלקי,מבעבע ואלגנטי. היין מיוצר מענבי הפרוסקו בלבד הגדלים בגבעות קוליאינו וולדוביאדנה. יין בוקה פירותי, פרחוני עם נגיעות של תפוזים ופירות אקזוטיים,טעמו רענן ומאוזן עם אפטר טסט פירותי חזק.
תחילה נשנשנו פוקאצ'ת הבית שהוגשה עם מתבלים,הפוקאצ'ה אפויה בתנור עם שמן זית רוזמרין ומלח גס מעל. הפיצות והפוקאצ'ות מיוצרות מקמח נפוליטני משובח. קיבלנו פוקאצ'ה טריה ובעלת מעטה קראנצ'י טעים וממכר לצד סלט פנצנלה, עגבניות שרי,עגבניות ביף,קרוטונים,בצל סגול,צנוניות, פטרוזיליה,בזיליקום, צלפים,מוצרלה, שמן זית וחומץ יין אדום. סלט איכרים המיוחס למטבח הטוסקני שעושה שימוש בלחם ישן ומתובל פה ביד חכמה. הסלט היה עשיר בירקות טריים ועלי פטרוזילה ובזיליקום רעננים ולא סמרטוטיים ובתיבול מצויין של שמן זית איטלקי נפלא וחומץ ויין אדום. הסלט הצבעוני גירה לנו את בלוטות הטעם ופתח לנו את התאבון,הכמות נאה והביצוע פשוט וטוב.

פורטבלו פולנטה קוביות פולנטה צרובות, פורטבלו, שום, פטרוזיליה ובלסמי מצומצם. קוביות פולנטה רכות שנצרבו קלות על המחבת עד לידי הזהבה שלוו עם פטריות פורטבלו עסיסיות בשילוב שום ורוטב בלסמי מצומצם במתיקות נהדרת. 

בנוסף נהננו משרימפס מנואלה מוקפצים בשמן זית, צ'ילי,זיתי טאסוס, עגבניות טריות,פטרוזיליה ושום. מנת שרימפס נהדרת שחוסלה חיש קל ע"י יושבי השולחן. שרימפס מוקפצים בשמן זית,צ'ילי חריף,זיתי טאסוס מלוחים,עגבניות טריות שהעניקו חמיצות נפלאה,שום ריחני ופטרוזיליה. היה כייף לבצוע את הפוקאצ'ה ולנגב היישר מהצלחת ועל זה נאמר YUMMMM

אי אפשר להיות במסעדה איטלקית ולא להנות מפיצה טובה,את הפיצה במנואלה מכינים מקמח מיוחד שמגיע מאיטליה רק למסעדה,הקמח טחון באבני ריחיים והוא ערבוב של חיטה מלאה עם חיטה. בחרנו ע"פ המלצה את פיצת המשוגעת,רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, סלמי, ארטישוקים, קרם גורגונזולה.

הפיצה מבצק דק יחסית ופריך עם שוליים בעלי קראסט,רוטב עגבניות טעים,גבינת מוצרלה טובה שהוגשה בשפע מעל הפיצה,,נקניק סלמי באיכות טובה וארטישוק רומאי בנדיבות. פיצה טובה ועשירה בטעמים וקשה לעמוד מול הפלא בדמות גבינה שמותכת עם רוטב טוב.

למנות עיקריות בחרנו בפסטות כאשר הפסטה הטרייה המוגשת במנואלה מיוצרת במסעדה בעבודת יד מקמחים ייחודים המיובאים מאיטליה, 100% קמח דורום הנחשב לפחמימה מורכבת והינה איכותית ביותר. חלקנו כאמור את המנות העיקריות: רביולי דלעת, מסקרפונה ווניל,חמאה ומרווה, הרביולי נעשה אחד אחד בעבודת יד במטבח המסעדה,רביולי מבצק פסטה עדין ומצוין במילוי קרמי של דלעת טרייה בתוספת של שמנת ומסקרפונה וניל עשירה,איזון מוצלח בין הבצק למילוי גבינת פרמז'ן מגוררת מעל ושילוב טעמים נהדר בין הבצק, המילוי וגבינת הפרמזן. ניכרת כל העבודה המושקעת במנה הזו.

ניוקי שרימפס, שמנת, זעפרן, עירית ופרמזן. את הניוקי במנואלה מכינים מתפו"א מזן ראטה הנחשב לאצילי במשפחת תפוחי האדמה. לאחר עשיית הבצק מגלגלים אותם על מזלג אחד אחד. הניוקי היו רכים ועדינים ונעטפו ברוטב שמנת,זעפרן, עירית ופרמז'ן ועם שרימפסים עסיסיים.

המשכנו עם קלאסיקה מהמטבח הרומי מנה שגם די נפוצה במסעדה והיא ספגטי קרבונרה בייקון, מעט שמנת, חלמון ביצה,פלפל שחור ופרמזן. יש לי חולשב לשילוב הזה הין הבייקון המעושן והקריספי לשמנת וגבינה. הגשת המנה הייתה קלאסית עם חלמון ביצה נא שנח לו מעל הספגטי וענני פרמז'ן מגוררת. מורגש שהפסטה עשויה בעבודת יד והערבוב עם הביצה הופך אותה למעדן קרמי מפנק.


על הקינוחים אמונה ניצה רוטנברג בוגרת "אסטלה ESTELLA -בית הספר לקונדיטורייה "המוביל בישראל". ניצה תכשיטנית המבטאת את יכולותיה האסטתיים והקולינריים ליצירות ממיטב חומרי הגלם ומשלבת טכניקות עכשוויות והרבה אהבה. הזמנתי אספרסו איטלקי כפול וטירמיסו נהדר שמורכב ממסקרפונה מוקצפת על בישקוטים טבולים באספרסו שהוגש בתוך כוס ויסקי כבדה.
בנוסף נהננו מקינוח מקורי ומפתיע בשם "הפומפדור" ביסקוויט פיסטוק שקדים, קרם פיסטוק, קצפת ותותים טריים ומתוקים. ביסקוויט שקדים במרקם אוורירי ופלאפי עם קרם פיסטוק במתיקות עדינה,קצפת טרייה ותותים טריים. מה שאהבתי בקינוח הזה שהוא לא היה מתוק מדי וכבד,הוא היה קליל עם קרם פיסטוק סמיך מתוק במידה מאוזנת - מאד אהבתי!
מסעדת מנואלה במדרחוב הינה טרטורייה שתגרום לכם להרגיש לרגע באיטליה. מסעדה משפחתית באווירה קסומה ורומנטית, תהנו פה מהאווירה המיוחדת של המושבה היפה בזכרון יעקב. אוכל איטלקי קלאסי,טרי וטעים, פסטות בעבודת יד,חומרי גלם איכותיים וביצועים נאמנים לארץ המקור והמחירים ידידותיים.
מנואלה המייסדים 49 , מדרחוב,זכרון יעקב טלפון 053-9443793 , 04-8735761 שעות פעילות: יום ב'-ו' 12:00-22:30
לינק לאתר המסעדה: http://manuela.rest.co.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98?menuId=6669440

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה