יום שני, 30 בדצמבר 2019

ארוחת טרום נובי גוד במסעדת יפו תל אביב בהשראת המטבח הרוסי לצד וודקה רוסקי סטנדרט שעושה את ההבדל


אתמול בערב סעדתי במסעדת יפו תל אביב, זו הייתה ארוחת טרום נובי גוד, רוסקי סטנדרט סטייל. את הערב אירגנו חברת יורוסטנדרט, היבואנית של וודקה רוסקי סטנדרט וכי נכח באירוע והיה בין יוזמיו גם אילן אביצור, מנהל אזור הים התיכון של חברת Roust (הקבוצה שרוסקי סטנדרט בבעלותה). נושא הערב היה חגיגת נובי גוד בחברת עיתונאי וכותבי אוכל בכירים בחסות מותג וודקת הפרימיום הרוסית רוסקי סטנדרט. אנחנו התענגו על ארוחה פרי יצירתו של השף חיים כהן הכוללת מנות בהשראה רוסית לצד קוקטייל עם וודקה רוסקי סטנדרט, צ'ייסרים של וודקה כיד המלך והרבה מצב רוח טוב, חיוכים, שאיפות וחלומות לעתיד הקרוב בשנה החדשה.
לאחרונה ישנה התעוררות ועניין בחגיגות ה"נובי גוד". בברית המועצות זה היה החג החילוני הלא קומוניסטי היחיד ואין לו שום קשר לחג סילבסטר הנוצרי. מדובר בעצם על משתה שיוצאי ברית המועצות עורכים בבית, בו מארחים יחד עם המשפחה הגרעינית חברים ומכרים. יהיו בו מאכלים מסורתיים המון אלכוהול, וודקה כמיטב המסורת. חג אשר מאגד שנים של נוסטלגיה, תרבות, הומור וקולינריה. נובי גוד -חגיגות השנה האזרחית החדשה נמשכות אל תוך הלילה ובחצות חולצים את הפקקים בבקבוקי השמפניה המבשרים על השנה החדשה. אנחנו בארץ מאמצים המון טרנדים ומסורות מחו"ל כי תמיד זו סיבה למסיבה בה נחגוג, נשתה ונאכל כאילו ואין מחר. בברים רבים ובמסעדות רבות ברחבי הארץ כמו גם בבתים רבים יחגגו נובי גוד עם בקבוק רוסקי סטנדרט וודקה. אני כאמור חגגתי את טרום נובי גוד במסעדת יפו תל אביב, שף חיים כהן כאמור יצר מנות בהשראת המטבח הרוסי ולצד המנות המוקפדות הוגש קוקטייל מיול, על בסיס של וודקה רוסקי סטנדרט. ובין מנה למנה הרמנו כוסית "טוסט" עם ברכות בדמות צ'ייסר של רוסקי סטנדרט פלטינום.


רוסקי סטנדרט הוא מותג וודקה רוסית, מיוצר מחיטה ויש בו 40% אלכוהול. על מנת להעניק לה את הטעם הטהור והצלול הייחודי שלה, נמהלת רוסקי סטנדרט במים שהופשרו מקרח. וודקה רוסקי סטנדרט הוכנה במיוחד לכבוד הצאר הרוסי ומאז היא נחשבת למדד איכות לוודקות אחרות. טעמה של הוודקה צלול וטהור, היא מומלצת לשתייה ללא תוספת, מקוררת מעט.

לא עבר הרבה זמן מאז שהתיישבתי ומיד התפנקתי על קוקטייל מיול, על בסיס של וודקה רוסקי סטנדרט עם ג'ינג'ר ועלי נענע רעננים. הקוקטייל היה חזק מבחינה אלכוהולית, והוא מיד חימם אותי והעלה בי חיוך שובב.

פתחנו את הערב עם מנות ראשונות שהגיעו די מהר למרכז השולחן: הפוקאצ'ה המפורסמת של יפו תל אביב מהטאבון עם עגבניות שרי צלויות, שום קונפי וטחינת הר ברכה. פוקאצ'ה חמימה שיצאה הרגע מהטאבון עם עגבניות שרי צלויות שמוסיפות מטעמן העסיסי, שום קונפי מתקתק, צלוחית טחינה סמיכה של הר ברכה ופלפלים חריפים קלויים בשמן זית שהולכים מצוין עם צ'ייסרים של וודקה, הרי שמדובר על שידוך מהשמיים, חריף ואלכוהול.
פוקאצ'ה עם בשר טלה, פוקאצה אווירירית וחמימה שיצאה מהטאבון עם בשר טלה שומני ועסיסי, עז טעם.
סביצ'ה אינטיאס, מרק קר של מלפפונים ושומר, סלט תפוחי אדמה, שמנת חזרת. כידוע תפוח אדמה ושמיר הם חלק בלתי נפרד מתרבות האוכל הרוסי. רב הגרסאות שאני מכירה של סביצ'ה הן ים תיכוניות וע"פ רב הדג ישתדך לאיזה פרי מסוים, שמן זית, פלפל צ'ילי ועוד מרכיבים מקומיים. בגרסה הזו של שף חיים כהן הוא הוסיף קוביות תפוחי אדמה שנחתכו לחתיכות קטנות והיו בגודל של חתיכות דג האיניטאס. מרק קר ורענן של מלפפונים ושומר הוא זה שחיבר בין שני אלו ושמנת חזרת שהייתה בחריפות מעודנת. המנה הוגשה עם צ'ייסר של וודקה רוסקי סטנדרט, תענוג !
ממשיכות עם שפונדרה טלה, עשבי תיבול על בליני ושמנת חמוצה. על בליני תפוח ואווירירי הונח שפונדרה טלה, בשר ושומן בבישול ארוך. פרוסות דקיקות של צנונית ועשבי תיבול הוסיפו רעננות למנה וזילוף של שמן זית איכותי.
תבשיל סלקים, מנגולד וגבינת פרמז'ן, סלק. ריזוטו עם סלק, ירק שהכי מזוהה עם המטבח הרוסי, הרי מי לא מכיר את מרק הבורשט. ריזוטו חמצמץ שאליו התווספו עלי מנגולד חלוטים, גבינת פרמז'ן וסלק. מנה טעימה, סוג של "מנחמת", כי מה יותר כייף מאשר לאכול מנה שהיא במרקם רך וסמיך שהכי כייף ללקק את הכף מהשאריות (:
גולת הכותרת בארוחה הייתה מנת הטורטליני עם תפוחי האדמה, דגים כבושים במלח, קוויאר שחור, וחמאת חזרת לבנה. אהבתי שהטורטליני היו דקים ועשיוים כמו תכשיטים במילוי תפוחי אדמה במרקם קטיפתי ומעליהם הונחו דגים כבושים במלח ברוטב חמאת חזרה לבנה וקוויאר שחור. עונג צרוף !
למנה עיקרית הזמנתי "אורז ים טאבון", ירקות סופריטו ופירות ים של הים התיכון. ריזוטו ארומטי מירקות סופריטו שהם מבושלים ברוטב סמיך מלא בטעמים. אל הריזוטו השתדכו פירות ים בדמות מולים, שרימפסים עסיסיים שניכר כי הם טריים וטעמם היה מתקתק ובשיבוץ של קוביות דג. החבר שאיתי בחר בפורל מעושן, תרד ביין לבן ולפתות צלויות בטאבון. מנה מעודנת בטעמה המשלבת צ'אנקים של דג פורל מעושן, תרד ביין ולפתות צלויות. מנה שהייתה מעודנת למראה וגם בטעמה.
ואיך אפשר בלי קינוחים מפנקים ומעודנים בטעמם: ברולה, שנטי למון גראס, קראנצ' שיבולת שועל, סורבה קוקוס הביסקוס ופירות יער.
בלרינה בוורוד, קרמו פטל, ג'לי פטל, שנטי פטל ופירות אדומים:
ומילפיי עם מסקרפונה, פירות יער ותותים:

רוסקי סטנדרט הוא הביטוי המושלם לוודקה רוסית איכותית, המשלבת מסורת של הפקת וודקה עשירה עם מלאכת- יד משובחת ומודרנית. בשנים האחרונות הפכה הוודקה לסיפור הצלחה עצום בישראל ובעולם בכלל. לכבוד סוף השנה האזרחית, וכחלק ממסורת השנים האחרונות, השיקה רוסקי השנה מהדורה מיוחדת מיוחדת ומוגבלת - מהדורת הרמיטאז. הבקבוקים המיוחדים של רוסקי סטנדרט מציינים אלמנטים חשובים מהתרבות והפולקלור הרוסיים. הבקבוק לסוף שנת 2019, זוכה להשראה מן הארכיטקטורה האיקונית של מוזיאון ההרמיטאז המפורסם, השוכן בליבה של סנט פטרסבורג, קילומטרים בודדים בלבד מן המזקקה החדשנית.המוזיאון נבנה בשנת 1764 על ידי קתרינה הגדולה, ואוסף הציורים – הגדול ביותר בעולם – מתמצת את הרומן המתמשך של רוסיה עם אמנות ותרבות, תשוקה גדולה המשתקפת בכל בקבוק של וודקה רוסקי סטנדרט. מהדורת רוסקי סטנדרט הרמיטאז הגיעה לישראל הפעם במספרים מועטים ביותר. את המהדורה המוגבלת ושאר מגוון וודקה רוסקי סטנדרט – אוריגינל, פלטיניום ניתן למצוא בחניות והרשתות ברחבי הארץ. יבוא: חברת יורוסטנדרט. מחירים לבקבוקי 700 מ"ל: רוסקי סטנדרט אוריגינל / רוסקי סטנדרט מהדורה מוגבלת –.69 ₪. רוסקי סטנדרט פלטיניום ורוסקי סטנדרט גולד 95 ₪.
שיהיה לכם נובי גוד שמח, שנה אזרחית נפלאה עם שפע של אוכל מעולה וחברים טובים, חג הכי רוסקי שיש (:
קליק אחד ואתם בעמוד הפייסבוק של וודקה רוסקי סטנדרט: https://www.facebook.com/pg/RussianStandardIL/about/?ref=page_internal לינק לעמוד המסעדה של יפו תל אביב: https://www.facebook.com/yaffo.telaviv.restaurant/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
נזדרוביה, 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה