יום ראשון, 17 במרץ 2019

פיצריה אותנטיקה- Pizzeria autentica פינת חמד בנס ציונה עם פיצות נפלאות ואוכל שנעשה באהבה גדולה

לאחרונה אני לא יודעת אם אכלתי יותר המבורגרים מושחתים או פיצות בסגנונות שונים. בדיוק נזכרתי בימים בתור ילדה שהיינו אוכלים פיצה עם המשפחה במרכז המסחרי בשכונה,הייתה בסה"כ פיצה אחת וזה מה שאכלנו. היום בשוק מככבות פיצות איכותיות ומגוונות בפיצריות בוטיק ובמסעדות שף, השינוי שעברה הפיצה הוא עצום והיום היצע הפיצות הוא גדול. הסטנדרטים שלנו נהיו גבוהים וההיצע נבנה בהתאם,אני כבר כמעט שלא בוחרת לאכול בפיצריות תעשיתיות. כיום אני בחיפוש אחרי פיצריות שמשתמשות בחומרי גלם ברמ גבוהה,מביאות את הטאץ' והסיפור האישי שמתבטא בפיצה שלהם. הפעם בחרתי להגיע לפיצריה אותנטיקה שעושה פיצות באופן מופלא. אותנטיקה פועלת כמזה שנתיים בתוך מרכז מסחרי קטן בנס ציונה, איזור שהוא די מנומנם מבחינה קולינרית ואחרי הביקור פה אני יכולה להעיד שהיה שווה לצאת מתל אביב ולהגיע לנס ציונה.
אותנטיקה בבעלות רועי וסבטה,זוג מקסים שמארח בצורה בלתי רגילה, מתוקתקת,חמימה ושובת לב. את פנינו קיבלה סבטה בחיוך רחב וסיפרה לנו בסבלנות ואורח רוח על התפריט. היא הייתה מאד עניינית וחמימה,הלוואי שכל מסעדן/ית בארץ ילמדו להתהנג כך לאורחיו/יה.
אותנטיקה היא יותר כמו מסעדונת קטנה ומקסימה באווירה ביתית ובעיצוב חמים ונעים, עם מפות משובצות על השולחן, מקום נקי ומסודר. נראות המקום, האווירה,המוזיקה עם השירים באיטלקית והביסים המענגים כל אלו מציפים זכרונות מאיטליה. לולא כל המשפחות עם הילדים לידנו שדיברו עברית הייתי בקלות חושבת שאנחנו במקום פינתי וחמוד באיטליה. מספיק להסתכל מהצד ולראות באיזו אהבה ותשומת לב מתייחסים שם לפרטים הקטנים ומבינים שלא מדובר בסתם עוד מקום.
בין הפיצות שמוצעות במקום: מרגריטה קלאסית, פיצת "טרטופו" עם קרם פטריות וכמהין, פיצת "ספינצ'ה ריקוטה" עם רוטב שמנת ותרד, פיצת "קרצ'ופי צ'יפולה" עם ארטישוק ובצל סגול ועוד.
מלבד הפיצות המוצעות בתפריט ישנה אופציה שהסועדים יכולים להרכיב לעצמם את הפיצה שהם אוהבים עם מבחר תוספות. תוספות ב6 ש"ח: זיתי קלמטה, פטריות, בצל סגול, עגבניות, בטטה צלויה, זוקיני, פלפל קלוי, תירס. תוספות ב-8 ש"ח: מוצרלה, בולגרית, גבינת ריקוטה, עלי אורוגולה, אנשובי, טונה, צלפים, ארטישוק, אננס ועגבניות מיובשות.
לאחרונה המקום המקום עבר שיפוץ והתווספו מקומות ישיבה,לתפריט נוספו מנות חדשות, המטבח גדל והצוות התרחב בהתאם. בתפריט מנות ראשונות כמו קרוסטיני אלה רומנה עם גבינות ואנשובי, פוקאצ'ת הבית, ארטישוק רומאי, פטריות ממולאות וסלט קפרזה. אנחנו בחרנו בארטישוק אלה רומנה, חצאי ארטישוק רומאי עסיסיים שנאפו עם רוטב כמהין, זסט לימון ומעל גילופי פרמז'ן, מנת פתיחה מצוינת וטעימה שחוסלה חיש קל.
קפאלה די פונגי, פטריות ממולאות גבינות ופסטו שהוגשו על מצע עלי אורוגולה טריים ורעננים ברוטב שמן זית ,לימון, מלח ופלפל. הפטריות היו בשרניות ומלאות בגבינה ופסטו איכותי וטעים - מנה שהתענגנו עליה מאד.
סלט קפרזה,מוצרלה, עלי אורוגלה, בלסמי, פסטו ועגבניות. מרכיבי הסלט,קרעי גבינת המוצרלה, העגבניות,הבזיליקום ועלי האורוגולה הונחו בתוך קונכיית לחם שנאפתה במקום. המאפה היה קריספי,מעין פיתה קראנצ'ית שכיסתה את כל מרכיבי הסלט והיא וספגה את כל הטעמים והמיצים של הסלט. הטוויסט לסלט הקפרזה הקלאסי באותנטיקה שבמקום להשתמש בעלי בזילקום שלמים וטריים הוסיפו פה לסלט רוטב פסטו מעולה שהם מכינים במקום שהשתלב נהדר עם חומרי הגלם הטובים, קרעי המוצרלה, העגבניות הטריות ועלי הרוקט הרעננים. הסלט היה טרי ומרענן מנה שלא רק נראית מיוחד ומקסים אלא גם טעימה.
היינו ארבעה והחלטנו לחלוק שתי פיצות ולזניה. הפיצה הראשונה שהגיעה לשולחנינו הייתה פיצה רוסו פומודורו- מוצרלה פרסקה, עגבניות צלויות, פסטו, פרמז'ן ושמן זית. הפיצות כאן מיוצרות מקמח איטלקי ולאחר מכן נאפות בתנור אבן. הפיצות באותנטיקה שייכות לז'אנר של הפיצות הדקות והפריכות אשר נעשות בעבודת יד בהתאם למסורת האיטלקית תוך שימוש בחומרי גלם האיכותיים ביותר . ניכר כי באותנטיקה שמים דגש על הטעם, איכות וטאץ' אישי. רוטב העגבניות נפלא וטרי ובצק הפיצה אוורירי ודק ובעל קצוות קראנצ'יות, משאיר טעם לעוד. מכינים פה כל פיצה באהבה, השקעה ובחומרי גלם טריים וזה ניכר בטעם.
הפיצה השניה הייתה פיצת ביאנקה, פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות,
פיצה טארטופו-קרם פטריות כמהין, מוצרלה פרסקה, פטריות שמפניון ,פטרוזילה וגבינת פרמז'ן. בצק הפיצה כאמור שייך לז'אנר של הפיצות הדקות והפריכות, בצק דק וקריספי אשר החזיק בגבורה את כל המרכיבים שהיו מעליה. הפיצה הייתה מאד מעודנת בטעמה, ניכר כי השתמשו בחומרי גלם איכותיים.

בנוסף לפיצות המעולות תמצאו בתפריט גם פסטות ולזנייה. יש לי חולשה ללזניות, זהו מאכל כ"כ טעים ומנחם בעיני, היה לי ברור שנזמין וננסה את הלזניה שבמקום. בחרנו בלזניית גבינות ורוטב עגבניות,דפי הלזנייה היו רכים וספגו את כל רוטב העגבניות שנכח בשפע והיה עשיר וטעים במיוחד. גבינת המוצרלה נמסה ובעבעה בכלי החרס ורוטב העגבניות הנהדר גרמו לבלוטות הריר שלי להתרגש מנוכח המראה המגרה, הריח והטעם. זו הייתה מנת לזנייה עשירה וטעימה במיוחד, מנחמת כפי שציפיתי והשתוקקתי לכך ! אני לגמרי הייתי חוזרת לפה ולו רק במיוחד בשביל הלזנייה הזו - שכ"כ התענגתי עליה.
בזמן שחיכינו למאפה המסקרטלה בננה מקורמלת שנכנס לתנור נהנינו לבנתיים עם גלידה וניל איטלקית אשר מוגשת במקום עם תוספות מיוחדות: דובדבני אמרנה הילדה אכלה עם תוספת שוקולד והיה גם עם קרמל מלוח מוצלח. אחרי מספר דקות הגיע לשולחנינו קינוח מעלף ושמו- מסקרטלה בננה מקורמלת,מאפה פריך במילוי שוקולד נוטלה,גבינת מסקרפונה ובננות מקורמלות. לכאורה הקינוח נשמע בנאלי,אמרתי לעצמי כמה ירגשו אותי בעוד סוג של בצק ונוטלה אבל לא כך הדבר. זהו קינוח מענג, טעים ומפנק. הבצק היה אווירירי והוא הכיל שוקולד נוטלה חם ונוזלי בשילוב מסקרפונה שהייתה עשירה ובתוספת של בננות מקורמלות, מתוקות ורכות זה בהחלט BIG WOW. לא נראה גורמה או הכי פינס אבל הכי טעים שיש,השאיר בי טעם של עוד, סיום מושלם ומושחת לערב נעים שכזה.

מבט מבפנים:  

לסיכום - ממליצה ב-ח-ו-ם על אותנטיקה ,פינת חמד בנס ציונה, מקום נפלא המגיש אוכל איטלקי, מטבח עם נשמה ולב גדול שמורגש בכל מנה ומנה. מקום משפחתי באווירה חמימה, המחירים סבירים ביחס לאיכות המוצרים. השירות נעים ואדיב מעל ומעבר! 

פיצריה אותנטיקה- Pizzeria autentica יקינטון 6, נס ציונה (מרכז מסחרי לב האירוס) 077-2045446 ראשון-חמישי 22:00-17:00 מוצ"ש-22:00 כשר ללא תעודה. לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/pizzeriaautentica/

תגובה 1:

  1. אין ספק .... שעושים אוכל באהבה יוצא מושלם

    השבמחק