יום שני, 8 ביולי 2019

Hfa מסעדה חדשה בחיפה - מטבח בסגנון צרפתי ים תיכוני בנגיעות מולקולריות



תמיד כשאני אצל אמי בקריות גם שם אני מחפשת לאכול טעים אז הפעם ביקרתי במסעדת Hfa, מסעדה חדשה אשר ממוקמת בעיר התחתית בלב ליבה של העיר חיפה. מרכז העיר התחתית בשנים האחרונות הפך להיות מרכז חיי הלילה והבילוי לצד גלריות, חנויות בוטיק ורחובות המלאים בהיסטוריה וארכיטקטורה מגוונת וניתן לחוש בפסיפס האנושי והרב-גוניות של תושבי חיפה. כל זה במרחק נגיעה מהנמל ודקות הליכה ספורות מהמושבה הגרמנית. המסעדה צמודה למלון "דיאנה" הממוקם בבניין מורשת מקומי.

חלל המסעדה המרהיב משלב בין עיצוב בסגנון ארט דקו להשפעות מקומיות ומכיל למעלה מ-100 מקומות ישיבה המתפרסים בין חלקו הפנימי למרפסת חיצונית מקסימה ומוארת. בנוסף חלל המסעדה כולל קומת גלריה בה מתקיימים אירועים פרטיים כמו גם כנסים לפרטיים וחברות. בחלל תמצאו בר רחב ידיים עם מגוון משקאות אלכוהוליים.

במסעדה מטבח פתוח ובו ניתן לצפות בזמן הכנת המנות על ידי הטבחים:

בתמונה -יצירות אמנות על הקירות של אמנים מקומיים:

פתחנו את הערב עם יין Silvaner יין לבן יבש מגרמניה, יין שהכי מתאים ל: דגים, צדפות, פירות ים. יין מצוין בעל תיבול, יובש נאה, ניקיון ודיוק.
המסעדה בניצוחו של השף שחר דבח, שף מולקולרי בעל קרוב ל 10 שנות נסיון והוא מרצה לבישול מולקולרי בארץ ובעולם. רבים זוכרים אותו מתוכנית הריאלטי " משחקי השף עונה 2" כפרופסור המטורף שמבשל מולקולרי. שחר עבד תקופה ארוכה במסעדת מסה כשנתיים לאחר מכן טס לעבוד במסעדה מספר 1 בעולם במסעדת NOMA שבדנמרק.
המנות ראשונות בתפריט כלולות בהזמנת המנה העיקרית: מבחר ברוסקטות עם תוספות שונות ומגוונות מעל ונגיעות טחינה בטעמים שונים, ירקות אנטיפסטי לצד קרמי ירקות, סלט עם תערובת חסות, ירקות העונה וגבינות מסוגים שונים ברוטב וינגרט עשבי תיבול. בנוסף, ישנה מנה של קרפצ'יו לברק וסלמון שמתומחרת בנפרד. בתפריט של המנות העיקריות תמצאו עראיס במילוי בשר בקר, מעורב ירושלמי עם כבדים, לבבות,פרגיות,צלעות ושומן כבש מוקפצים בתיבול ים תיכוני חריף, יש גם קבב, סלמון בסוויד על קרם כרובית לבנה, צלעות טלה ,סטייק פילה ויש גם מנה צמחונית שהיא שווארמת פטריות.
פתחנו את הארוחה עם שתי מנות ראשונות מצוינות, האחת- טיול בטוסקנה- ברוסקטות עם מבחר ותוספות מעל ובנגיעות טחינה בטעמים שונים. המנה אסטטית ויפה שהכילה מבחר ברוסקטות: ברוסקטה עם סלסת עגבניות שום ופרמז'ן, ברוסקטה עם בטטה, קציפת סלק, גבינת סנט מור וגווקאומלי, והייתה גם ברוסקטת עם חציל. מבחר התוספות מעל הברוסקטות היה עשיר ומגוון והוא ולווה עם טחינה בטעמים שונים. מנה צבעונית קלילה וטעימה !
וכך נראה הביס המושלם: 
הזמנו מנה ראשונה נוספת מתפריט הראשונות והיא לא כלולה בהזמנת המנה העיקרית, יצירות מהים - דואט קרפצ'יו סלמון ולברק,קציפת עשבי תיבול. קרפצ'יו דג לברק וסלמון עם קציפת עשבי תיבול בחמיצות טובה ורעננה שמאד מחמיאה לדג הטרי. עוד עיטרו את הקרפצ'יו, פרוסות צנונית דקות,פלפל צ'ילי חריף קצוץ ועלי מיקרו רוקט (נדמה לי) ועגבניות שרי.
כמו כן הייתה טעות בשולחן שלידנו וקיבלנו ע"ח הבית ירקות קלויים שהוגשו בפרזנטציה מגרה. זוקיני, דלעת, חציל וסלק שהוגשו עם קרם חציל, קרם דלעת וקרם כרובית.
למנה עיקרית בחרנו בהמלצת המלצר החביב, לברק ירק, פירמידת נתחוני פילה לברק, קרם אפונה, כרובית, קרם פרש, קצף עשבי תיבול וספגטי תרד מולקולרי. המנה הייתה נדיבה בגודלה ובפרזנטציה יפה ושובת לב. ניכר היה כי נתוחני הדג הצלוי היה טרי והדג הותקן כהלכה ובשר הדג היה לבן ועסיסי. נתחוני הדג הונחו על קרם אפונה, כרובית מאודה, נגיעות של קרם פרש, קצף עשבי תיבול חמצמץ שמחמיא מאד לדג וספגטי של תרד מולקולרי.
בנוסף הזמנו גם את הצלע המושלם, טריו צלעות טלה צרובות על פלנצ'ה רותחת ברוטב ציר בקר ודרמבוי ביצת עין. על צלחת עגולה קיבלנו שלוש צלעות טלה מבשר איכותי שהיו עסיסיות והותקנו כראוי. בשר הטלה נשאר במידת עשייה מידיום, אדום ורך שלווה עם ציר בקר ודרמבוי מתקתק. לצד המנה קיבלנו "דמוי" ביצת עין שזהו מרענן חך מתוק שיוצר שילובים מעניינים במנה. בשתי המנות ניכרה יצירתיות רבה של השף שחר דבח, מנות טעימות, המשלבות משחק של טעמים, מרקמים והפתעות.
וכך נראית הצלע העסיסית:

סיימנו את הארוחה עם קינוח שוקולדי עשיר ומפנק בנגיעות פירות יער, טעמים חמצמצים שמאזנים את הביס המתוק. אהבתי !


זו הייתה ארוחה מעולה, אוכל יצירתי מרובה מרכיבים, מרקמים והפתעות מחומרי גלם איכותיים. מסעדת Hfa רחוב הבנקים 5 חיפה. לפרטים והזמנת מקום- 079-939-4900 לינק לאתר: www.hepha.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה